Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Στυλιανίδης καταργεί το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια


Την εναρμόνιση με το αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σε χώρες του Νότου…
για την απόδοση ιθαγένειας ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Αθανασίου, χθες σε συνάντηση γνωριμίας που είχαν με τους δημοσιογράφους.

Σημείωσαν ότι για να λάβουν ιθαγένεια τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, θα πρέπει οι γονείς τους να παραμένουν νόμιμα στη χώρα επί οκτώ και όχι επί πέντε χρόνια που ισχύει σήμερα με τον νόμο Ραγκούση. Προανήγγειλαν επίσης την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.

Επί το αυστηρότερον
Επίσης συζητείται να αυξηθούν από επτά σε δέκα τα χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα ενός μετανάστη, προκειμένου να πολιτογραφείται Ελληνας.

Ο Χ. Αθανασίου, που έχει και τυπικά την αρμοδιότητα της μετανάστευσης, σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασίζει το παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν ενηλικιώνεται (18 ετών), για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, ενώ υπάρχουν σκέψεις να αποδίδεται η ιθαγένεια ως επιβράβευση σε παιδιά μεταναστών που επιτυγχάνουν να εισαχθούν σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι δύο υπουργοί Ευρ. Στυλιανίδης και Χ. Αθανασίου ανακοίνωσαν ότι δεν χρησιμοποιούν τα υπουργικά αυτοκίνητα, δεν έχουν χρεωθεί κινητά τηλέφωνα και μείωσαν το προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να συμβάλουν και αυτοί στη μείωση των δαπανών με αυτές τις συμβολικές κινήσεις.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]