Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτσι θα μας βγάλουν από την ευρωζώνη


Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης

Οι Γερμανοί δεν φημίζονταν ποτέ για την καλή σχέση τους με την αρετή της ευγένειας. Μάλλον άγνωστη τους είναι, όπως κι εκείνη της φινέτσας, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα, φτάνει να αφεθεί για λίγο, να ακούσει… γερμανικά, και να προσπαθήσει να ταυτοποιήσει τη βαριά και ασήκωτη γλώσσα των σημερινών κυρίαρχων της Ευρώπης, με εικόνες φωτεινές, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Έτσι άγαρμπα όπως συμπεριφέρονται η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς διαφορετική προσέγγιση από τη “Deutsche Bank”. Έκθεση της οποίας καταγράφει αριθμητικά, τα δέκα στάδια που θα βαδίσει η Ελλάδα, στο σενάριο της εθνικής απόγνωσης. Δηλαδή, μιας ενδεχόμενης επιστροφής στη δραχμή.

Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές της “Deutsche Bank”, το σενάριο που κανείς δεν θέλει να ζήσει ως πραγματικότητα, θα ξεκινήσει με διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα υποχρεώσει την Ελλάδα να τυπώσει χρήμα, σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ελλείμματά της.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, που μέσα στο 48ωρο ενός Σαββατοκύριακου θα κληθεί να υιοθετήσει τα νομοθετήματα μετάβασης στο νέο νόμισμα, ενώ ταυτόχρονα θα παγώσουν οι κινήσεις κεφαλαίων και θα ανασταλεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, για την αποφυγή εκτρόπων.

Η “Deutsche Bank” επεξεργάζεται ποσοτικά δυο σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, της οργανωμένης και της άτακτης χρεοκοπίας. Στην πρώτη περίπτωση, η ύφεση θα ανέλθει στα επίπεδα του 7%-10%, και το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί 30%-50%. Στη δεύτερη περίπτωση, η ύφεση θα φτάσει στο 12%-15%, και η υποτίμηση στο 50%-75%. Καληνύχτα και… καλή (μας) τύχη, δηλαδή.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]