Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα πρόθυρα μίας καλοσχεδιασμένης εθνικής καταστροφής

Δημοσκοπήσεις πάνε κι έρχονται. Κόμματα, ηγέτες, ηγετίσκοι και υποψήφιοι βουλευτές «μπαινοβγαίνουν» στην υπό ανάδειξη νέα Βουλή
Και αυτή η κωμωδία θα συνεχιστεί μέχρι να κλείσει ο πρώτος κύκλος της πολιτικής φαυλότητας με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να παραχωρήσει τη θέση της στην πραγματική τραγωδία με θλιβερό κομπάρσο το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό και αποκλειστικό θύμα την Ελληνική κοινωνία.

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει στο σύνολό του, και αυτή η διαπίστωση αφορά στο σύνολο των επιμέρους του πρωταγωνιστών, πέρα και ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική τους ταυτότητα, πέρα και ανεξάρτητα από τα πιθανολογούμενα εκλογικά τους ποσοστά.

Δυο πράγματα είναι αυτά που συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης κατάρρευσης:

Το πρώτο είναι το γεγονός πως οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές, με την κοινωνία απούσα από τους εκλογικούς σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων. Η κοινωνία που αυτή τη φορά όφειλε να είναι πρωταγωνιστής και καταλύτης στον πυρήνα αυτών των σχεδιασμών, κλείστηκε και πάλι σαν μούλικο αποπαίδι έξω από την πόρτα των κομματικών επιτελείων, που επιμένουν πεισματικά να της αναγνωρίζουν ως μοναδικό ρόλο εκείνον του νεροκουβαλητή για να την καταστήσουν μετεκλογικά μοναδικό υποχείριο των συνεπειών από τις ολέθριες πολιτικές επιλογές τους...

Για τις συνιστώσες του πολιτικού συστήματος – μηδεμιάς εξαιρουμένης – το πολιτικά κυρίαρχο σ αυτές τις εκλογές, περιορίζεται αυστηρά σε δύο κοντόφθαλμες και υστερόβουλες επιδιώξεις.
-Την εκλογική διαχείριση της κοινωνίας – κουκί που προορίζεται να στοιβαχτεί στη διαχρονική τους ψηφοσακούλα. Και…
-Το ξεκαθάρισμα των πολιτικών τους «λογαριασμών» με τα πλασματικά αντίπαλα δέη που ο καθένας φρόντισε να δημιουργήσει, για ίδια χρήση και για εσωτερική κατανάλωση.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η Ελληνική κοινωνία, το εκλογικό σώμα που θα κληθεί να καταστεί «πρωταγωνιστής» στο παραβάν παραμένοντας ωστόσο κομπάρσος στη ζωή του, δε θα γίνει καταλύτης σημαντικών πολιτικών αλλαγών, αλλά εργαλείο «δικαίωσης» του εγωκεντρισμού των πολιτικών ηγετίσκων.

