Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ένταση στην περιοχή λόγω των ελληνοκυπριακών ερευνών για αέριο


Οι «μονόπλευρες» ενέργειες των Ε/κ για έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο αύξησαν την ένταση στην περιοχή, υποστήριξε ο Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Σελτσιούκ Ουνάλ. Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ουνάλ απαντούσε σε ερώτηση που του απευθύνθηκε μέσω του Twitter για τη στάση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα.

«Οι Ε/κ, χωρίς την επίλυση του Κυπριακού και χωρίς την έγκριση των Τ/κ, δεν έπρεπε να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες. Τον περασμένο Μάιο οι Ε/κ βγήκαν σε νέο διεθνή διαγωνισμό για έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου», είπε.

Ο Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι μέρος της περιοχής για την οποία προκηρύχθηκε ο β’ γύρος αδειοδοτήσεων «παραβιάζει» τον χώρο αδειοδότησης της Τουρκίας και των Τ/κ.

«Εμείς και οι Τ/κ καλέσαμε τις ενδιαφερόμενες χώρες και τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου ν’ απαξιώσουν αυτόν τον διαγωνισμό. Προειδοποιήσαμε την διεθνή κοινότητα. Είπαμε ότι πρέπει να ληφθεί οπωσδήποτε και η συγκατάθεση των Τ/κ», ανέφερε.

Ο κ. Ουνάλ σημείωσε ότι η Τουρκία στήριξε την πρόταση Ερογλου για το θέμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Παρά τις προσπάθειές μας σε περίπτωση συνέχισης των ενεργειών των Ε/κ, είπαμε ότι η ένταση που μπορεί να προκύψει δεν θα είναι δική μας ευθύνη».

Υποστήριξε δε ότι στην ΑΟΖ της Κύπρου, δυτικά του νησιού, η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία «δεν θα ανεχθεί να εκτελεστούν δραστηριότητες έρευνες και εξόρυξης φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε αυτή την περιοχή χωρίς άδεια, υπό την κάλυψη διεθνών εταιρειών».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]