Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Focus: Θέλουμε να αφήσουμε την Ελλάδα στους Ρώσους;


Το γερμανικό περιοδικό FOCUS έρχεται τώρα να προβληματιστεί αν η Γερμανία πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Το 84% των Γερμανών βλέπουν πως η κρίση του ευρώ είναι μπροστά, το 76% των Γερμανών βλέπει πως η διάλυση του ευρώ θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από την Γερμανική οικονομία και το 64% των Γερμανών πιστεύουν πως το ευρώ θα αντέξει την κρίση και τελικά θα επιβιώσει.

Αλλά τότε έρχεται το ερώτημα του κατά πόσο πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ζώνη του Ευρώ;

Σε αυτή την ερώτηση το 65% των Γερμανών απαντούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει πως η έξοδος της Ελλάδος θα τερματίσει και την κρίση στην ευρωζώνη δηλ. κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι πιο οικονομική λύση η έξοδος από την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ.

Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας! Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο. Η γεωστρατηγική της σημασία δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη θα χαλαρώσουν και οι δεσμοί της με το ΝΑΤΟ και η χώρα θα έχει ανάγκη από ένα αξιόπιστο εταίρο που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η Ρωσία.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την κρίση της Συρίας οι Ρώσοι θα αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση για ναυτική βάση στην Μεσόγειο, έτσι θα μπορούσαν να παρέχουν φθηνά δάνεια με αντάλλαγμα λιμάνια.
Η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στην ΝΑ Ευρώπη είναι αυτό ακριβός που φοβούνται οι Αμερικανοί και γι’ αυτό τον λόγο ο Barack Obama πιέζει να βρεθεί στην κρίση του Ευρώ.

Αυτό είναι και το διαπραγματευτικό χαρτί που παίζει τώρα η Κύπρος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μακαρι να παμε με τους ρωσους..1000 φορες καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν σηκωσουμε την ασπιδα , κανεις δεν θα μας δωση την Λευτερια μας .
    Μπορουμε . Φθανει να το θελουμε να Λευτερωθουμε .

    Μαλλον τελευταν η μη καλως ζην .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτά τα ξεπουλημένα δωσίλογα τομάρια που δήθεν ασκούν εξουσία είμαστε τελειωμένοι, εφόσον τους ανεχθούμε ακόμη.
    Καλά οι Αμερικάνοι που τα θέλουν και αυτοί (τον αμύθητο πλουτο της Ελλάδας) για την πάρτη τους, πως βοηθούν ... τρίχες.
    Απλά τους τρομάζει η ιδέα να πάρουν μέρος στο τσιμπούσι οι Ρώσοι οι οποίοι μη νομίζετε ότι είναι και καλλίτεροι από τους άλλους....
    Απλά αν υπήρχε μιά πατριωτική Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πολλά υπέρ της Ελλάδας μας.
    Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα και να απαλαγούμε οριστικά από αυτά τα ανίκανα και προδοτικά τομάρια, δεν γλυτώνουμε με τίποτα....
    Δεν βλέπετε , δεν ακούτε, δεν το νοιώθετε στο πετσί σας,, δηλαδή τι χειρότερο θα πάθουμε από αυτά που ετοιμάζουν προς εφαρμογή.....
    Ήδη είμαστε σε απίστευτη ανθρωπιστική τραγωδία που θα ενταθεί , όσο αυτά τα τομάρια είναι για να εφαρμόσουν τα σχέδια και τις εντολές των αισχρών μισελλήνων αφεντικών τους.
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είτε λιοντάρι είτε αρκούδα σε φάει, γεύμα είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]