Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η ψήφος είναι πιο αποτελεσματική από μια σφαίρα»


Αυτό έλεγε ο Αβραάμ Λινκολν: “Η ψήφος είναι πιό αποτελεσματική από μια σφαίρα”.

Αύριο με τη ψήφο μας καλούμαστε να σημαδέψουμε σωστά. Να χτυπήσουμε στη ρίζα ότι κακό δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι με τη συμμετοχή μας ή την ανοχή μας . Να επανορθώσουμε τα δικά μας λάθη. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, κι εμείς φταίμε για την σημερινή κατάντια μας.

“Να καεί, να καεί το……η Bουλή” είναι βολικό σύνθημα, όταν το φωνάζουμε για να κρύψουμε πίσω απ’ αυτό τις δικές μας ευθύνες. Θα ήταν όμως και ουσιαστικό αν το φωνάζαμε δίχως να μας κυνηγάνε οι ερινύες. Αν είχαμε καθαρή τη συνείδηση μας, αν την αποτελεσματικότερη απο μια σφαίρα ψήφο μας δεν τη στρέφαμε κατά του εαυτού μας. Γιατί στη βουλή δεν είχαμε πολιτικούς που έπεσαν με αλεξίπτωτο, ούτε εξωγήινους που ψηφίστηκαν σε άλλο πλανήτη και έκατσαν στα έδρανα. Με την ψήφο μας βρίσκονταν εκεί ο λαϊκισμός με πρόσωπο, ο παλαιοκομματισμός με πρόσωπο, ο ανεπάγγελτος με πρόσωπο, ο Μαυρογιαλουρισμός με πρόσωπο, ο γόνος και ο απόγονος με πρόσωπο. Αυτοπροσώπως.

Παρουσιάζονταν μπροστά μας σε όλες τις εκλογές. Τους βλέπαμε, τους ξέραμε, τους μάθαμε… τους δίναμε και τους ξαναδίναμε το εισιτήριο που ήθελαν για τη βουλή. Αύριο θα φανεί αν μετανιώσαμε ή υποκρινόμαστε. Στα ψηφοδέλτια θα είναι με τα ονοματεπώνυμά τους και στο μυαλό μας με τα πρόσωπα τους.

Θα τους ξαναψηφίσουμε; θα ξαναγίνουμε αυτόχειρες ή θα χρησιμοποιήσουμε την πιο αποτελεσματική απο μια σφαίρα ψήφο για να τους αλλάξουμε;

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σίγουρα η ψήφος είναι πιό αποτελεσματική.
    Την αρνητική για αυτούς την φοβούνται τα άθλια ανθρωποειδή, που θέλουν να μας καταστρέψουν ολοσχερώς για το ατομικό τους συμφέρον και μόνο, ορκιζόμενοι πίστη στα αισχρά αφεντικά τους και όχι στον Ελληνικό Λαό που τους τίμησε (βλακωδώς και άκριτα)τόσες φορές...
    Ας την χρησιμοποιήσουμε λοιπόν τώρα, ώστε να τους αποσύρουμε οριστικά και αμετάκλητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]