Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι αν σήμερα την δικτατορία δεν την επέβαλαν τα τανκς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο

Η χούντα δεν τελείωσε το '73...

Η σημερινή μαύρη 45η επέτειος από την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, στις 21 Απρίλη 1967 στην χώρα μας, βρίσκει τον ελληνικό λαό πάλι σκλαβωμένο από μια άλλη δικτατορία.

Οι Απριλιανοί δικτάτορες στηρίχτηκαν από τον Αμερικάνικο και ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό όπως και την οικονομική ολιχαρχία της Ελλάδας για να φέρουν βάσανα και αίμα σε Ελληνικό και Κυπριακό λαό.
Οι σημερινοί δικτάτορες το ίδιο στυγνοί με τους Απριλιανούς, στηρίζονται από ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους, οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας και το πρόθυμο εθελόδουλο αστικό προσωπικό.

Κι αν σήμερα την δικτατορία δεν την επέβαλαν τα τανκς και οι καραβανάδες, λίγη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Και τότε και σήμερα ζει και βασιλεύει η εργοδοτική τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα. Μπορεί να μην ξανάνοιξε η Γυάρος και η Μακρόνησος, η κρατική τρομοκρατία όμως είναι εμφανής παντού. Καθημερινά το σύνθημα που ακούστηκε στις πλατείες «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» επιβεβαιώνεται.

Η επικαιρότητα εκείνης της μαύρης περιόδου, είναι εμφανής παντού και κύρια στην πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση του λαού μας όπως και στην καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του.
Εχουμε στην πραγματικότητα μια στυγνή δικτατορία, που μας επέβαλλαν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες καλυμμένη από κοινοβουλευτικό μανδύα.
Και θα την έχουμε μέχρι … να ‘ρθει ξαστεριά. Κι αυτή είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να ρθει με εκλογές …

Όπως έλεγε και ο ποιητής «νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πόση προδοσία εις βάρος των Ελλήνων μπορεί να επισώρευσαν οι πολιτικοί μετά το 74, όταν όλες οι μακροικονομικές αρνητικές αναφορές γίνονται απο τότε και μετά, παρά τα τόσα "πακέτα" και φθηνά δάνεια!!
    Τι απέγιναν τα συνθήματα του Αντρέα για τον μαύρο ρόλο της διεθνούς σοσιαλιστικής (που εχουμε την τιμη να μας εκπροσωπει ο σχεδόν ισόβιος πρόεδρος!)...του ΝΑΤΟ..της ΕΟΚ των μονοπωλίων και των αδηφάγων πολυεθνικών...των μικρομεσαίων της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας!!...των βάσεων του θανάτου...των αποπυρηνικοποιημένων περιοχών..της "δέσμευσης" του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της αλλαγής ότι δεν σχετίζονται με τεκτονισμό και πολλά άλλα.Υπήρξε άραγε πραγματική φιλολαική μεταβολή περαν των τυπικοτήτων και των θεμάτων κομματικής έκφρασης; Αλλά ποιάς έκφρασης , ποιων κομμάτων της ρεμούλας και της διαφθοράς;
    Ο λαός τί λάθη έκανε και του φόρτωσαν αυτό το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα γιά να πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο τόσο ακριβά τώρα; που πίστεψε όλον τον μεταπολιτευτικό θίασο γιά εθνική ανεξαρτησία- λαική κυριαρχία- δημοκρατία; είναι απαγορευτικά αυτά τα προτάγματα, που ακόμη και σήμερα "κατασκευάζουν" δια νατοικών πυραύλων κράτη εδώ και εκεί κατα το δοκούν της παγκόσμιας τάξης;
    Ή μήπως έπρεπε ο λαός να έχει πτυχία οικονομολόγου γιά να καταλαβαίνει πως ότι του έταξε ΣΥΜΠΑΣ ο πολιτικός κόσμος γιά το αύριο ήταν φρούδες ύποσχέσεις και στό τέλος κληρώνουν!
    Επομένως ποιά είναι η ευθύνη του πολιτικού κόσμου σήμερα, που οι μάσκες έπεσαν και πώς πρέπει να αντιμετωπισθή στις κάλπες;...μαύρες σκέψεις γιά την πολιτική... και μέρα που είναι σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]