Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αποδείξεις της υποτέλειας των κυβερνώντων

Οι προδοτικότερες παράγραφοι του Μνημονίου, η απόδειξη τηςε ενοχής όσων υπέγραψαν την κατοχή της χώρας

Στις 8/5/2010 ημέρα Σάββατο, η Ελλάδα μας περνάει στην αντίπερα όχθη…
Συντάσσεται και υπογράφεται η σύμβαση Δανειακής διευκόλυνσης, ύψους 80.000.000.000€ μεταξύ των εταίρων μας και υμών ή αλλιώς, μεταξύ των εταίρων μας και των υποτακτικών τους στην Ελληνική κυβέρνηση.

Εξέχων δανειστής, με το μεγαλύτερο ποσοστό ορίζεται η Γερμανία δια της αντιπροσώπου της ΚFW και ως αντιπρόσωπος δικός μας, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συνολικά, το περίφημο μνημόνιο μαζί με την δανειακή σύμβαση, αποτελείται από περίπου 121 σελίδες γεμάτες ντροπή, δηλώσεις υποτέλειας και προδοσία!

Ενδεικτικά, σας παραθέτω κάποια από τα καίρια σημεία του:

-Παράγραφος 4. Υποχρεώσεις Δανειολήπτη:

Ο Δανειολήπτης δεσμεύεται, έως ότου όλο το κεφάλαιο της παρούσας Σύμβασης να έχει επιστραφεί πλήρως και όλοι οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά, αν υπάρχουν, στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, να έχουν πλήρως εξοφληθεί.

Και,να μην χορηγήσει σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημόσιου χρέους, προτεραιότητα σε σχέση με τους Δανειστές.

Όπως είναι εμφανές, δεν μπορούμε να δανειστούμε από κάποια άλλη χώρα, π.χ Κίνα ή Ρωσία, γιατί οποιοδήποτε έσοδο έχουμε, οφείλουμε να το παρέχουμε πρωτίστως στους Ευρωπαίους δανειστές μας.

-Παράγραφος 5. Επιτόκιο Δανεισμού:

O Δανειολήπτης καταβάλλει, σε κάθε Ημερομηνία Πληρωμής Τόκων, τόκους που έχουν προκύψει από κάθε τέτοιο δάνειο κατά τη διάρκεια της Τοκοφόρου Περιόδου που λήγει κατά την ημερομηνία αυτή, με ετήσιο επιτόκιο (το «Επιτόκιο») ίσο με το άθροισμα: (α) του τότε ισχύοντος τρίμηνου EURIBOR προσδιοριζόμενου σύμφωνα με το Παράρτημα 5, ή (i) του προσδιοριζόμενου αναφορικά με τις περιόδους που ισούνται ή υπερβαίνουν τη μία εβδομάδα!!!

Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάναμε την πιο χαζή συμφωνία που θα μπορούσαμε.
Αντί να απαιτήσουμε ένα χαμηλό ή σταθερό επιτόκιο, δεχθήκαμε αναπροσδιορισμό του επιτοκίου μας ανά εβδομάδα!!!!

-Παράγραφος 8. Καταγγελία σύμβασης από τους δανειστές:

Οι Δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (που επιδίδεται από την Επιτροπή ενεργώντας εκ μέρους τους) (και ενεργώντας σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών) προς τον Δανειολήπτη, να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και/ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, σε περίπτωση που:
(α) ο Δανειολήπτης αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων.
(β) ο Δανειολήπτης ή οι φορείς του αθετούν κατά την εκτέλεση οποιαδήποτε υποχρέωση δυνάμει της παρούσας Σύμβασης

Σε αυτή την παράγραφο αναφερόταν το ΣΥΡΙΖΑ όταν, λαϊκίζοντας, κορόιδευε τον λαό μας ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο;

Πείτε μου, αν δεν είναι αυτή η παράγραφος τρανή απόδειξη του ξεπουλήματος της χώρας μας, «κάτω από το τραπέζι» ανάμεσα στα μεγάλα κόμματα και διαχείρισης του εκλογικού αποτελέσματος πίσω από την πλάτη μας, τότε τι είναι;;

-Παράγραφος 13. Εκχώρηση δικαιωμάτων δανειστή.

Παρά το ανωτέρω Άρθρο 13(1), κάθε εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάποιου Δανειστή σύμφωνα με το Άρθρο 2(4)(β) τίθεται σε ισχύ χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών με τον όρο ο πρώην Δανειστής να πληροφορεί αμελλητί τους λοιπούς Δανειστές και την Επιτροπή για την εκχώρηση ή/και μεταβίβαση αυτή.