Διακρίνει κανείς κοινωνική δυναμική ικανή να σαρώσει και να τροποποιήσει δραματικά τους όρους στα πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας, από την ταπεινότητα, την ελεεινότητα της κίνησης Δημαρά που παράτησε το κόμμα του για να συστρατευθεί με τον Καμμένο τσιμπολογώντας την πιθανολογούμενη βουλευτική έδρα;;; Συνιστά αυτό καμία πεμπτουσία «πατριωτικού μετώπου» κλπ κουραφέξαλα;;;
Διακρίνει κανείς κάποιο ίχνος κοινωνικής δυναμικής στο ανίερο πολιτικό αλισβερίσι που συντελείται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με μετανοιωμένους δηλωσίες και μη, και με συμψηφισμούς προσωπικών λογαριασμών στη διαδικασία επάνδρωσης ψηφοδελτίων από ανθρώπους που αύριο θα κληθούν να στηρίξουν τις ταπεινωτικές συμφωνίες που προσυπέγραψε ο τζάμπα μάγκας αρχηγός;;;
Διακρίνει κανείς ίχνος κοινωνικής δυναμικής στα εθνοσωτήρια διαγγέλματα Βενιζέλου και στις πολιτικές αλλαξοκωλιές των αποτυχημένων πολιτικών που διηθούνται από το ένα κόμμα στο άλλο με μοναδική επιδίωξη την προσωπική πολιτική τους επιβίωση;;;
Μήπως τις διακρίνει στις αλλαξοκωλιές των πολιτικών και πολιτευτών του ΛΑ.Ο.Σ που πάνε κι έρχονται όπου προκάνουν πριν την εκλογική συντριβή του πατριδοκάπηλου ναυαγίου;;;
Διακρίνει κανείς προσανατολισμό στην κοινωνική δυναμική στην «βαθειά πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τη διαφαινόμενη ελκυστικότητα της εκλογικής τακτικής του αρχηγού του (ο οποίος πήρε επάνω του το ξελάσπωμα όλου του κόμματος), επί της ουσίας στα σπλάχνα του συντηρεί και υποβόσκει μια συνολικά χρεοκοπημένη πολιτική που δε διαφέρει και πολύ από την κυρίαρχη πολιτική που έφερε τον τόπο μας σ αυτό το χάλι και οδήγησε την κοινωνία στην απόγνωση;;;
Μήπως τη διακρίνει στην πολιτική φιλολογία του Καμμένου που επενδύει εκλογικά σε λαοφιλή συνθήματα, αλλά αρνείται πεισματικά να αποστασιοποιηθεί από την καμένη πολιτική που χρόνια υπηρέτησε πριν αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του σαν πολιτικός αρχηγός;;;
Ή μήπως τη διακρίνει στις αναλύσεις επί αναλύσεων στις οποίες επιδίδεται το ΚΚΕ για να νουθετήσει την κοινωνία και να της εμφυσήσει την πεποίθηση πως ο ρεφορμισμός και η αντιμετώπισή του, πρέπει να είναι το κυρίαρχο στην πολιτική της δράση???
Προφανώς δε βρέθηκε κανείς να εξηγήσει στην ηγεσία του ΚΚΕ πως το να έχεις μια γενικά σωστή στρατηγική επιδίωξη, δεν αρκεί αν δεν την υπηρετεί αποτελεσματικά η πολιτική σου τακτική.
Και η εκλογική τακτική δε δικαιούται να είναι αποσπασμένη και σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις πραγματικές διαθέσεις και την οργή της κοινωνίας, που αυτό το οποίο αναζητά είναι οργάνωση και έμπνευση, στοχευμένη πρωτοβουλία αντίστασης που να δημιουργεί και πολιτική κερδοφορία, και όχι αφ υψηλού κριτές των πάντων και αυτόκλητους παντογνώστες.
Αυτό το ιστορικό ελλειποβαρές της ηγεσίας του ΚΚΕ, σύντομα θα τη φέρει αντιμέτωπη με την αυστηρή κρίση των μελών και των οπαδών του.

Η παγκόσμια διακυβέρνηση και η δικτατορία των ισχυρών, μέσα σε συνθήκες ενός καπιταλισμού που εκτραχύνεται σπρωγμένος από τα αυτοτροφοδοτούμενα αδιέξοδά του, υλοποιεί ένα άθλιο σχέδιο σε βάρος των λαών με όχημα την πειραματική του εφαρμογή στη χώρα μας και με την ανοικτή και απροκάλυπτη συνεργασία προσκυνημένων και δωσίλογων, και όλοι αυτοί περί άλλων τυρβάζουν.
Άλλοι γιατί εντάχθηκαν απροκάλυπτα στην υπηρεσία αυτού του εφιαλτικού σχεδίου. Και…
Άλλοι γιατί δεν τόλμησαν να κατανοήσουν τι συμβαίνει στη χώρα μας πραγματικά, και αρκούνται στην απέλπιδα προσπάθεια να δικαιώσουν πάσει θυσία τα ιδεολογήματα και τις πολιτικές τους προσεγγίσεις.

