Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τράπεζα Ζiraat ανοίγει 14 υποκαταστήματα στη Βοσνία


Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας δήλωσε πως η Βοσνία θα είναι το κέντρο της Ziraat στα Βαλκάνια

Η Βοσνία γίνεται το κέντρο της Τράπεζας Ziraat στα Βαλκάνια. Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Ziraat και πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζώντης Τουρκίας (TBB) Χουσείν Αϊντίν δήλωσε ότι η Τράπεζα Ziraat που δραστηριοποιείται με 21 υποκαταστήματα στη Βοσνία, θα ανοίξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα 14 νέα υποκαταστήματα!!!

Ο Aϊντίν, αφού ανέφερε πως τα νέα υποκαταστήματα της τράπεζας θα εγκαινιαστούν στοΚόσοβο, το Μαυροβούνιο και στις περιοχές στην Βοσνία όπου πυκνοκατοικούνται από Σέρβους και Κροάτες, είπε:
«Η Τράπεζα μας στη Βοσνία θα είναι το διοικητικό κέντρο των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσουμε στα Βαλκάνια».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα Ziraat, που είναι μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές τράπεζες, δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Τουρκία, τόνισε πως έχει 78 σημεία σε 17 χώρες εκ των οποίων μία είναι και ηΒοσνία.

Η τράπεζα Ziaraat σχεδιάστηκε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, της Θράκης και σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Ακολουθώντας σταθερά την επιθετική αυτή πολιτική η Άγκυρα ευελπιστεί πως θα μπορέσει να δημιουργήσει οικονομικές σχέσεις και δεσμούς με συγκεκριμένους κύκλους μουσουλμάνων, οι οποίοι θα αποτελούν τον πρώτο εξωτερικό κύκλο γενικότερων δραστηριοτήτων, που σκοπό θα έχουν την δημιουργία τουρκόφρονων θυλάκων, βοηθώντας έτσι στην δημιουργία μίας ισχυρής Τουρκίας μέσα στα Βαλκάνια...

Πάνω σε αυτό ακριβώς το "μοτίβο" τρία μέλη της τουρκικής κοινότητας εξελέγησαν στο Προεδρικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο Κοινοτήτων στο Κόσοβο το οποίο συστάθηκε για τις εθνοτικέςομάδες στην χώρα.

Η Πρόεδρος Ατιφέτε Γιαχιάγκα διόρισε τα μέλη του συμβουλίουπου συγκροτήθηκε το 2009 στο πλαίσιο του συντάγματος ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης.

Στο συμβούλιο που απαρτίζεται από εκπροσώπους των διαφόρων εθνοτικών ομάδων βρίσκονται ο ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος δρ. Τανέρ Γκιουτσλουτούρκ, ο συντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού του Κοσόβου και δημοσιογράφος Γκιουνέρ Σαμπάν και η ποιήτρια Ρεζάν Ζμπόρτσα.

Ο κος Γκιουτσλουτούρκ που διορίστηκε ως μέλος του συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίηση του που επιλέχθηκε σε ένα τόσο σημαντικό καθήκον, υπογραμμίζοντας ότι θα ψάξει λύσεις στα προβλήματα της τουρκικής κοινότητας.

Ο δημοσιογράφος Γκιουνέρ Σαμπάν από την πλευρά του είπε ότιη τουρκική κοινότητα έχει προβλήματα σε κάθε πεδίο και πως θα εργαστεί για την επίλυση τους.

Ενώ η ποιήτρια Ρεζάν Ζμπόρτσα είπε ότι νιώθει υπερήφανη που εξελέγη σε ένα τέτοιο καθήκον και πως κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της θα συνεργαστεί για την τακτοποίηση των θεμάτων της τουρκικής κοινότητας.

Η Τουρκία, λοιπόν, εξαπλώνεται στα Βαλκάνια, μέσω των ΜΜΕ, του πολιτισμού και των επιστημών!!! Οι σχεδιαστές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής γνωρίζουν πολύ καλά πως μία "έξοδος" της Τουρκίας στον πολύ ευαίσθητο χώρο των Βαλκανίων, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, αφού σε αντίθετη περίπτωση μία ξαφνική ένταση θα δημιουργήσει ζημία αρκετών χρόνων για μία επανάληψη απόπειρας εισόδου της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή.


Πληροφορίες από TRT και Tουρκικά Νέα

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]