Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων κατέθεσε το ΚΚΕ

Πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το ΚΚΕ. Με την ίδια πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητεί την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς και των νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

Όπως τονίζει, «είναι οι νόμοι που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα, καταργούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στον χώρο της υγείας - πρόνοιας στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες.

Αύριο Παρασκευή στις 11.30 το πρωί η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τη σχετική πρόταση νόμου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Εδώ θα φανεί ο καθένας κυβερνητικός και μη. Και ο Αλέξης και ο Φώτης. Και η ΧΑ βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτα και αυτα παραπλανουν αυτους που ακομα τους δινουν σημασια τους κοινοβουλευτικους δικτατορες εφιαλτες .
    Αν η καθε παπαρηγα ηθελε ακυρωση , ας φυγουν απο την φιδοφωλια οσα μαντρια πιστευουν οτι ολα αυτα που γινονται ειναι αντισυνταγματικα και εναντια στην θεληση του λαου , αυριο το πρωι , και ολα θα παρουν τον δρομο τους .
    Ιδου η ροδος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε και να φύγει τι θα καταφέρει; Να μείνουν μόνοι τους στη βουλή να αλωνίζουν όπως θέλουν χωρίς κιχ από κανένα! Εκτός από τη Ρόδο φίλτατε υπάρχει και το σκέτο ...πήδημα... Στην επόμενη βουλή που το ΚΚΕ μπορεί και να μείνει απ΄έξω αυτό το τελευταίο θα το καταλάβεις καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]