Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβούτογλου: Ο Άσαντ εξοπλίζει τους Κούρδους


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ ότι εξοπλίζει τους Κούρδους αντάρτες.

«Ο Ασαντ τους έδωσε όπλα και υποστήριξη. Ναι, αυτό δεν είναι αποκύημα φαντασίας. Είναι αλήθεια. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον της απειλής αυτής», φέρεται ότι δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με ειδησεογραφικούς ιστοτόπους.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η Αγκυρα ανησυχεί ότι το ΡΚΚ εκμεταλλεύεται το χάος στη Συρία για να επεκτείνει την επιρροή του.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν φέρεται να έκανε, όμως, καμία δήλωση για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης Σύρων "αντικαθεστωτικών", δεν αναφέρθηκε στην εμπλοκή της CIA άνδρες της οποίας έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία και επιτηρούν τον εξοπλισμό των "αντικαθεστωτικών", δεν θυμήθηκε πως αραβικά κράτη ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά τους "αντικαθεστωτικούς", ξέχασε να αναφερθεί στην αποδεδειγμένη εμπλοκή της Τουρκίας στην ανατροπή του Άσαντ αφού έχουν σκοτωθεί ή αιχμαλωτισθεί εκατοντάδες τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί στο διάστημα του τελευταίου μήνα (αλλά και παλιότερα), δεν θυμήθηκε να αναφερθεί στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων εντός και εκτός Τουρκίας...
Προφανώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου διαθέτει επιλεκτική μνήμη ή πληροφόρηση, αφού κανείς δεν έχει κάνει καμία καταγγελία για εξοπλισμό των Κούρδων από τον Άσαντ, ενώ υπάρχουν πάμπολλες αποδείξεις για ενεργή συμμετοχή και συνεργασία της Τουρκίας με φονταμενταλιστές ισλαμιστές, με άνδρες της Αλ Κάιντα, αλλά και μισθοφόρους από την Λιβύη και άλλες χώρες (π.χ. Γερμανία), οι οποίοι έχουν αναλάβει δράση με σειρά εγκλημάτων κατά των χριστιανών της Συρίας (για τα εγκλήματα κατά των χριστιανών της Συρίας ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών φαίνεται δεν ξέρει τίποτε, αφού δεν έχει καταδικάσει κανένα από τα εκατοντάδες εγκλήματα τα οποία έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα)...

Στον πόλεμο της προπαγάνδας και των ψευδών ειδήσεων, για τον σχηματισμό εντυπώσεων σε έναν πόλεμο κατά ξένου κράτους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν μένει απλά μεταξεταστέος, αλλά στάσιμος. Κι αυτό επειδή τα λεγόμενά του δεν πείθουν ούτε τον... ίδιο.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ξέχασε να μας πει κι ότι το Ισραήλ ζήτησε από τους Τούρκους να ανατρέψουν τον Άσαντ που είναι κακό παιδί και φιλοξενεί στη χώρα του τους ηγέτες της Χαμάς, μάλλον για να μη ρωτήσουμε τι τους υποσχέθηκε σαν αντάλλαγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και την ρουφιανια , θα την κανουν οι "καινουργιοι" προστατες μας , οπως και οι "προστατες" και της Μεγαλονησου ΜΑΣ .
    "Θρεψε φιδι τον Χειμωνα , να σε φαει το καλοκαιρι" . Για καποιους Βελοπουλους και αλλους "πατριωτες ανοιχτοματες" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρει καλά ο Μογγόλος ποιοι εξοπλίζουν τους Κούρδους αλλά όπου πιάσει έπιασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρσι, στο μπλογκ αυτό, είχα μια αντιπαράθεση μέσω σχολίων με κάποιον που υπερασπιζόταν το Δόγμα Νταβούτογλου και το θεωρούσε παράδειγμα εξωτερικής πολιτικής. Το άρθρο αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχασε να πει οτι και αυτοι ειναι ο δουρειος ιππος που προμηθευει οπλα τους "μαχητες του Συριακου απελευθερωτικου στρατου". Ετσι δψεν ειναι? Τοτε τι διαμαρτυρεται?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]