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη είναι τον εμψυχωτή και τον οργανωτή του στοχευμένου ξεσηκωμού της για την ανατροπή αυτού του εφιαλτικού σχεδίου, το πολιτικό σύστημα επιδεικνύει μια εκπληκτική προσαρμοστικότητα σ αυτό, είτε αναλαμβάνοντας ρόλο στην υλοποίησή του, είτε καταγινόμενο με φραστική και πρακτικά άτολμη «αντιπολίτευση» που απλά το νομιμοποιεί και του προσδίδει δημοκρατική επίφαση.

Το δεύτερο στοιχείο που συνθέτει το σκηνικό της απόλυτης κατάρρευσης, είναι η μπόχα της αποσύνθεσης που αποπνέουν οι εξελίξεις με το βίο και την πολιτεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η διαχείριση της βρωμιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και όταν οι αγωγοί διοχέτευσης των πολιτικών αποβλήτων διαρραγούν, τότε οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα είναι ανεξέλεγκτες.

Το αναλώσιμο «Τσοχατζόπουλος» επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί ελεγχόμενα για να λειτουργήσει ως πλυντήριο των πολιτικών ανομημάτων που συνιστούν καθεστώς… λαίλαπα που σάρωσε τον πολυδιαφημισμένο πολιτικό πολιτισμό της μεταπολίτευσης. Όμως η μπόχα που αποπνέει τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται στο σύνολό του. Απαξιώνεται συνολικά είτε γιατί συμμετείχε, είτε γιατί συγκάλυψε, είτε γιατί δεν αποκάλυψε, είτε γιατί δεν ανέτρεψε ακόμη και με αυτοτελή πολιτική και άλλη δράση.

Η πολιτική ζωή θυμίζει όλο και πιο έντονα την προδικτατορική περίοδο, και η πολιτική ιστορία που κάποιοι δείχνουν να αγνοούν και κάποιοι άλλοι επιδεικτικά προσπερνούνε, διδάσκει πως αυτή η καθολική απαξίωση σε συνθήκες καθολικής κρίσης, το μόνο που επιφυλάσσει αργά ή γρήγορα είναι κορυφαίες εθνικές συμφορές.

