Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Δένδιας βάζει συρματοπλέγματα στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης

Τελικά, θα είναι προσωρινά τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών ή θα είναι προσωρινά υπουργός ο Δένδιας; Η περίπτωση να... μονιμοποιηθούν και οι δύο περιπτώσεις πόσο πιθανή είναι;
Με συρματοπλέγματα χωρίζουν την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης και διπλασιάζουν τους κρατούμενους λαθρομετανάστες...

Ανεξήγητη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Ξάνθης την κινητικότητα και την προετοιμασία που παρατηρείται στη Σχολή Αστυφυλάκων μετά και τις αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν από τη συνάντηση των φορέων της Θράκης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Παρότι, ο υπουργός συνεχίζει να κάνει λόγο για προσωρινό μέτρο, ήδη έχει δοθεί εντολή και έχει γίνει και η σχετική προμήθεια, ώστε τις επόμενες μέρες να ενισχυθούν τα συρματοπλέγματα της σχολής Αστυφυλάκων και να κατασκευαστεί μια περίφραξη που θα χωρίζει τη σχολή στη μέση!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εντολές από την Τρίτη έχουν αλλάξει και πλέον από την πλευρά της ΕΛΑΣ υπάρχει οδηγία να χωρίσουν τα 2/3 των κοιτώνων, στους οποίους θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα ώστε συνολικά οι μετανάστες που θα φιλοξενούνται να φτάνουν τους 700 περίπου.

Για να επιτευχθεί αυτό θα τοποθετηθούν 5 διπλά κρεβάτια σε κάθε θάλαμο, ώστε να φιλοξενούνται 10 μετανάστες. Κατά τα άλλα η αβεβαιότητα και η έλλειψη σχεδιασμού προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στο προσωπικό της Αστυνομίας που εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις και ανησυχεί.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Κώστας Μαλικόπουλος, η Σχολή αποκλείεται να λειτουργήσει το Φθινόπωρο και να υποδεχθεί σπουδαστές, ανεξαρτήτως του σχεδιασμού που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή τους μετανάστες επιτηρούν 140 συνοριακοί φύλακες, που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Ο Κ. Μαλικόπουλος αναφέρει ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός καθώς φιλοξενούνται κρατούμενοι σε ένα χώρο που είναι φτιαγμένος για να αποτρέπει τον έξω κόσμο από το να εισέλθει και όχι το αντίστροφο.

Ταυτόχρονα έχει γίνει αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των αστυνομικών. Σε ότι αφορά στο γεγονός ότι μέσα σε λίγο διάστημα οι κρατούμενοι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, σημείωσε ότι είναι σχεδόν απίθανο να παραμείνουν στην περιοχή, αλλά θα κατευθυνθούν και πάλι προς την Αθήνα.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]