Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάει η Ισπανία – Στα ύψη το επιτόκιο δανεισμού...

Οπως γράφει κι ο Γ.Βαρουφάκης σε προηγούμενο άρθρο "Πως «διάολο» χρεοκοπεί και η κερδοφόρα Ισπανία;"

Πάνω απο το 6,5% η απόδοση του ισπανικού 10ετους ομολόγου, στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2011.

Η Ισπανία θα χρηματοδοτήσει με σχεδόν 19 δις την Νο4 τραπεζα της χώρας Bankia, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει συγχώνευση με άλλες δυο μικρότερες τράπεζες.

Οι ανησυχίες για την Ισπανία παραμένουν, αφού εκτιμάται ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να σώσει το τραπεζικό της σύστημα.

Σας θυμίζουμε ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία μπήκαν στο μνημόνιο με επιτόκιο 7%, μια ανάσα δηλαδή από το σημείο που είναι τώρα η Ισπανία.

Το έχουμε ξαναγράψει και το επαναλαμβάνουμε. Αρχικός στόχος και διεθνών κερδοσκόπων ήταν η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, με κύριο πυροκροτητή της κρίσης την Ελλάδα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]