Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία – προειδοποίηση σε ΟΗΕ: Ομοφωνία ή κατάρρευση

Με σαφή αν και διπλωματικό τρόπο η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση πως μπορεί θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη και τη λειτουργία του ΟΗΕ εάν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα στη περίπτωση της Συρίας. Σε μία ενδελεχή συζήτηση επί των εξελίξεων στη Συρία αλλά και τη στάση των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επικεντρώθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, υπό τη προεδρεία του Β. Πούτιν.

Το ανώτατο ρωσικό όργανο στον τομέα της εθνικής ασφάλειας ασχολήθηκε με την εξίσωση, Ρωσία – επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία – πρωτοβουλίες της Δύσης στον ΟΗΕ. Τα μέλη του συμβουλίου αφού υπογράμμισαν πως η κατάσταση στη χώρα της Μέσης Ανατολής δεν είναι δυνατόν να συνδέεται με τη θέση στο ζήτημα της Ρωσίας, επεσήμαναν πως κάθε προσπάθεια παράκαμψης των συλλογικών οργάνων του ΟΗΕ, δηλαδή του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, στο οποίο προβλέπεται ομοφωνία (μη χρήση του δικαιώματος του βέτο) για την έκδοση απόφασης (εν προκειμένω ανάληψη στρατιωτικής δράσης), θα αποβεί αναποτελεσματική, ενώ θα υποσκάψει την διεθνή θέση του ίδιου του ΟΗΕ.

Είναι προφανές πως η Ρωσία, ίσως και η Κίνα, να προειδοποιεί τη Δύση πως εάν υπάρξει απόφαση ανάληψης στρατιωτικής δράσης χωρίς την συγκατάθεση της Μόσχας αλλά και του Πεκίνου, το Κρεμλίνο θα θέση υπό αμφισβήτηση την ίδια την νομική, πολιτική και εν τέλει φυσική ύπαρξη του ακρογωνιαίου λίθου το μεταπολεμικού συστήματος στον τομέα των διεθνών σχέσεων, δηλαδή του ΟΗΕ.

Για την Ιστορία, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πέραν του προέδρου της χώρας, Β. Πούτιν, έλαβαν μέρος ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η πρόεδρος του συμβουλίου της Ρωσική Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου Σεργκέι Ιβάνοφ, ο πρόεδρος της Δούμα, Σεργκέι Ναρούσκιν, ο γραμματέας Εθνικής Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ, ο υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ και ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών Μιχαήλ Φραντκόφ.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]