Και η Ελληνική κοινωνία αν επαναπαυθεί στις μεγαλοστομίες των ταγών της…
Αν δεν αναδείξει γρήγορα και αποφασιστικά τον ασυμβίβαστο ηγέτη του καθολικού της ξεσηκωμού…
Τότε ο καρπός που θα θερίσει θα είναι περισσότερος πόνος, περισσότερη δυστυχία… περισσότερη ταπείνωση… περισσότερο αίμα… και περισσότερος θάνατος σε τελευταία ανάλυση.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Τα ειπες ολα . Ουδεν σχολιον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον πόλεμο που μας επιβάλλουν πηγαίνουμε με ότι όπλα διαθέτουμε..και αυτήν την στιγμή τα πιό αποτελεσματικά όπλα έχουν σχέση με την ατομική "ηθική" των εκλεγομένων...κάτι σαν την διαίσθηση που έχουμε όταν βλέπουμε κάποιον και λέμε "αυτός έχει πρόσωπο!"
    Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτή είναι ασφαλής και λογική πρόκριση..όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια τώρα να κάνουμε πολιτικές επιλογές αλλά να ακολουθήσουμε το όποιο πολιτικό ένστικτο διαθέτουμε και να βάλουμε στόχους. Εάν ο στόχος είναι η καθαρή λύση ο καθείς θα τα βάλη κάτω και θα τοποθετηθή ανάλογα με την ιδεολογία του, εάν όμως ο σκοπός είναι κάτι πολύ μεγάλο τότε θα πρέπει να γίνη η διακινδυνευτική μεγάλη ΥΠΕΡΒΑΣΗ, από τους πολιτικούς κατ'αρχάς, για την απόρριψη της κακέκτυπης ευρώπης (με σταράτα λόγια) προκειμένου να ακολουθήσει η υπέρβαση των εκκαθαριστών ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξεκινησω απο το τελευταιο,η ελληνικη κοινωνια αποτελειται απο ορδες καφρων που μονο τι ειναι εθνικο συμφερον δεν ενδιαφερονται να κατανοησουν.Ολοι ξυπνιοι τετραπερατοι με λυσεις ανα χειρας αλλα,οταν εμφανισθη καποιου ειδους κοστος,ολοι εξαφανιζονται...υπαρχει βεβαιως και κοστος οταν θελης να εξαφανισης μια πολιτικη και κοινωνικη σαπιλα που βασιλευει εδω και εβδομηντα χρονια.Ασυμβιβαστος,συμφωνω απολυτως ειναι αυτο που χριαζεται,ποιος ειναι ομως? Τον γνωριζετε?Πως θα εμφανισθη,ετσι ξαφνικα απο το πουθενα?Αν εχετε την καλωσυνη απαντηστε μου.Εχω και μια ενσταση,που ειδατε και δεν ειδα κι εγω οτι, ο Καμμενος δεν αποστασιοποιειται απο την καμμενη πολιτικη της ΝΔ? μηπως θα ηταν καλο να διαβασετε το προγραμμα του?Παρ'ολα αυτα και επιδη δεν εχω κανενος ειδους παροπιδες θα ευχηθω μαζι σας να υπαρξη καποιος ικανοτερος γρηγορα ομως διοτι χρονος δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι 20 μέτρα προ του εδάφους να ανοίξει το βοηθητικο αλεξίπτωτο και να σωθούν οι πολίτες. Η βία της ανάσχεσης θα "αποσπάσει" τους χοντρόπετσους πολιτικούς και τα κόμματα τους που θα συντριβούν ανεπανόρθωτα...Διασωσμένοι θα είναι εκτός απο τους ελπίζοντες ψηφοφόρους και πολλοί πεμπτοφαλαγγίτες πολιτικοί με μάσκες και φιλολαικά καμώματα (ουδεμία αμφιβολία.. άλλωστε οι νοήμονες γνωρίζουν την πολιτεία τους).
    Όμως το ανεπίστρεπτο γιά τον δικομματισμό θα έχει επέλθη και μετά... πεδίον δόξης λαμπρόν γιά το ξεσκαρτάρισμα..εάν θα επιτραπούν δημοκρατικές διαδικασίες - τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι έχουμε απροκάλυπτη ΚΑΙ οικονομική χούντα και όχι λάιτ όπως κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό άρθρο !!!
    Το θέμα είναι τώρα που να βρεθεί άμεσα ο ΗΓΕΤΗΣ.
    Δυστυχώς ότι προκύψει θα προκύψει από τα υπάρχοντα.....
    Στη παρούσα κατάσταση, πρέπει να αποφασίσουμε σύμφωνα με την ρήση "το μη χείρον βέλτιστον"
    Με την δεδομένη κατάσταση, μακριά από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καιψήφο σε αντιμνημονιακό κόμμα,ώστε να έλθει πρώτο (+ 50 έδρες) και να θέλει να προσφέρει και να διασώσει κάτι, τουλάχιστον όπως αναφέρει.
    Βάσει αυτών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωστε οι γραμματιζουμενοι μας καλουν στο μαντρι του Καμμενου .
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ .

    Εγω εμπιστευομαι και ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΥΦΛΑ τους Αγιους Γεροντες της Εκκλησια μας .

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ-ΠΕΙΝΑ-ΠΟΛΕΜΟΣ- ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΕΓΑΛΗ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ .
    Οσοι λοιπον ακουσουν και πιστεψουν τους Αγιους , θα τα καταφερουν . Οι υπολοιποι που ελπιζουν σε καμενα χαρτια ....καλη τυχη .

