Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολ Κρούγκμαν: Εκτός ευρώ η Ελλάδα μέσα στο 2012

Πολιτικά τελειωμένη την Μέρκελ βλέπει ο οικονομολόγος που δεν μπόρεσε να προβλέψει την παγκόσμια οικονομική κρίση

Ένα από τους υπαλλήλους της διεθνούς ληστοσυμμορίας, η οποία έχει επιτεθεί στην Ελλάδα και προσπαθεί να ισοπεδώσει την οικονομία της χώρας προκειμένου να αποκομίσει τεράστια οφέλη, είναι και ο Πολ Κρούγκμαν. Ο συγκεκριμένος "οικονομολόγος" έχει αναγάγει σε επιστήμη τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, την οποία διασύρει μέσω των "προβλέψεών" του που έχουν δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στην διεθνή εικόνα της.

Βέβαια, οι επιθέσεις αυτές είναι απολύτως αναμενόμενες, αφού θεωρείται απίθανο να επιτρέψουν στην Ελλάδα να απαγκιστρωθεί από την λαβή θανάτου που αυτή τη στιγμή της έχουν επιβάλει (με την βοήθεια -φυσικά- και των εγχώριων λακέδων και μαριονετών της παραεξουσίας)στην χώρα. Όμως, πριν ο συγκεκριμένος καιροσκόπος αρχίσει τις "προβλέψεις" του, μήπως θα ήταν καλό -για τον ίδιο- να γνωρίζει και πως ακριβώς μπορεί να συμβεί μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Μήπως οι προβλέψεις του απλά δυναμιτίζουν την διεθνή αισχροκέρδεια (και φέρνει απίστευτα κέρδη στους επιχειρηματίες που ο ίδιος συμβουλεύει) εις βάρος της Ελλάδας; Μήπως ο συγκεκριμένος "οικονομικός αναλυτής" θα έπρεπε να γνωρίζει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να διωχθεί από την Ευρωζώνη, αλλά μπορεί να αποχωρήσει οικειοθελώς και μόνο οικειοθελώς, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να απαιτήσει τεράστια ποσά για να προχωρήσει προς την... έξοδο;

Επειδή τα διεθνή λαμόγια φαίνεται να έχουν αρκετά μεγάλη όρεξη για περαιτέρω αισχροκέρδεια εις βάρος της Ελλάδας, μήπως θα έπρεπε άμεσα η Ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει να καταθέτει αγωγές στους γελοίους περιφερόμενους σαλτιμπάγκους, απαιτώντας την άμεση αποζημίωση της Ελλάδας με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για κάθε "πρόβλεψη" που θα κάνουν; Και αυτό -φυσικά- δεν αφορά μόνο τον Κρούγκμαν, αλλά αφορά και τα υπόλοιπα λαμόγια (π.χ. τύπου Ρέσλερ, Σόϊμπλε κ.α.), οι οποίοι θα πρέπει να εξαναγκαστούν να σκέφτονται εκατοντάδες φορές πριν ξεστομίσουν οτιδήποτε κατά της Ελλάδας.
Αν υπάρχει σε αυτή την χώρα, ελληνική κυβέρνηση, που αποτελείται από Έλληνες πολίτες, θα πρέπει πάραυτα να προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της διεθνούς ληστοσυμμορίας (την οποία κατήγγειλε και ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Χριστόφιας) η οποία απειλεί κατ' επανάληψη την εθνική μας οικονομία και καταστρέφει συστηματικά την οποιαδήποτε (αιματηρή) προσπάθεια ανάκαμψης γίνεται από τον Ελληνικό λαό.

Οι δηλώσεις Κρούγκμαν που συνεχίζει να παίζει εις βάρος της Ελλάδας

«Είναι παγιδευμένη μεταξύ της σκληρής λογικής της κρίσης και της γερμανικής πολιτικής. Υπάρχουν δύο επιλογές: είτε συμφωνεί με τα βήματα για τη σωτηρία του ευρώ, που σημαίνει ότι πολιτικά έχει τελειώσει, είτε το ευρώ καταρρέει, οπότε και πάλι πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την καγκελάριο», είπε ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD).

Για τον Κρούγκμαν οι εξελίξεις στην Ισπανία θα είναι καθοριστικές, ενώ όπως λέει, σε αντίθεση με την Ελλάδα, την έξοδο της οποίας από την ευρωζώνη αναμένει εντός του 2012, η Ισπανία δεν χρειάζεται ένα πακέτο διάσωσης. «Σε τελική ανάλυση το πακέτο διάσωσης δεν ωφέλησε ούτε την Ελλάδα» λέει ο Αμερικανός οικονομολόγος.

«Η Ισπανία πρέπει να αποφύγει την άνοδο των επιτοκίων, καθώς και μια πιστωτική κρίση. Αυτό που χρειάζεται η Ισπανία είναι ελπίδα. Η χώρα πρέπει να βοηθηθεί με προγράμματα ανάπτυξης για να επιστρέψει στο δρόμο της ευημερίας».

Και συνεχίζει να κυκλοφορεί... ελεύθερος!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εδώ κυκλοφορούν ελεύθεροι, "οι δικοί μας"....ο Κρούγκμαν μας ενόχλησε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθοντας να σκεφτω ποιος θα μπορουσε να κανει αυτες τις αγωγες, με δεδομενη την κρατικη ανυπαρξια,κατεληξα λογικα στους μεταναστες μας...Ανυπαρκτοι.Το μεγαλειο της φυλης?Μηπως εκει εξω το εχουνε παρει το χαπι προ πολλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]