Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ευθύνη των πολιτικών μας

Του Δημήτρη Γαρούφα
πρώην προέδρου του Δ.Σ.Θ


Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλος απαντώντας παλιότερα σε επικρίσεις για τα λάθη των πολιτικών της μεταπολίτευσης, που για να συντηρήσουν έναν άκρατο καταναλωτισμό υπερχρέωσαν τη χώρα, είπε: «όλοι μαζί τα φάγαμε» εννοώντας ότι οι πολιτικοί χρέωναν τη χώρα για να δίνουν παροχές κι΄ επιδόματα στους πολίτες. Επιμένοντας και τώρα σ΄ αυτή τη δήλωση εξήγγειλε συγγραφή βιβλίου για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Είναι αλήθεια ότι μεγάλο μέρος των πολιτών δεν είναι «άγγελοι», με την έννοια ότι και ρουσφέτια ζητούσαν και εξωπραγματικά επιδόματα, ενώ είναι αλήθεια επίσης ότι αυτοί οι πολίτες με την ψήφο τους έστελναν στη Βουλή συνήθως αυτούς που υπόσχονταν η έκαναν τα περισσότερα ρουσφέτια. .Σίγουρα έχει πολλές αδυναμίες ο Ελληνικός λαός που αρέσκεται (και αρέσκονται) να τον κολακεύουν κάποιοι εκπρόσωποί του υμνώντας το δήθεν «αλάνθαστο λαϊκό ένστικτο»,ξεχνώντας σκόπιμα ότι αυτός ο λαός με το δήθεν αλάθητο λαϊκό ένστικτο σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές επέλεξε τον Γουλιμή αντί του Χ.Τρικούπη και άφησε εκτός Βουλής τον Ε.Βενιζέλο , την ώρα που δημιούργησε την Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών…

Είναι αλήθεια αυτά αλλά όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπούν σε κάποιο επίπεδο τους πολίτες δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τις αδυναμίες των πολιτών. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει με θάρρος να πράττουν το σωστό ερχόμενοι και σε αντίθεση με την κοινή γνώμη…Οι ηγέτες είναι ηγέτες μόνο αν έχουν το θάρρος που είχε ο Ε. Βενιζέλος που απευθυνόμενος σε συγκέντρωση στην Αθήνα που επιζητούσε επιτακτικά «συντακτική συνέλευση» απάντησε απλά: «είπα αναθεωρητική» και το πλήθος σιώπησε ενώ η Ελλάδα απέκτησε ηγέτη…Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης(με κάποιες εξαιρέσεις) ενώ όφειλαν να αρνούνται την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων για ρουσφέτια κι΄ επιδόματα του τύπου «έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία» δυστυχώς όχι μόνο ικανοποιούσαν τέτοια αιτήματα αλλά ταυτόχρονα έδιναν τον τόνο ανευθυνότητας και ρουσφετολογίας διπλασιάζοντας το προσωπικό της Βουλής στην οποία χωρίς ντροπή, διακομματικά και αναξιοκρατικά, διόριζαν τους συνεργάτες των Βουλευτών..

Οι πολιτικοί μας δεν έχουν το δικαίωμα να απαντούν όπως ο κ. Πάγκαλος γιατί, ακόμη κι΄ αν υπάρχει δόση αληθείας σε αυτό, οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες γιατί αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον φρόντιζαν να υπηρετούν τις αδυναμίες των πολιτών ενδιαφερόμενοι ουσιαστικά μόνο για την επανεκλογή τους..

Σήμερα αντί να αναζητούν συνευθύνη των πολιτών θα έπρεπε να έχουν το στοιχειώδες θάρρος ανάληψης ευθύνης και αυτοκριτικής γιατί δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον και δεν λειτούργησαν ως «λυχνία επί όρους κειμένη» δίνοντας το παράδειγμα ήθους, θάρρους και υπευθυνότητας.

Δημοσιεύθηκε (8/8/12) στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην χανεις τον καιρο σου αρθρογραφε με τα σκουπιδια , που παριστανουν τους πολιτικους .
    Αληθεια πιστευω , οτι αν ξαναρχοταν ο ιστορικος Εφιαλτης , θα τους εφτυνε .
    Διοτι αυτος προδοσε μονο μια φορα , ενω τουτα τα σκυλια απειρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]