Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση δοσίλογων σε... απαρτία


Γελοίες τρομοκρατικές μέθοδοι περί "νέων εκλογών" από τα τσιράκια της τρόικας, για να περάσουν νέα επαίσχυντα μέτρα

Σε συμφωνία για το πλαίσιο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, με άξονα την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των αδύναμων στρωμάτων, κατέληξαν στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση...

«Θα προσπαθήσουμε το πακέτο (των μέτρων) να έχει τις μικρότερες δυνατόν κοινωνικές περιπτώσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι έγινε δεκτή η εισήγηση του πρωθυπουργού να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες κατά 11,5 δισ. ευρώ, ως αναγκαία προϋπόθεση της παραμονής μας στην ευρωζώνη και της δυνατότητας για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση ξεκινά τώρα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ότι το πακέτο των μέτρων θα ανακοινωθεί «προς το τέλος Αυγούστου». Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί την Πέμπτη στις 14.00 με το κλιμάκιο της τρόικας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε ότι κοινή επιλογή των κυβερνητικών εταίρων είναι να υπάρξει η ελάχιστη επιβάρυνση των αδύναμων στρωμάτων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης «συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των μέτρων» των 11,5 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι κατά την αποψινή σύσκεψη συζητήθηκαν «μόνο για κεφάλαια και όχι συγκεκριμένοι αριθμοί». Υπογράμμισε ακόμη ότι η προγραμματική συμφωνία των τριών αρχηγών «παραμένει στο ακέραιο», προσθέτοντας ότι παραμένουν ως προτεραιότητες η ανάγκη χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και η επαναδιαπραγμάτευση για τους επαχθείς όρους του μνημονίου.

Τη στήριξή του στις αποφάσεις του Μαξίμου ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, δηλώνοντας ωστόσο ανοιχτά τις ενστάσεις του για το χρονοδιάγραμμα της λήψης των μέτρων και αφήνοντας αιχμές. Συγκεκριμένα επανέλαβε τη θέση του πως θα έπρεπε να τεθεί τώρα στους εταίρους, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016. Όπως είπε, αυτό θα επέτρεπε να ληφθούν σταδιακά και με ηπιότερο τρόπο τα μέτρα καθώς και «να απευφευχθεί ένα νέο κύμα σημαντικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που είναι τα περίπου 6 από τα 11,5 δισ. ευρώ, που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση, ελπίζουμε προσωρινά, αλλά θα καταστήσει υφεσιακά έτη και το 2013 και το 2014».

Αφού επισήμανε πως αυτά που πρότεινε θεωρεί ότι είναι ο κοινός παρονομαστής αυτών που είχαν πει προεκλογικά τα τρία κόμματα, πρόσθεσε πως «δεν έχει νόημα, από ένα σημείο και μετά, να επιδιώκουμε κάτι σε διεθνές επίπεδο, όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε εσωτερικό επίπεδο». «Ήδη» σημείωσε «στάλθηκε εκ των πραγμάτων στους εταίρους μας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα περικοπής δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ αμέσως, εν πολλοίς από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, αλλά αντιδρούν οι δύο μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι».

Στο σημείο αυτό μάλιστα αναφέρθηκε σε κύκλους από τους οποίους, όπως είπε, δέχθηκε επίθεση: «Ήδη, έγινα στόχος προσωπικών επιθέσεων από κάποιους κύκλους που συνηθίζουν να λένε γνωστές εξυπνάδες, για μειωμένη υπευθυνότητα. Αυτό το βρίσκω χυδαίο και ανιστόρητο. Είναι προσβολή απέναντι στα βάρη που σήκωσε και σηκώνει το κόμμα μας και εγώ προσωπικά».

