Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ξέρει και δεν μας λέει ο Κάρολος Παπούλιας;


Με την δημοσίευση των πρακτικών από τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχαμε τελικά την ευκαιρία να μάθουμε (ή έγινε επιτυχημένη απόπειρα να διαρρεύσουν) και μερικές πολύ σημαντικές τοποθετήσεις και φράσεις, οι οποίες «μιλάνε» για κάτι που θα συμβεί κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και το οποίο θα είναι πολύ μεγάλο, πολύ δυσάρεστο και αναπόφευκτο για την Ελλάδα.

Αν παρατηρήσουμε, μάλιστα, την ένταση των λέξεων που χρησιμοποιούνται, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για ένα «κοινό μυστικό» μεταξύ όλων εκείνων που φέρονται ως θεσμικά υπεύθυνοι σήμερα για την χώρα. Μόνο που, ενώ γνωρίζουν, δεν τολμούν (αν και «φοβερίζουν» με αποκαλύψεις ευελπιστώντας πως δεν θα συγκαταριθμηθούν στους ενόχους) να αποκαλύψουν στον Ελληνικό λαό αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά (ίσως και πριν από χρόνια, έτσι δεν είναι κύριε Παπούλια) πως θα συμβεί και θα «γκρεμίσει» την Ελλάδα.

Ας παρακολουθήσουμε τους διαλόγους που διημείφθησαν μεταξύ των «ταγών» και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Σάλο και εντονότατες συζητήσεις έχουν προκαλέσει στο πολιτικό παρασκήνιο ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς την Κυριακή.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά που δόθηκαν χθες το βράδυ στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που από το Σύνταγμα είναι ο εγγυητής του πολιτεύματος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά κυρίως για τα όσα θα ακολουθήσουν αν δεν υπάρξει σταθερή κυβέρνηση σύντομα.

Σε όλες του τις συνομιλίες ο κ. Παπούλιας επισημαίνει με δραματικό τρόπο την ανάγκη να τα βρουν τα πολιτικά κόμματα με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Επικαλείται τις συζητήσεις του με τον κ. Παπαδήμο, το διοικήτη της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και κοινοτικούς αξιωματούχους.

Ομως, μια συγκεκριμένη αποστροφή του κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και μεγάλη ανησυχία.

Είπε συγκεκριμένα:
Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Όμως, θέτετε έναν όρο, που από την κουβέντα που είχα με τον κ. Τσίπρα, δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα γίνει αποδεκτός, δηλαδή τη συμμετοχή σε μία οικουμενική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση στήριξης, όπως λέγαμε, εκ προσωπικοτήτων. Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση που πάρα πολύ καθαρά περιγράφει ο κ. Παπαδήμος, ότι βλέπει ο Ιούνιος να είναι πλέον μήνας της τραγωδίας της Ελλάδος, εμείς δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση. Δηλαδή, θέλω να πω ότι προσωπικά δεν το αντέχω και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.
Θα υποχρεωθώ και εγώ να μιλήσω στον ελληνικό λαό, να πω ότι αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτές είναι οι απόψεις των κομμάτων. Από εκεί και πέρα, και εγώ είμαι συνυπεύθυνος για την κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: «Τι έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν μπόρεσε να τους πείσει να συγκροτήσουν μία κυβέρνηση, η οποία στο κάτω-κάτω να ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Άφησε τον τόπο να πάει προς την καταστροφή;». Είναι μεγάλο το φορτίο. Δεν μπορώ να το ανεχθώ.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς): Κύριε Πρόεδρε, εκτιμώ ότι μία κυβέρνηση που δεν θα έχει τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι κατετάγη δεύτερο κόμμα, δεν θα παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής βιωσιμότητας αυτής της κυβέρνησης. Σας το λέω με πόνο ψυχής, πολιτικής ψυχής, γιατί για εμένα εκείνο το οποίο προέχει είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας και όχι την οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα ή την οποιαδήποτε εκλογική αναμονή, αναμονή εκλογικού αποτελέσματος ακριβέστερα. Εκτιμώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί επί της ουσίας, γιατί δεν θα έχει και κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουμε για εκλογές, λέτε; Εάν προφθάσουμε να πάμε σε εκλογές.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς): Εάν προφθάσουμε.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Και δεν γεμίσουμε ερείπια.
Τέλος, να σημειώσουμε πως στο Αιγαίο επικρατεί υψηλότατη ετοιμότητα από στρατιωτικής πλευράς, ενώ ο κ. Καμμένος σήμερα δήλωσε πως θα προτείνει για υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Γράψα (πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που καρατομήθηκε από την κυρία Μπακογιάννη, επειδή ως αρχηγός του Ελληνικού στρατού είχε μετατρέψει σε φρούρια όλα τα Ελληνικά νησία και τις βραχονησίδες, με αποτέλεσμα να ενοχληθεί η Άγκυρα).

