Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αλήθεια δεν βρίσκεται πάντοτε στην επιφάνεια


Δεν είναι καθόλου όμορφα αυτά που μας ετοιμάζουν
Μήπως θυμάστε το σχέδιο Ανάν και την Κύπρο;


Γράφει ο Μακεδών

Πολλές φορές πέφτουμε θύματα, αν προβούμε σε αναλύσεις καταστάσεων ερμηνεύοντας μόνον επιφανειακά τα γεγονότα.

Ίσως επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στις πηγές μας, ίσως επειδή τα δεδομένα είναι τεχνηέντως καμουφλαρισμένα, αλλ’ ίσως κι επειδή δεν έχουμε την επιβαλλόμενη εμπειρία.

Η παραπάνω εισαγωγή γίνεται, διότι όταν η στήλη προσεγγίζει θέματα με διαφορετική οπτική γωνία από τη συμβατική, μπορεί να υπάρχουν απορίες. Όμως, έρχονται τα γεγονότα που την δικαιώνουν.

Προχθές ήδη γράψαμε για τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», ότι δεν είναι αυτό που φαίνονται. (όπως και πολλοί «αγανακτισμένοι» στο εσωτερικό των χωρών).

Έρχεται εχθές το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT και μεταδίδει ότι εκπρόσωποι 50 αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς επισκέφτηκαν την Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες νέων επενδύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου κ. Χισάμ Καντίλ αναφερόμενος και στις συνομιλίες με το ΔΝΤ που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα, είπε πως θα βοηθήσει πολύ στην Αίγυπτο το δάνειο ύψους 4.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάζεται να πάρουν από το ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι πύλες της χώρας του είναι ανοιχτές για τους ξένους επενδυτές. Υποτίθεται ότι ανατράπηκε ο Μουμπάρακ, επειδή ήταν άνθρωπος των Αμερικανών.

Προσθέστε κι αυτό το περιστατικό στις προ ημερών επισκέψεις αυτών που βομβάρδισαν και διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία, και που πήγαν στο Κοσσυφοπέδιο για να δρέψουν τους καρπούς του μόχθου τους.

Ας προχωρήσουμε σε άλλη είδηση.

Γράφουμε τακτικά ότι το σύστημα επιδιώκει την κατάτμηση των κρατών σε μικρά αδύναμα προτεκτοράτα, εξαρτώμενα πλήρως από τους ισχυρούς χρηματοπιστωτικούς οίκους. Πολλά τα παραδείγματα που αναφέρουμε.

Προσθέστε τώρα και την χθεσινή αποκάλυψη της αγγλικής εφημερίδας Independent, σύμφωνα με τη οποία οι ΗΠΑ και Αγγλία εργάζονται πάνω στα σχέδια Α, Β και Γ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ασφαλείας που ενδέχεται να δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα το 2014.

Μας ενδιαφέρει το σχέδιο Γ.

Προβλέπει τη δημιουργία 8 περιφερειακών διοικήσεων.

Στο σχέδιο, που αναφέρεται ότι ετοιμάστηκε από τον Άγγλο πρώην στρατιωτικό και νυν βουλευτή κ. Tobias Ellwood, προβλέπεται η κάθε περιφέρεια να διοικείται από ένα διαφορετικό εθνικό συμβούλιο και τα συμβούλια αυτά να υπάγονται σε μια ή περισσότερες ξένες χώρες.

Στις ξένες χώρες δηλαδή παραδίδεται το Αφγανιστάν.

Ποιες θα είναι αυτές οι ξένες χώρες δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να αποκαλυφθούν.

Μάλιστα, ο κ. Tobias Ellwood υποστηρίζει πως στα περιφερειακά συμβούλια πρέπει να λαμβάνουν μέρος και οι Ταλιμπάν. Τους κάνει την χάρη δηλαδή, να έχουν λόγο στη διοίκηση της χώρα τους.

Ο κ. Tobias Ellwood αντέδρασε λέγοντας πως δεν σχεδιάζουν τον κατατεμαχισμό του Αφγανιστάν και ότι διαστρεβλώνονται οι αλήθειες αναφορικά με την έκθεση ανάπτυξης του Αφγανιστάν που ετοίμασε πριν από 18 μήνες.

Ίσως γινόταν πιστευτός, αν δεν προϋπήρχε το Σχέδιο Ανάν, όπου σε περίπτωση διαφωνίας των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων (που θα ήταν μόνιμη) την λύση θα έδιναν «τρεις αλλοδαποί δικαστές».

Και η Κύπρος θα θεωρείτο ανεξάρτητο κράτος!

Δεν είναι καθόλου όμορφα αυτά που μας ετοιμάζουν.

Και που μας τα φανερώνουν πλέον, αφού νιώθουν αρκετά ισχυροί.

Το ίδιο όμως ένιωθε και ο Χίτλερ και ο Ναπολέων και άλλοι παρόμοιοι.

Με γνωστό το τέλος τους.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]