    Υ.Γ Ενα οπλο θα σωση μεχρι και 100 ψυχες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερχεται ακυβερνησια ακριβως λογω ελλειψης του ηγετη που θα εμπνευσει.Σκεφθειτε μονο τα κριτηρια αυτων που θα χειριστουν τις εντολες σχηματισμου κυβερνησης.Καθαρα ιδιοτελη και μικροκομματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο φίλο ανώνυμο της 19.04.12 - 06.56 πμ
    Και εμείς πιστεύουμε στους ¨Αγιους της Εκκλησίας μας και στις προφητείες τους που διαδοχικά εκπληρώνονται.
    Αλλά κάτι πρέπει να κάνει και ο Λαός αυτός που έχει φύγει από την Εκκλησία μας και τις πνευματικές αξίες, που σκόπιμα καταστρέφονται για δεκαετίες χωρίς καμμία αντίδραση από κανένα μας και κυρίως από τους πνευματικούς μας ταγούς. Οι νυν Ακαδημαικοί - νέκρα, οι νυν καθηγητές των Ανωτάτων σχολών -νέκρα, οι νυν Ιεράρχες μας -νέκρα, αν κανείς εξετάσει από που προέκυψαν όλοι αυτοί , δυστυχώς θα καταλάβει ....
    Απαιτείται κάποια στοιχειώδης δράση/κίνηση τώρα στις εκλογές, αλλιώς ας αφήσουμε τους κοπρίτες και τα άνομα αφεντικά τους να καταστρέψουν ολοσχερώς την χώρα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ακούω να ψάχνετε απεγνωσμένα έναν ΗΓΕΤΗ να σας εμπνεύσει. Οι ηγέτες μοιάζουν με το λαό που τους αναδεικνύει. Τι κάνετε εσείς για να εμπνεύσετε κάποιον, να καταλάβει ότι αξίζει να ξεπεράσει εαυτόν και να ΗΓΗΘΕΙ ενός τέτοιου λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αργησαμε να κουνησουμε τα χερια μας και ο Θεος δεν κατοικη στα τελματα .
    Οι εκλογες ειναι μαγειρεμενες και οπλο ΔΙΚΟ τους .
    Μην ξεχνας οτι ΚΑΜΙΑ δικτατορια ὴ κατακτητης δεν εφυγε με εκλογες και ΠΟΤΕ δεν θα φυγη .
    Αν υπηρχε εστω και μια πολυ μικρη πιθανοτητα να χασουν τον ελεγχο απο τα χερια τους , νασαι σιγουρος οτι δεν θα τολμουσαν .
    Εχουν διαλυθη τα ΠΑΝΤΑ και με τις εκλογες θα συντομευσουν το ΧΑΟΣ .
    Ειναι παντα ενα βημα μπροστα και ελεγχουν τις εξελιξεις κατα το δοκουν .
    Αυτο που μπορουμε και ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε ειναι να οργανωθουμε σε ομαδες αντιστασεις και να βοηθησουμε τους γονατισμενους απο απογνωση Ελληνες αδελφους .
    Εχουν περαση στην επομενη φαση του σχεδιου . Οι εκλογες ειναι ΚΕΝΟΥ περιεχομενου . Η 5η φαλαγγα των λαθρεποικων ειναι οπλισμενοι για σφαγες αμαχων .
    Ο μεγαλος πολεμος ειναι στο παρα 1 .
    Ο Πουτιν προχθες εστειλε μηνυμα στον πλανητη , μιλωντας σε αρχηγους κρατων , να ετοιμαστουν για τον μεγαλο χαλασμο .
    ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και σε ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ Εθνοι οι εκλογες ειναι κουφιες και ελεγχομενες 100% .
    Ας μην ελπιζουν οι Ελληνες σε ανωδυνες λυσεις . Η Λευτερια θελει θυσιες .

    Καλη δυναμη και καλη Λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]