Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Σαρωτική επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων

Οι αντάρτες αποσύρθηκαν κάποιες συνοικίες στο Χαλέπι
Ξεπέρασαν τους 50.000 οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία


Ένας διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις των ανταρτών προχώρησαν σε «μερική αποχώρηση» από τμήματα της πόλης Χαλέπι, όπου συνεχίζονται οι μαζικές επιχειρήσεις του στρατού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι πάνω από 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Συρία, ανάμεσά τους 33 πολίτες στο Χαλέπι. Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, την Τρίτη σκοτώθηκαν πάνω από 240 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, πάνω από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Συρία για να σωθούν από την κλιμακούμενη βία προσφεύγοντας στη γειτονική Τουρκία τις τελευταίες δύο ημέρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των Σύρων οι οποίοι βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος να ξεπεράσει τους 50.000, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές σήμερα.

Ο ρυθμός της ροής των προσφύγων έχει ενταθεί και υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να σημειωθεί μαζική έξοδος από το Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Συρία, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες.

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων της Τουρκίας, πλέον σήμερα βρίσκονται στη χώρα 50.227 Σύροι, αφού 2.219 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα το διήμερο της 8ης και της 9ης Αυγούστου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]