Αναμένοντας τις εξελίξεις, ίσως θα πρέπει ως πολίτες –αλλά και σαν λαός- να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα που μας έχουν προγραμματίσει οι «φίλοι», οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοι» να περάσουμε, προκειμένου να μας πείσουν να αποδεχθούμε την κατάργηση της Ελλάδας ως κράτους, και την κατάργηση των Ελλήνων ως ελεύθερων πολιτών…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

  1. Δεν χρειάζεται να σκαρφιστεί κανένας δημοσιογράφος λαυράκι σήμερα. Τα ίδια τα πρακτικά τους είναι γεμάτα λαυράκια. Ξέρουν τίποτα για την περιβόητη πολιτειακή ανωμαλία και δεν μας το λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κων/νε ξερεις πολυ καλα οτι γνωριζουν τι μελλει γενεσθαι , διοτι τα προετημαζαν παραπολλα χρονια .
    Αλλα και εμεις ξερουμε , διοτι μας προετημασαν οι Αγιοι Πατερες μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω ΚΟΖΜΟΣ ΗΠΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΙ ΤΟΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΙ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΟ ΜΟΝΟ ΕΣΗΣ ΜΠΟΡΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΑΛΟΣ ΤΥΛΕΤΕ ΡΕ ΑΛΙΤΕΣ Ω ΚΑΜΕΝΟΣ ΘΕΛΙ ΝΑ ΓΙΝΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΚΛΕΒΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν το έχετε καταλάβει, την πολιτειακή ανωμαλία την ζούμε ήδη. Τι είναι αυτό που έχουμε, πολιτική ομαλότητα; Τα κεφάλαια στις αγορές τραβιούνται πίσω. Εκτίμησή μου είναι ότι από εδώ και πέρα τα γεγονότα θα τρέξουν γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οχι μονο γρηγορα αλλα και εντυπωσιακα...να παρακαλατε ναναι καλοκαιρι και οχι χειμωνας και προπαντων ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