Και φτάνουμε στην πιο θλιβερή παράγραφος από όλες…

Εδώ απλά, αναφέρει ότι οποιοσδήποτε από τους δανειστές μας μπορεί να μεταβιβάσει-πουλήσει το χρέος μας, σε οποιονδήποτε άλλο αγοραστή-δανειστή.

Όπως ακριβώς μεταβιβάζουμε-πουλάμε, σε έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή, το αμάξι μας, που δεν έχουμε ακόμη εξοφλήσει.

Έτσι, ενώ σήμερα χρωστάμε στην Γερμανία, αύριο μπορεί να βρεθούμε να χρωστάμε στην Τουρκία ή τα Σκόπια!

-Παράγραφος 14: Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία.

-Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

-Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

Άλλη μια ταπεινωτική παράγραφος για την χώρα μας.

Για να βρούμε το δίκιο μας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, βάση του Αγγλικού δικαίου!!!

Αν αυτό δεν μας κάνει αποικία τους, τότε τι;

-Διάρκεια Δανειακής Σύμβασης: Η παρούσα Συμφωνία παραμένει σε πλήρη ισχύ εφόσον υπάρχουν ανεξόφλητα ποσά στο πλαίσιο της Σύμβασης Διευκόλυνσης Δανείου. Η Συμφωνία καλύπτει επίσης, οποιαδήποτε τυχόν περαιτέρω Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ των Δανειστών και της Ελλάδας.
Για την αποφυγή αμφιβολιών, όσον αφορά στο Μνημόνιο Συνεννόησης, η παρούσα Συμφωνία καλύπτει την περίοδο του τριετούς προγράμματος.

Kαι τέλος,

-Παρέχεται στον υπουργό οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού με την Ευρωπαική Επιτροπή, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαική κεντρική τράπεζα.

Στις δύο αυτές τελευταίες παραγράφους, διαφαίνονται αμφότερα, ένα ψέμα και μια παρατυπία.
Το ψέμα αφορά τις εκάστοτε υποσχέσεις των κρατούντων για συνεχείς, υποτιθέμενες διαβουλεύσεις επαναδιαπραγμάτευσης, των μνημονιακών όρων, την ώρα που έχουν υπογράψει την σαφή ισχύ του, για τουλάχιστον 3 χρόνια και η παρατυπία δεν είναι παρά η παράλογη αυτή ολική εξουσιοδότηση, στον υπουργό οικονομικών, να υπογράφει ότι του ζητήσουν προφανώς, χωρίς κανένα περεταίρω έλεγχο από τα όργανα του κράτους ή της δικαιοσύνης.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Πιστεύω θα μπορείτε να φανταστείτε το πόσο δύσκολο πραγματικά μου ήταν να κρατάω στα χέρια μου την ντροπιαστική δανειακή σύμβαση της χώρας μου με τους βαρβάρους και να πρέπει να την διαβάσω κιόλας.

Σχεδόν δεν ήθελα και κάποιες από τις παραπάνω παραγράφους, σφίχτηκε η καρδιά μου όταν τις διάβασα…Ένιωσα ντροπή. Ντροπή απέναντι στους ένδοξους προγόνους μου, που πρώτοι έδωσαν όνομα σε αυτούς που σήμερα μας καπηλεύονται, που τους ονόμασαν Ευρωπαίους, ντροπή για την γενιά μου που μεγαλωμένη μέσα στα υλικά αγαθά, αμέλησε πανανθρώπινες αξίες, όπως το Έθνος, το Αίμα, την Τιμή και αφέθηκε να την εξουσιάζουν άνθρωποι ακατάλληλοι.

Προδότες! Που πρόδωσαν και αυτή και την χώρα μας ολόκληρη. Ντροπή για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έφεραν όλους μέχρι εδώ…

Και η ντροπή έδωσε την θέση της στην συνειδητοποίηση του χρέους. Όχι αυτού απέναντι στους δανειστές, αλλά του χρέους απέναντι στον εαυτό μας και στην πατρίδα μας.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΘΕΤΩ ΥΠ΄ΟΨΙΝ 2 ΑΡΘΡΑ
    Επιστολή – αποκάλυψη της ΔΑΚΕ για την εκχώρηση της Αγροτικής. Ο Στουρνάρας δεν γνώριζε, όλοι διαφωνούσαν, αλλά ο Προβόπουλος “διέταξε”.
    http://wp.me/sbW97-agrotiki

    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Συνέχεια.. (πρόεδρος, ο κύριος Πανταλάκης, βεβαίως βεβαίως…) (+ΣΧΌΛΙΑ 1,2)
    http://wp.me/pbW97-KrK

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]