«Εφόσον ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η άμεση λήψη όλων των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ είναι αυτό που θα του επιτρέψει στη συνέχεια να συζητήσει διεθνώς και ότι μόνο αυτό διασφαλίζει την καταβολή των επομένων δόσεων και τη θέση της χώρας στο ευρώ. Είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την εκτίμησή του γιατί αυτός έχει την ευθύνη των χειρισμών και περιμένουμε τα αποτελέσματα» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε εμείς αυτό που έκανε η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου. Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο της «γιατί δεν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση». Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως αυτό που τουλάχιστον πρέπει να γίνει τώρα είναι στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ ευρώ «να μην περιλαμβάνονται μέτρα άδικα, μέτρα προδήλως οριζόντια ή μέτρα δημοσιονομικώς ατελέσφορα» ενώ το πακέτο πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα για τη ρευστότητα. Ανέφερε ακόμη πως «η τρόικα, το λιγότερο που πρέπει να εισηγηθεί στην έκθεσή της είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016».

Ως γνωστόν, ο κ. Βενιζέλος είχε προτείνει το σπάσιμο των μέτρων σε δύο φάσεις και τον επιμερισμό τους σε βάθος τετραετίας.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, που επέμενε πως τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ έπρεπε «να κλειδώσουν» τώρα, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εισήγηση του αναφέρθηκε σε συζητήσεις που είχε με τον Ζοζέ Μπαρόζο, την τρόικα και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και είπε ότι η υπόθεση είναι πεντακάθαρη. Τόνισε συγκεκριμένα ότι προτιμά την απόφαση με τις θετικές συνέπειες, δηλαδή την παραμονή μας στο ευρώ και τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη διετή επιμήκυνση, παρά τη βεβαιότητα της αρνητικής έκθεσης και της ρήξης με τους εταίρους που συνεπάγεται τραγικούς κινδύνους. «Η απόφαση αυτή δίνει κλίμα διεθνούς αξιοπιστίας. Ως πρωθυπουργός έχω το καθήκον και την ευθύνη για την εισήγηση μου. Αν δεν παίρναμε τώρα την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση και στις κλειστές πόρτες» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.

Reuters: Πιθανή έκδοση επιπλέον εντόκων για να καλυφθούν οι ανάγκες

Εν τω μεταξύ, όσο η αξιολόγηση της τρόικας καθυστερεί και μετά από την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι τα ταμιακά διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν μηδενιστεί, το Reuters μεταδίδει σήμερα -επικαλούμενο αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ- ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των κεφαλαίων που θα αντλήσει από την έκδοση Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) τον Αύγουστο.

«Μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που αξιολογούνται για την κάλυψη των αναγκών μας είναι η αύξηση των ποσών από την έκδοση των ΕΓΔ. Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση... συζητούμε το θέμα με τους εταίρους μας», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.
Πέρα από τις τρέχουσες ανάγκες, η κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου και διακρατείται από την ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.

Χθες, ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι τα ταμιακά διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν μηδενιστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ελπίδες στρέφονται στην πληρωμή των δόσεων του φόρου των εκκαθαριστικών, αλλά και στη συμφωνία με την τρόικα, που θα φέρει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «οι εξελίξεις αυτές φανερώνουν γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε ότι η μόνη σωτήρια στρατηγική για την χώρα, ήταν αυτή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για την ακύρωση και αντικατάσταση του μνημονίου. Δυστυχώς για τη χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη».

Για ελαχιστοποίηση των ελπίδων διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και παραμονής της χώρας στο ευρώ έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αποψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι προφανές ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος τώρα συνειδητοποιούν, το τι υπέγραψαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Προσπαθούν να γλυκάνουν πικρές αποφάσεις και σκληρά μέτρα», παρατήρησε, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» τη συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου-τρόικας.


