Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανοί βιομήχανοι αρνούνται να πληρώσουν Τέλος υπέρ ΑΠΕ - Το ΣτΕ τι λέει;


Επικαλούνται αντισυνταγματικότητα του μέτρου
Η Ελλάδα δεν έχει Σύνταγμα και μπορούν οι ΑΠΕ να εισπράττουν ειδικά τέλη;


Γράφει ο Αρχαιοπτέρυξ

Τρεις γερμανικές βιομηχανίες, με την στήριξη του Συνδέσμου τους, κατέθεσαν αγωγή κατά του (Γερμανικού) "τέλους υπέρ ΑΠΕ", επικαλούμενοι ότι είναι αντισυνταγματικό. Η είδηση έχει λάβει εκτενή δημοσιότητα στα Γερμανικά ΜΜΕ. Υπάρχει προηγούμενη απόφαση που κήρυξε αντισυνταγματικό "τέλος υπέρ του άνθρακα", το 1994.

Μήπως το ΣτΕ, να ξανασκεφτεί τι λέει το δικό μας Σύνταγμα, και πώς συνάδει με δήθεν Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες. Οι Γερμανοί μοιάζει να δίνουν προτεραιότητα στο Σύνταγμά τους. Εμείς;

Και η πλάκα είναι να δικαιωθούν οι Γερμανοί βιομήχανοι, και εμείς να συνεχίσουμε να έχουμε τις ΑΠΕ "εθνική προτεραιότητα". Από πότε γίνεται μία απάτη "εθνική προτεραιότητα" είναι άλλο θέμα... Το τέλος υπέρ ΑΠΕ έχει βαφτιστεί "ΕΤΜΕΑΡ" για ...ευκολία. (http://www.germanenergyblog.de/?p=10086#more-10086)

netakias εκ του Αρχαιοπτέρυγα

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]