Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Goldman Sachs: Υποτιμημένο το ευρώ

«Καίει» η έκθεση της Goldman Sachs για την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ, τις οποίες και συνδέει άμεσα με τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία.

Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα εντοπίζει οκτώ βασικά ζητήματα που θα καθορίσουν τις προοπτικές του ευρώ και τα οποία σχετίζονται με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Για παράδειγμα, εστιάζει στη χρονική στιγμή ανάκαμψης των χωρών της Περιφέρειας, στην ικανότητα της Γαλλίας και της Γερμανίας να αναπτύξουν ένα κοινό όραμα για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και στις εξελίξεις των δημοσιονομικών πολιτικών σε μεγάλες οικονομίες εκτός της ζώνης του ευρώ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι στο άμεσο μέλλον παραμένουν σημαντικοί.

Για τον λόγο αυτό εκτιμούν πως στο επόμενο τρίμηνο το ευρώ θα κινηθεί κάτω από τα 1,25 δολάρια και θεωρούν πως σήμερα είναι ελαφρώς υποτιμημένο, ενώ αποδίδουν την πτώση κοινού νομίσματος στη βραδύτερη ανάπτυξη των κρατών της ζώνης του ευρώ, στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και στις διαρκώς αυξανόμενες αρνητικές θέσεις που λαμβάνουν οι επενδυτές με αφορμή την «πολιτική κρίση» στη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα αποσαφηνίζει πως κατά τη διάρκεια της κρίσης μέχρι σήμερα η ζώνη του ευρώ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση θεσμοθετώντας δεσμευτικούς κανόνες δημοσιονομικής εξυγίανσης, κάτι που όπως υπογραμμίζει δεν αναγνωρίζεται αρκετά από τους επενδυτές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]