Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίδειξη δύναμης από το ΡΚΚ στη Σμύρνη

Επίθεση με βόμβα σε στρατιωτικό όχημα στην Σμύρνη

Επίθεση με νάρκη έγινε σε όχημα που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό κοντά στην ναυτική βάση της Φώκαιας στην Σμύρνη, σε δρόμο που παλιότερα ήταν μόνο για στρατιωτικά οχήματα, αλλά τώρα είναι και για πολίτες. Οκτώ λεπτά μετά από την πρώτη έκρηξη συνέβη και δεύτερη. Ένας στρατιώτης έγινε σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν. Το όνομα του στρατιώτη ήταν Οζκάν Ατεσλί. Οιτραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα, ενώ έπαιρναν τηλέφωνο ναενημερώσουν τους συγγενείς τους πως είναι καλά.

Η επίθεση συνέβη χθες στις 8.00, επί της οδού Ντεγιρμενλίκ στη περιοχή της Φώκαιας. Το όχημα που έχει δυνατότητα μεταφοράς 24 ατόμων κινούνταν σε δρόμο που μέχρι τις 5/4 ήταν κλειστός για πολιτικά οχήματα, αλλά μετά άνοιξε και για χρήση από πολίτες.
Η βόμβα τοποθετήθηκε σε απόσταση 1,5 χλμ από την βάση στο αριστερό μέρος του δρόμου και εξερράγη με τηλεκοντρόλ. Από την μεγάλης ισχύος έκρηξη προκλήθηκε ζημιά στο στρατιωτικό όχημα και τραυματίστηκαν άτομα.

Την ώρα που κατευθυνόταν στην περιοχή στρατός, αστυνομία και πυροσβεστική για να βοηθήσουν κι ενώ είχαν περάσει 8 λεπτά από την πρώτη έκρηξη, συνέβη και δεύτερη έκρηξη την ώρα που σε απόσταση 20-30 μέτρων από το όχημα πλησίαζε όχημα της πυροσβεστικής του δήμου Σμύρνης. Τα τζάμια του έσπασαν, ενώ η καμπίνα του χτυπήθηκε από θραύσματα. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκαν πυροσβέστες.

Μετά από αυτό οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν προς τα δέντρα και υπήρξε η εντύπωση πως υπήρξε ένοπλη σύγκρουση, αλλά εντέλει δεν υπήρξε ανταπόδοση πυρών. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν πολλά ασθενοφόρα και στρατιώτες.

Bίντεο από την δεύτερη έκρηξη:



Εφ. Χουριέτ 9/8/2012


Σχόλιο: Πρόκειται για εντυπωσιακό χτύπημα κοντά σε ένα απότα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας και εν μέσω τουριστικής περιόδου μεπροφανή διπλή σκοπιμότητα. Και την πρόκληση οικονομικής ζημιάς και να περάσουντο μήνυμα ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμπόλεμες και "ασφαλείς περιοχές" μπορεί να καταστεί ασαφής… Δηλαδή να περάσουν το μύνημα πως "ΚΑΙ εκεί μπορούμε να χτυπήσουμε". Το ΡΚΚ δυναμώνει και μαζί και τα αδιέξοδα της πολιτικής του Ερντογάν.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ερντογάν: Το ΡΚΚ προσπαθεί να εξαπλωθεί σε όλη την Τουρκία
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9454.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]