Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χέλμουτ Σμιτ: Άουσβιτς και Χίτλερ δεν αφήνουν τη Γερμανία να ηγηθεί της Ευρώπης

Το Άουσβιτς και ο Χίτλερ στερούν στη Γερμανία το δικαίωμα να ηγηθεί της Ευρώπης, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Χέλμουτ Σμιτ.

«Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν περάσει στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ», τόνισε ο 93χρονος ιστορικός ηγέτης.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, δεν παρέλειψε να επικρίνει τους χειρισμούς της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό «έλλειμμα ηγεσίας».

«Η κρίση δεν θα ήταν τόσο σοβαρή εάν υπήρχε έστω κι ένας (ηγέτης) στην Ευρώπη που να είχε μία συνολική εικόνα των καμιά εικοσαριά προβλημάτων που αιφνιδίως έχουν εμφανιστεί. Όμως δεν έχουμε τούτη τη στιγμή μία προσωπικότητα τέτοιου κύρους».

Καυτηρίασε επίσης την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όπως είπε «δεν είναι γεννημένη Ευρωπαία», εν αντιθέσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αυτή ναι μεν έχει μία συγκεκριμένη τακτική, αλλά (το να έχεις) μία συνολική εικόνα είναι άλλο πράγμα», σχολίασε ο Χέλμουτ Σμιτ, απηχώντας την σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί η γερμανίδα καγκελάριος τους τελευταίους μήνες από τον ευρωπαϊκό Τύπο.

Τέλος, επανέλαβε ότι η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ «υπήρξε μεγάλο σφάλμα» συμπλήρωσε ωστόσο ότι « αφού το διαπράξαμε τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν είναι το Άουσβιτς και ο Χίτλερ που δεν αφήνουν τη Γερμανία να ηγηθεί της Ευρώπης αλλά η σύμφυτη με τους Γερμανούς νοοτροπία του επαγγελματία δολοφόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]