Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Παραμένουν οι διαφορές» Μόσχας και Λονδίνου για τη Συρία

Η Ρωσία και η Βρετανία εξακολουθούν να έχουν διαφορές όσον αφορά το χειρισμό της κρίσης στη Συρία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Λονδίνο.

«Υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις θέσεις μας όσον αφορά τη συριακή σύρραξη», είπε ο Κάμερον μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Και οι δύο θέλουμε να λήξει η κρίση και να δούμε μια σταθερή Συρία και θα συζητήσουμε με τους υπουργούς Εξωτερικών πώς θα προωθήσουμε αυτήν την ατζέντα», πρόσθεσε.

Η Δύση θέλει να ακολουθήσει ο Πούτιν πιο σκληρή γραμμή στο θέμα της Συρίας και να σταματήσει να μπλοκάρει τα ψηφίσματα που κατατίθενται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι Μόσχα και Λονδίνο έχουν κάποιες κοινές απόψεις για ορισμένα θέματα που αφορούν τη Συρία. «Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη βιώσιμης λύσης», είπε.

Παραιτείται ο ειδικός απεσταλμένος στη Συρία Κόφι Ανάν

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν παραιτείται από το ρόλο του ως ειδικός απεσταλμένος του οργανισμού και του Αραβικού Συνδέσμου στο τέλος αυτού του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο νυν γενικός γραμματέας Μπαν Κι-μουν.

«Ο κ. Ανάν πληροφόρησε εμένα, καθώς και το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, κ. Ναμπίλ Ελαραμπί, για την πρόθεσή του να μην ανανεώσει τη θητεία του όταν λήξει στις 31 Αυγούστου 2012», δήλωσε ο Μπαν, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Αλεραμπί για να βρεθεί αντικαταστάστης.

«Ο Κόφι Ανάν είναι άξιος βαθύτατου θαυμασμού για τον αλτρουιστικό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε τις εκπληκτικές του ικανότηττες και το κύρος του σε αυτή τη δυσκολότατη και δυνητικά χωρίς αντάλλαγμα αποστολή», είπε ο Μπαν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]