Οι ελληνικές εκλογές και το μέλλον της ευρωζώνης
Μπορεί και να είναι τυχαίο, αλλά αν κάτι ακούστηκε τα τελευταία δυο χρόνια για το περιθώριο αλλαγής των συνταγών των μνημονίων που τίναξαν στον αέρα την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, διατυπώθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου. Για την ακρίβεια, αυτό που ακούστηκε ήταν η φωνή της ελληνικής κοινωνίας η οποία προειδοποίησε: Δεν πάει άλλο.
Αυτό που επίσης διατυπώθηκε με τη μέγιστη δυνατή ευκρίνεια στις εκλογές του Μαίου ήταν η απέχθεια της ελληνικής κοινωνίας για το σύστημα που διακυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια και η διάθεσή της να διαρρήξει τους δεσμούς της με τους πολιτικά υπόδικους στο δικαστήριο της ιστορίας, οι οποίοι εξακολουθούν να πολιτεύονται σαν να μη τρέχει τίποτε.
Πλησιάζοντας, τώρα, προς τις εκλογές, καλό θα είναι να μη λησμονούμε τί ακριβώς προκάλεσε η ψήφος μας: Φόβο. Καλό θα είναι επίσης να προσπαθήσουμε να μην φοβηθούμε από το φόβο που σκορπίσαμε μέσα στην κάλπη και να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε…
- Κατ αρχήν να τελειώσουμε με τους εγχώριους τελειωμένους και να πυροδοτήσουμε μια διαδικασία ανανέωσης των πολιτικών και της πολιτικής
- Να επιστρέψουμε τον εκβιασμό στο γερμανικό νεοφιλελεύθερο κονκλάβιο, πυροδοτώντας την απαραίτητη συζήτηση για την επανεξέταση της ευρωπαικής αρχιτεκτονικής (αν ακόμη υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο…)
Προφανώς, το πρόβλημα της ευρωζώνης και της Γερμανίας, δεν είναι αν θα παραμένει ή όχι η Ελλάδα. Το πρόβλημα της ευρωζώνης και ειδικά της Γερμανίας είναι αυτό που θα ακολουθήσει ενδεχόμενη έξοδο ή αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Μάλιστα όπως παραδέχονται και γράφουν καλύτερα ενημερωμένοι και πληροφορημένοι από εμάς (stratfor) «το θέμα δεν είναι η Ελλάδα. Η ιδιότητα του μέλους της στην ευρωζώνη δεν θα καθορίσει τη μοίρα της Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι τι έρχεται μετά την Ελλάδα(…) »
Συμπέρασμα; Πηγαίνοντας προς την κάλπη το πραγματικό δίλημμα ξεκαθαρίζει: Τους «έμπειρους»-- δεξιοσοσιαλφαζίζοντες-- υπάλληλους των υπαλλήλων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Γερμανών; Ή μήπως κάποιους οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν υπήρξαν υπάλληλοι κανενός υπάλληλου, εγχώριου ή ξένου…
Υ.Γ. περί του μέλλοντος της ευρωζώνης υπάρχουν δυο οπτικές γωνίες: Αυτή του υπάλληλου διαχειριστή που αναζητά «στρατηγική» για την με κάθε κόστος παραμονή της χώρας στο κλαμπ του Βερολίνου. Κι αυτή που μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνίες, ειδικά του ευρωπαϊκού νότου διεκδικεί νέα συμφωνία. Αλλωστε, και οι Γερμανοί το γνωρίζουν ότι η ηγεμονία κοστίζει…
Με αυτά που συμβαίνουν γενικά και κυρίως με τα γραφόμενα στον ξένο τύπο, η εντύπωσή μου είναι το σχέδιο εκτελείται κανονικά.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή ποιό πιστεύω ότι είναι το σχέδιο ?
Πιστεύω και μακάρι να κάνω λάθος, ότι το θέμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και στη συνέχεια το άρπαγμα του αμύθητου πλούτου της, από διάφορα αρπακτικά.
Σε αυτό συνηγορούν : 1) ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην χώρα, που συνεχίζει και είναι αυξητικός, 2)ο διαχωρισμός της χώρας σε περιφέρειες (Καλλικράτης), 3)τα αναγραφόμενα /απαιτούμενα στα μνημόνια περί οικονομικών ζωνών σε όλη την χώρα, 4)ο απόλυτος διαχασμός και άγρια πόλωση του Ελληνικού Λαού που επιχειρείται ως προς τις επερχόμενες εκλογές και στη συνέχεια... εμφύλιος/σοβαρές αναταραχές στο εσωτερικό, 5) Οι προκλήσεις των αισχρών μας γειτόνων και ειδικά των Τουρκομόγγολων.
Όλα αυτά σε συνδιασμό με την απίστευτη καταστροφή, οικονομική και κοινωνική που ήδη έχουν επιφέρει εντός ελαχίστου χρόνου στην Ελλάδα μας οι τοκογλύφοι και τα εδώ προδοτικά καθάρματα (ιδίως του ΠΑΣΟΚ) με κάνουν πάρα πολύ ανήσυχο......
Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της Χώρας, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , άσχετα με τα αποτελέσματα των εκλογών, να καθίσουν κάτω και να σχηματίσουν Εθνική Πατριωτική Κυβέρνηση με κοινή γραμμή κατευθυνσεις και χειρισμούς.
Ότιδήποτε άλλο είναι Εθνική Προδοσία.
Δεν χωρούν πλέον ανταγωνισμοί, ασάφειες και κοκορομαχίες.
Καλό θα είναι το κυβερνητικό σχήμα να είναι ολιγομελές και με κανένα υπουργό από τους παλαιότερα χρηματίσαντες, αν δε είναι και εξωβουλευτικοί ακόμη καλλίτερα.
Εκ των ουκ άνευ, είναι η άμεση ανασύσταση των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να καθίσει αμέσως στο σκαμνί τον ελεεινό μισέλληνα ΓΑΠ και τα συναυτώ προδοτικά καθάρματα και να τους τιμωρήσει ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ !!!
Στη συνέχεια να δεί τι ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΏΣΕΙ... και να κινηθεί γρήγορα.
Κατόπιν να διαπραγματευθεί μνημόνια και δανειακές συμβάσεις ώστε να μη διαλυθεί η Ελλάδα.
Το επόμενο άμεσο στάδιο είναι η αξιοποίηση του αμύθητου πλούτου της χώρας.
Ταυτόχρονα πρέπει να προνοήσει,για την άμεση αναδημιουργία της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, βιομηχανίας και βιοτεχνίας.
Βασικό σημείο στις διαπραγματεύσεις με τους "φίλους και συμμάχους μας" είναι διάλυση της τροικας και ειδικά η απεξάρτηση μας από το ΔΝΤ. Μόνο ευρωπαικές ή άλλες δυνάμεις θα πρέπει να αποτελούν συνομιλητές μας.
Αν παρ' ελπίδα οι καλοί μας "φίλοι και σύμμαχοι" δεν δεχθούν καμμία βελτίωση στα υπάρχοντα και συνεχίσουν τις αισχρές τους απαιτήσεις τους, τότε τους χαιρεταμε και "γαία πυρί μιχθήτω"
Τουλάχιστον θα πέσουμε μαχόμενοι υπερηφάνως.....