Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση δοσατζήδων...


Γράφει ο Μιχάλης Τ.

Όχι παίζουμε…αυτά βρε είναι οικονομικά μέτρα. Κοίτα να δεις που δεν το είχαν σκεφτεί οι προηγούμενοι. Πληρώνεις 7000 ευρώ φόρο; Αντί να πληρώσεις σε τρεις δόσεις, πληρώνεις σε επτά. Χαράτσια 3500 ευρώ; Σε πέντε άτοκες δόσεις, από 700 ευρώ, ΕΤΑΚ 1500 ευρώ; Από 300 ευρώ, φόρος αλληλεγγύης 2000 ευρώ; Πέντε δόσεις των 400 ευρώ. Έτσι ανασάναμε από τα δυσβάστακτα μέτρα του Παπατέτοιου και η ελληνική οικογένεια έβαλε μια τάξη στις φορολογικές της υποχρεώσεις. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Ο Κωτσόβολος αυτοπροσώπως είναι!!! Τόσες δόσεις δεν κάνει ούτε αυτός.

Καλά κάποιες φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά που απορούμε οι κοινοί θνητοί γιατί να προβληματιζόμαστε. Λήγει το ομόλογο του Αυγούστου; Θέλετε να επιστρέψουμε στη δραχμή; Εξοικονομούμε από 800 εκατομμύρια από υγεία, παιδεία, άμυνα και …νάτο, το θαύμα!!! Δεν χρεοκοπούμε. Στο ομόλογο του Οκτωβρίου τι κάνουμε; Εξοικονομούμε άλλα 800 εκατομμύρια από υγεία, παιδεία, άμυνα και τσουπ…τη σκαπουλάραμε πάλι. Έτσι θα το πάμε μέχρι να «μηδενίσουμε» το κοντέρ σε υγεία, παιδεία, άμυνα.
Μετά θα ξεκινήσουμε τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και έπεται συνέχεια. Έχουν μείνει και κάτι παλιοδημόσιες επιχειρήσεις. Βλέπω στο τέλος να μείνουμε με τον ιστό- χωρίς τη σημαία.
Ωστόσο, διαβάζοντας τις βαθυστόχαστες αναλύσεις στον τοπικό τύπο ότι «δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το μνημόνιο», πραγματικά ησύχασα. Από μικρό παιδί με βασάνιζε το «κοσμολογικό ερώτημα- δίλημμα» περί πρωθύστερης γεννήσεως «κότας ή αβγού». Πάντα με βασάνιζε ποιο απ' τα δυο προϋπήρξε του άλλου!!! Και εντάξει, πείστηκα ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, κατά τον αξιότιμο βουλευτή του νομού, και δεν έφερε την κρίση, αλλά –κατά τα λεγόμενα του- η κρίση έφερε το μνημόνιο. Και την «κρίση», ωρέ παλληκάρια ποιος την έφερε; Ο «Φούφουτος»;

Γενικά, πάντως αυτήν την περίοδο έχω ησυχάσει και δεν ανησυχώ καθόλου αφότου άκουσα τον υπουργό Ανάπτυξης (!!!) να λέει συγκινησιακά φορτισμένος ότι θα πολιτευθεί σαν να είναι η τελευταία του φορά. Σνιφ, σνιφ, πολύ συγκινητικό, πραγματικά και ανακουφιστικό για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας!!!

Ο δε κος Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλα μέτρα- δεν είναι άλλωστε του χαρακτήρα του και δεν το έχει ξανακάνει- γιατί, λέει, δεν αντέχει άλλο η κοινωνία. Καλέ αυτός από πού ήρθε; Απ τον πλανήτη Κρόνο; Δεν έχει ψηφίσει άλλα μέτρα; Τώρα τον έπιασε το θρησκευτικό συναίσθημα του οίκτου- καθότι ψάλτης ο ίδιος-και δεν ανέχεται να βλέπει συνανθρώπους του εξαθλιωμένους;

Είναι ευτυχής συγκυρία ότι στο τιμόνι της χώρας έχουν συμπράξει όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου πλέον, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Οσονούπω η χώρα απαλλάσσεται και απ το βραχνά των φοροφυγάδων συνταξιούχων και των αναπήρων «μαϊμούδων», οι οποίοι καταρήμαξαν αυτήν την έρημη χώρα.
Ξέρετε, τώρα πώς γινόταν η κομπίνα; Σ έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι απ το ΙΚΑ και σε ρωτούσαν: «μήπως είστε τυφλός και δικαιούστε αναπηρική σύνταξη;»
Εσύ σηκώνοντας το ακουστικό απαντούσες «ναι»,-όπως απαντάς σε κάθε τηλεφώνημα,- τότε έκλεινε το τηλέφωνο απ το ΙΚΑ και τον άλλο μήνα σου έστελναν την αναπηρική σύνταξη σπίτι. Όχι κανείς πολιτικός, βουλευτής, διοικητής, υπουργός, γενικός διευθυντής δεν είχε την παραμικρή ευθύνη, ούτε γνώριζε το παραμικρό. Οι αναπηρικές στέλνονταν εν αγνοία τους στους θρασύτατους συνταξιούχους, οι οποίες συντάξεις επιβάρυναν τον προϋπολογισμό, ο οποίος προϋπολογισμός έφερε το χρέος, το οποίο χρέος έφερε την κρίση, η οποία με τη σειρά της έφερε το μνημόνιο, το οποίο με τη σειρά του έφερε τη διάλυση της χώρας. Άρα; Ποιος φταίει; Οι τυφλοί της Ζακύνθου…

Υπάρχουν και καλά νέα βέβαια, μην είμαστε αχάριστοι. Με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη της «τρόικας», θα δοθεί το χειμώνα το επίδομα θέρμανσης σε όσους το δικαιούνται, προκειμένου ν' ανασάνουν τα αδύναμα οικονομικά στρώματα. Συγκεκριμένα για κάθε τόνο πετρελαίου θα δοθούν στους δικαιούχους… 28 ευρώ σε επτά δόσεις των τεσσάρων ευρώ έκαστη!!! Οι δικαιωματούχοι είναι όσοι διαμένουν σε οικισμό με υψόμετρο 2456 μέτρα και πλέον (η κορυφή του Ψηλορείτη έχει τόσο υψόμετρο), όσοι ανήκουν σε οκταμελή οικογένεια με άνεργα και τα οκτώ μέλη, όσοι έχουν κάτω από 500 ευρώ ετήσιο εισόδημα συν 60 ευρώ για κάθε τέκνο και ταυτόχρονα ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές!!!
Μετά απ τις αποφάσεις αυτές είναι πλέον ορατά τα σημεία της φιλολαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΟ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΓ. στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες

Ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες
Εφτά ο τόκος, πέντε το φτιασίδι
Σαράντα με το λάδι και το ξίδι
Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε
Βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
Τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ
από «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]