Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aν και η νεολαία απορρίπτει το παρελθόν, θα δούμε σύντομα την αναβολή του μέλλοντος της Ελλάδας;

Βρετανικό ιστολόγιο The Slog
3 Mαΐου 2012

Xθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, απηύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και είπε τα εξής:
"Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθές".
Τι να σου πει κανείς, κύριε Παπαδήμο... Το σίγουρο είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νεολαία της Ελλάδας πραγματικά ατενίζει το μέλλον της χώρας και απορρίπτει τα διεφθαρμένα κόμματα του παρελθόντος.

Άλλη μια "μυστική" δημοσκόπηση, αυτή τη φορά ευρέως φάσματος, που καλύπτει διάφορες περιοχές της επικράτειας, και την οποία κατόρθωσε να έχει στα χέρια το το Slog, δίνει στη ΝΔ γύρω στο 21-23%, στο ΠΑΣΟΚ 14-16%, στον ΣΥΡΙΖΑ 11+%, στους Ανεξάρτητους Έλληνες 11+%, στο ΚΚΕ 10%, στη Χρυσή Αυγή 8+% και στην ΔΗΜΑΡ γύρω στο 6-7%. Το συμπέρασμα είναι ότι τα παλιά κόμματα δείχνουν αρκετά "χλωμά" και υπολείπονται εμφανώς από το να κατορθώσουν να αποσπάσουν την πλειοψηφία.

Μια έγκυρη πηγή μας στην Αθήνα επιβεβαιώνει αυτό που επαναλαμβάνει το ιστολόγιο The Slog εδώ και δέκα μέρες. Ότι, δηλαδή, η τάση αυτή θα συμβάλει στην αύξηση πίεσης στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να επαναδιαπραγματευθεί μέρη του 2ου μνημονίου. Και στους τροϊκανούς δεν θα αρέσει καθόλου αυτό.

Ίσως να αναρωτιέστε: "Ήταν ώρα αυτή να αναβαθμίσει η Standard and Poor's την Ελλάδα;" Θα σας πω ότι και εγώ διατηρώ τις ίδιες αυτές αμφιβολίες. Μάλιστα, διατηρώ αμφιβολίες για τη σημασία οποιασδήποτε διαβολεμένης αξιολόγησης της S & P. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η S & P να έχει περισσότερες ψαγμένες πληροφορίες απ' όσες εμείς στο Slog. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Athens News" , στα πλαίσα συνάντησης που έγινε σήμερα (Πέμπτη) μεταξύ γνωστών δημοσιογράφων και εκπροσώπων κάποιων πολιτικών κομμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, διοικητικά στελέχη της εταιρείας "Singular Logic", στην οποία έχει ανατεθεί η διαδικασία της καταμέτρησης και υπολογισμού των ψήφων, "πήγαν πίσω" κατά δύο ώρες την ώρα της έκδοσης μιας ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Προσωπικά, δεν υπαινίσσομαι ότι το γεγονός αυτό θα επιτρέψει τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια για να γίνουν εκλογικά "μαγειρέματα". Αλλά η "Singular Logic" διευκρίνισε ότι "το σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και έχει αποδείξει, ήδη από τις εκλογές του 2009, ότι μπορεί να προστατεύεται από απόπειρες επιθέσεων διάφορων "χάκερς", χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα".

Και διερωτώμαι εγώ… Αυτό τώρα τι στην ευχή σημαίνει;

Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της σημερινής ημέρας και της στιγμής που θα λυθεί αυτό το αίνιγμα, ας δούμε άλλη μια σκέψη που ζυγίζει ένα αρκετά μεγάλο μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων:

Το πρώτο τρίμηνο του 2012, τα έσοδα από την φορολογία αυξήθηκαν κατά 1.7 δισ. ευρώ: από 24,2 δισ. σε 25,9 δισ. Παράλληλα οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν από 23,692 δισ. σε 23,626 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτό, ωστόσο, λεηλατήθηκαν οι Έλληνες και στερήθηκαν στο ίδιο τρίμηνο 7 δισ., ενώ στο αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς οι Έλληνες έχασαν 3,33 δισ.

Οπότε, ας μας απαντήσει κάποιος... Ξέρετε πολλές κυβερνήσεις που να επανεκλέχθηκαν, αφού υπερδιπλασίασαν το εισόδημα από τη φορολογία εις βάρος των πολιτών;

Το έχουμε ήδη γράψει και θα το γράψουμε άλλη μια φορά. Την τρόικα την περιμένει μεγάλη φάπα από τον ελληνικό λαό. Έτσι ίσως να εξηγείται το γεγονός ότι το "αποτέλεσμα" των εκλογών σκοπεύουν να το καθυστερήσουν, για να μελετήσουν τυχόν…"λάθη" που έγιναν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]