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. καλα συνενοουνται τρωικα μεσα τρωικα αποξω και τι κανουν αρπαχτες απο το λαο οτι και να πουμε οτι και να γραψουμε αυτος ο γορδιος δεσμος που μας μπλεξανε οι γιοκαρινοι και οι εφιαλτες δεν λυνετε και οτι δεν λυνετε κοβετε αυτο δεν εκανε ο μεγαλος στρατιλατης ο μεγας ελληνεχουμε εμεις τωρα μεσα στο λαο μεγα ελλην να του ςκοψει τους εφιαλτες στα δυο δεν πιστευω οτι υπαρχει εκτο ςεαν ο λαος ενεργησει απο μονος του σαν οχλος χωρις ελενχω τοτε αλοιμονο αυτα τα αφηρματα δεν περνουν χαμπαρι με τιποτα γιατι εχει καβα τσιριμοκων τοοι πλουτοκρατια και ταφεουδα να πχ η χρυση αυγη δεν υπεγραψαν γι ατον οικονομηκο ελενχο για την αγροτικη πως την χαρισαν στην πειραιος να πως να μην πεις σκαει η πρωτη πρωδωσιατους και το παιζουν και πατριωτες τρομαρατους υπεγραψαν καμενος συριζα κκε και ητη χρυσαυγητες πηγαν με τσιριμοκο σεραφηνο και πολντο χαιρε μεγαλε μανιατι πατριωτη μηχαλολικο ορε εχουν να κανουν και αυτοι τοσο καλα πραγματα που θα θα πεσουν απο τα συνεφα συστηματακι εχει καβες πισο ορε δεν ξερουμε απο που μας ερχετε η πιστολια συμφονεις και κανεις αντιστασει εναντιον του ραιχ και μεχρι να ξημεροση βρισκεσε στο κρεματοριο ψαχνοντα να δεις πιος σε προδωσε πολοι πολοι προδωτε απο που να φυλαχτεις καλυτερα να φυγεις χαιρε ο χαιρε λευτερια ελλαδαμου γλυκια ολοι σε πουλανε και σεπροδηνουν και ο λαος απαθεις σε παρακουλουθει κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως είναι δυνατόν στην Ελλάδα του φωτός του πολιτισμού, των παγκόσμιων αξιών, να κυβερνούν τέτοια αισχρά δωσίλογα υποκείμενα.
    Και όμως είναι δυνατόν γιατί όλοι εμείς τους αφήσαμε και δη ατιμώρητους.
    Και η Ελλάδα μεν έχει ακόμη την παγκόσμια λάμψη της αλλά οι κατοικούντες σε αυτή δεν είναι πλέον αυτοί που πρέπει να την κατοικούν.
    Φοβισμένα ανθρωποειδή που μιά τύχη τους αξίζει... η άμεσα επερχόμενη.
    Ίσως την υστάτη αυτή στιγμή, ορισμένοι υγιείς Έλληνες πατριώτες εξεγερθούν και πιθανά να ακολουθησουν οι υπόλοιποι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εξεργεθουν κατα των ευατων των , να μετανοίσουν και τα κακα θα διαλυθουν .
    Αν οχι , θα περασουμε απο ΜΕΓΑΛΗ φωτια .
    Να θυμησω οτι ο Γεροντας Παίσιος , ειχε πει να προσευχομαστε να μην γινει ο χαλασμος χειμωνα .

    Καλη Παναγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αστεγος...!,και χαλασμος,και χειμωνας?
    γινεται?
    ποιο sok,ολα τα δε γινετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεηλασιες , λιμοκτονια , σφαγες , βιασμοι κτλ κτλ .
      Επεσαν πανω μας δαιμονες .
      Γρηγορειτε .

      Διαγραφή
  5. ακουτε και διαβαστε εγω εκανα ενα ταμα στην παναγια και στα παιδιαμου οπιο βρω να τον δειρω και θα το κανω οπιο πετυχω θα τον δειρω οσο αντεξω καντε το ιδιο οπιον προδοτη βρειτε δειρτετων απο καπου πρεπει να αρχεισουμε θα ειναι μια καλη αρχει πυστευω θα εκπληρωσω το ταμα αυτοι μιαλο δεν βαζουν συνεχειζουν ειδατε πως στην το προφηλ του προδωτη του 93 ολο προσωπηκες παρεμβασεις κανει τα παντα λειτουργουν απο την προσωπηκι παρεμβασει του σεραφηνου ορε γαμωτο ποσα πληρωνω ο πουστης στις πρωσοπηκες παρεμβασεις τωρα εχουν ξεπερασει τα σκυλια τις πληρωφορησεις τον γκεμπελ εχουν βγει η διασταυρωσεις του σταληγκεπελησμου και μας προπαγανδηζουν κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]