Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bundesbank: «Μεγάλη αβεβαιότητα» για τη γερμανική οικονομία

Για «μεγάλη αβεβαιότητα» όσον αφορά στις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας προειδοποιεί η Bundesbank, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η Γερμανία θα καταγράψει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης το β' τρίμηνο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην ευρωζώνη.

Στη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται ότι «η προοπτική περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα».

Σε αυτό συνηγορούν και οι γερμανικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τις οικονομικές προοπτικές τους για τον Ιούνιο, παρά την αύξηση των παραγγελιών τον Απρίλιο και τον Μάιο, προσθέτει η Bundesbank.

Μέχρι σήμερα, η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει αποδειχθεί σχετικά αλώβητη στην επιδεινούμενη κρίση χρέους που πλήττει το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , βοηθώντας την ευρωζώνη να γλιτώσει την ύφεση στην αρχή του έτους.

Η εικόνα, όμως, έχει αρχίσει να γίνεται πιο ζοφερή για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, με τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo να καταγράφει πτώση για δεύτερο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, υποχωρώντας στα χαμηλά δύο ετών.

Ωστόσο, η γερμανική κεντρική τράπεζα αναμένει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης, χάρη στις θετικές εξελίξεις στους κλάδους των κατασκευών και των υπηρεσιών, καθώς και στην ανάκαμψη των εξαγωγών και των εισαγωγών. Θετική επίδραση είχαν, επίσης, στο καταναλωτικό κλίμα η αύξηση των μισθών και η μείωση της ανεργίας στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]