Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβληματισμός Τσίπρα μετά την επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

Ολοκληρώθηκε η αναμενόμενη με αυτονόητο ενδιαφέρον επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός πολιτικός αρχηγός αποχώρησε αρκετά προβληματισμένος, αφενός με το κλίμα που συνάντησε εκεί και αφετέρου με όσα είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί στην ενδελεχή ενημέρωση που έτυχε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου.

Όσον αφορά τον φερόμενο ως προβληματισμό του, δεν μπορεί παρά να συνδέεται είτε με το «περίπλοκο» της κατάστασης που διαπίστωσε είτε με την απρόσμενα φιλική διάθεση που συνάντησε από όλες τις πλευρές, από την ηγεσία, τους ένστολους γενικότερα κάθε βαθμού, αλλά και τους απλούς πολιτικούς υπαλλήλους. Το παγωμένο και γεμάτο περίσκεψη βλέμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπροσωπείας του κόμματος που τον συνόδευε και τα σφιγμένα χείλη σε μια ένδειξη μερικής αμηχανίας και έκδηλης νευρικότητας όσο προχωρούσε η ενημέρωση για το ζήτημα είναι χαρακτηριστικό του κατά τα άλλα πολύ φιλικού κλίματος που επικράτησε.

Ενδεχομένως κορυφαία στιγμή της όλης διαδικασίας ήταν όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ποια εξοπλιστικά προγράμματα είναι εν εξελίξει. Στην απάντηση ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας ακολούθησε το αυθόρμητο ερώτημα: Και οι FREMM; Για να λάβουν άμεσα απάντηση ότι αν και τυπικά το πρόγραμμα δεν έχει εγκαταλειφθεί, είναι «παγωμένο». Παρά τις όποιες ιδεολογικές αγκυλώσεις που είναι μέχρις ενός σημείου κατανοητές όταν δεν έχει κανείς άμεση εμπλοκή και γνώση της πραγματικής κατάστασης, φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν σοβαρά τα όσα ελέχθησαν και αντιλήφθηκαν ότι η υπόθεση εάν δεν τύχει της δέουσας προσοχής μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες.

Καλούμε λοιπόν τους καλοπροαίρετους στο φιλόδοξο κόμμα της Αριστεράς να συστηματοποιήσουν την επαφή με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου και θα βρίσκουν πάντα τις πόρτες ανοικτές, διότι όπως έχουν κατ’ επανάληψη εξηγήσει, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κυριολεκτικά εξαρτώνται από τη σχέση με την πολιτική εξουσία, όπως γίνεται σε κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία. Ας δουν πιο ζεστά τον τομέα και θα αντιληφθούν ότι εκτός από την επιβίωση της χώρας μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ακόμα και για την οικονομική της ανάπτυξη.

Δεδομένου του ότι ευφυΐα δεν λείπει στον Αλέξη Τσίπρα, ο προβληματισμός του δεν μπορεί παρά να αφορά το πόσο λανθασμένες, επιπόλαιες και άδικες ήταν οι επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα και τους ανθρώπους της, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να «μαζέψει» πειστικά αυτή την κατάσταση με τόσο λίγο χρόνο να απομένει για τις εκλογές χωρίς η στάση του να ερμηνευτεί ως ευκαιριακή, ακόμα κι αν οι προθέσεις για την υιοθέτηση αναπροσαρμογών ήταν θετικές.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αρκεί να κατάλαβε την υπάρχουσα σήμερα κατάσταση
    στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
    Οι άλλοι την γνωρίζουν....
    Το χειρότερο σε συτό το Υπουργείο είναι ότι έχει πολιτικό προιστάμενο Υπουργό.
    Να θυμηθούμε τα μπουμπούκια που παρέλασαν τα τελευταία 20 χρόνια, τα τσιμπούσια που έγιναν και βασικά το επίπεδο λόγω ελαττωματικών εξοπλισμών ???
    Συμφωνώ με την πρόταση του κ Καμμένου , ότι στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει να προίσταται ο εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ ή άλλος ανώτατος εν ενεργεία αξιωματικός,με κοινή απόφαση όλων των κομμάτων όπως και οι λοιποί αρχηγοί των όπλων και όχι οι προερχόμενοι αποκλειστικά από τα διάφορα ΚΥΣΕΑ !!!!
    Το άυτό ισχύει και για τους σήμερα υφυπουργούς, κανένας πολιτικός, μόνο αξιωματικοί εν ενεργεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε παλικαρια του σαιτ ενα πουλακι μου ειπε οτι ο τσιπρασ μασ βγηκε στρατοκαβλοσ και ζητησε αυξησει τησ θητειασ!!! ακουσον ακουσον αυξησει τησ θητειασ για πληρη λειτουργια τον οπλων!!!! και οτι τοτε που ζητουσε μειωσει θητειασ ηταν αλλα τα οικονομικα δεδομενα τησ χωρασ!! λεει και αλλα μιληταριστηκα αυτοσ ο νεανιασ ολοι η συνεντευξει αρθρα στο defencenet. αυτα για οσουσ κατηγορουν χωρισ να ξερουν και για οσουσ βλεπουν λυσει απο ΝΔ και κορη του δρακουλα και ετερο συμφοιτητη σαμαρα! υμαρτον θεε μου...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και δεν είμαι από το ιστολόγιο, πρέπει να σου πω πως το πουλάκι που σου το είπε, είναι η πηγή που αναφέρεις, τότε ψάξε το πουλάκι σου, γιατί δεν είναι καλά πληροφορημένο. Μάλλον ενδιαφέρεται να ακούγεται για οτιδήποτε λέει, παρά επειδή ισχύουν τα όσα λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα καλα σημερα κιολασ εδωσε συνεντευξει σε δημωσιογραφο και μιλησε για κοινη θρησκευτικη κληρωνομια μεταξει ελλαδασ ρωσιασ και εκανε στροφη 180 μοιρων! πλεον παμε για συμαχια με ρωσια! και η ωραιωτερη ατακα ηταν το ανοικουμε εισ την δυση εγινε υποδουλωθηκαμε στη δυση!!! οποιοσ εχει ματια ασ τα βλεπει και οποιοπσ εχει αυτια ασ τα ακουει...! εκτοσ αυτων που τα πιστευω τουσ ειναι στην κορη του καντεμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]