    Εχω μια απορια, αραγε οι κρατουντες διαβαζουν προφητειες Αγιων η ασχολουνται οπως ο συμβουλος του Ομπαμα με τον Νοστραδαμο;Πως δεν του πεσαν και τα υπολοιπα μαλλια του Πουτιν μ αυτο που ακουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια απορία δημιουργείται διαβάζοντας τα πρακτικά των "κεφαλών" της χώρας: Είναι δυνατόν να σκέφτονται έτσι; Το ίδιο συμβαίνει άραγε και με τους υπόλοιπους αξιωματούχους ανά τον κόσμο; Πίστευα ότι διέθεταν πολύ περισσότερη οξύνοια, ευφυϊα και φαντασία από τον μέσο άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πούμε ?
    Ελπίζω να είναι απλά μιά ακόμη μορφή τρομοκράτησης του Λαού και να μείνουμε εκεί....
    Για την σημερινή κατάσταση, είναι υπεύθυνοι όλοι!!!!
    Αφ' ενός οι προδότες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια, και αφετέρου και όλοι οι άλλοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα....
    Κάποιες στιγμές όλοι πρέπει να υποχωρούν από ορισμένες τους θέσεις και να συνεργάζονται, εφόσον η Πατρίδα είναι σε πολλαπλό κίνδυνο, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό.
    ο Θεός μαζί μας..... αν μας αντέχει πλέον και αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μηπως πρεπει να δημιουργισουμε ενα αποθεμα τροφιμων στα σπιτια μας...
    Η διατροφικη επαρκεια σε οικογενειακο επιπεδο για του επομενους μηνες θα πρεπει να μας αποσχολισει πολυ σοβαρα ...
    Μηπως πρεπει να ξαναθημηθουμε τους κανονες επιβιωσης που ολοι μαθαμε στον στρατο...
    Συμφωνω με το φιλο που ειπε να παρακαλαμε οτι γινει, να γινει μεσα στο
    καλοκαιρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ορε κιοτηδες τι φοβαστε τιποτα δεν γινετε πολα τα λευτα που θα χασουν οι ξενοι και δεν πιραζουν τιποτα ασε και οι ρωσοι θελουν αιγαιο και φοβοντε μην μας χασουν οι φιλοι μα ςτι φιλοι αμα εχεις τετιους τι τους θες τους εχτρου ςαλλα ορε και να γινη θα αντεξουμε ορε κιοτιδες εδω αντεξαμε τον μπασταρδο τον τζεφρι με τον τουρκογλου και τον κομανετσι δε θα αντεξουμε τα αλλα αλλα μηπως ορε τα συνετερακια και τα προδωτακια συνεχηζουν να μα ς τρομαζουν οχι ορε δεν ειμαι αλο ραγια ςστην νδ πρεπει να του ςκαψουμε δεν φοβαμε εσεις ορε κιοτηδες γαλανοπρασηνοι γιατι ορε θελουν να σοσουν τα μπασταρδακια του συστηματος ευκερια να τελιωνουμε με αυτους δεν βλεπετε ανασυγκροτηση παει να κανει ηο κομανετσι καμια κατηγορια ο αβανταδοροςγια τον σαπιοκοιλια και τον τζεφρι που μας οδηγισε εδω μην κολονετε ορε κιοτηδες θα του ςδιαλισουμε τον ιουνι και θα φυγουν οι ουνου ο μουμιας τωρα θυμηθηκε το συνταγμα ο ροζ βιλας ο δανιστης τωρα μας σκεφτικε γιατι ορε δυο χρονια ο πολεμησταρα ς που ηταν ο μπασταρδοαλβαναρας το συνταγμα το ερμηνευουν οπως τους εξυπηρετη και οχι υπερε του λαου οπως θα επρεπε ουστ ορε τα καθηκια ψυλα ορε ελλην το κεφαλη και πολεμα αυτη ειναι η μηραμας να πολεμαμε συνεχομενα με διαφορους τροπους για να μαστε λευτεροι ορε μην κιοτευεται ριχτους την χαρηστηκη βολη τον ιουνι μια σφαιρα εχεις λαε εκτελεσετους δεν θα εχεις αλλη ευκερια αμα φγουν αυτοι που σε τελιωσαν δυο χρονια τωρα μετα πεθανε ςκαι θα συνεχηζονται οι αυτοκτονιες
    3100 φτασαν το επητρεπεις για τον συνανθροποσου εχω δεν το ανεχομε θα τους αυτοκτονησω εγω το ιδιο κανε και εσυ κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν βλεπετε εχουν επιστρατευσει ολους τους συστηματος να τους σωσουν βρηκαν τον αλαβανο τωρα τα παντα για νασωθουν πως πευτουν οι μασκες ολονων ορε καμενο να καουν κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την επομένη των εκλογών, θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα αεροδρόμια. Δε θα προλαβαίνουν να απογειώνονται οι πτήσεις τσάρτερ που κλείνουν όσοι διοχέτευσαν τα κλοπιμαία στην Ελβετία. Επιχειρηματίες, διοικητές οργανισμών και ταμείων ετοιμάζονται για διακοπές διαρκείας, υπό το φόβο αποκαλύψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα ξέρει όλα ο προδότης. ΚΑλά τον φώναζαν ΠΡΟΔΟΤΗ στη Θεσσαλονίκη στην παρέλαση.

    Ξέρει ότι θα μπουν οι Τούρκοι Ιούνιο, γι αυτό μιλάει για ΕΡΕΙΠΙΑ.

    Το ξέρουν και οι άλλοι, γι αυτό την παραμονή της εισβολής των Τούρκων, αυτοί θα φύγουν μεσάνυχτα με ελικόπτερο.

    Γι αυτό σηκώνουν τις καταθέσεις...

    Είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τους αξίζει κρεμάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η δική σου εκτίμηση, το ένστικτό σου, τι λέει Κωνσταντίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Ανδρέα,μου δίνει την εντύπωση πως είναι κοινωνός ενός μεγάλου σχεδίου, το οποίο δεν είναι υπέρ της Ελλάδας. Και τώρα, έντρομος, νιώθει πως ίσως το σχέδιο δεν πετύχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εδραίος στοχασμός Κωνσταντίνε, για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βρε παιδια ειναι δυνατον να ειναι γνωστης καποιου σχεδιου καποιος που το Συνταγμα του εχει αφαιρεσει ολες τις αρμοδιοτητες;με πρωθυπουργους και υποψηφιους πρωθυπουργους τα κουβεντιαζουν τα σχεδια και οχι με προεδρους.Οι προεδροι απλα κρυφακουν απο τη κλειδαροτρυπα κι οτι πιασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι γνώστης κι όχι μόνο αυτός όπως φαίνεται και στην προσφώνηση της κ. Μπενάκη επί τη αναλήψει των καθηκόντων του: http://hellenic-spirit.blogspot.com/2008/02/blog-post_2669.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ένστικτο είχες ή πληροφορίες Κωνσταντίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]