Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δουλειά δεν είχε η Τρόικα, προφήτευε το… μέλλον!

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Λείπει ο δράκος! Ακριβώς αυτός. Το παραμύθι της Τρόικας, πολύ τυχαία δεν περιλαμβάνει το «δράκο».

«…Ο δράκοντας ή δράκος ( αρχ. ελληνικά δράκων) είναι μυθικό ον, το οποίο έχει συνήθως μορφή ερπετού ή μεγάλης σαύρας.

Βρίσκεται στη μυθολογία αρκετών πολιτισμών. Χαρακτηριστικοί είναι οι κινέζικοι δράκοντες με θετικούς συμβολισμούς.

Κοινά, συνήθη χαρακτηριστικά των δράκων είναι το μεγάλο μέγεθος και αντίστοιχα η μεγάλη δύναμη. Ένα από τα όπλα τους είναι ότι συνήθως βγάζουν φλόγες από το στόμα. Στην Ευρωπαϊκή μυθολογία οι δράκοι είναι φτερωτοί και αντίθετα με την κινέζικη παράδοση, έχουν αρνητικούς συμβολισμούς…»

-Στην δημοσιογραφική ορολογία «δράκος» είναι το κατασκευασμένο, ψέμμα που έχει σκοπό να εντυπωσιάσει μέσα από παραπληροφόρηση χωρίς στοιχεία…

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει ότι… από το 2014 θα έχουμε ανάκαμψη!

Η Τρόικα αντιθέτως προβλέπει λιτότητα έως το 2030-δεν ξαναματάγινε ιστορικά 18+ 3 (το λιγότερο) χρόνια λιτότητας… εκτός Κρατών υφισταμένων συνεχείς επιθέσεις (η Αργεντινή είναι η ιδιαίτερη περίπτωση, ενώ παράγει τα πάντα, λόγω προσπάθειας αποσκίρτησης από το Δολάριο, κατασκευής πυρηνικών από Ναζί επιστήμονες κ.λ.π.)

Τι δεν προβλέπει το περιβόητο σχέδιο- «δράκος», ανάμεσα στα άλλα:

Να αλλάξει γεωπολιτικό ρόλο ο ευρωπαϊκός Νότος και να τεθεί λ.χ. υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ που δεν θα έχουν κανένα λόγο να τον θέλουν, από φόβο μην επαναληφθεί το « τρίτο… Γερμανικό λάθος», σε κατάσταση μαρασμού, αφού θα αποτελεί ζωτικό για τα συμφέροντα τους χώρο.
Να υπάρξει, όπως έχει ξαναυπάρξει, ένα σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» μετά την ανάκτηση, ώστε να διατηρηθεί η επιρροή των ΗΠΑ που θα θέλουν περικυκλωμένη την καρδιά της Ευρασίας από ένα «δακτύλιο» στην Μεσόγειο, που θα αφήνει ελεύθερο το πεδίο για μια εκστρατεία-κάθε τύπου και μορφής- προς την Ανατολή.
Να μετατεθεί λίαν συντόμως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Εγγύς Ανατολή και μετά από «πολέμους αποτροπής» να επισπευτεί η λύση του «νέου Ανατολικού ζητήματος» με την πρόσκτηση Ανατολικών Δεσποτειών και Ισλαμικών Ηγεμονιών, στο δρόμο προς την περικύκλωση της Κίνας, μέσω του αποκλεισμού των Ευρασιατικών Ηπειρωτικών Δυνάμεων.
Οι αυξανόμενοι, με επίσημα στοιχεία, παγκοσμίως, εξοπλισμοί και η επιθετική προώθηση προς Ανατολάς, να επιφέρει (δευτερεύων σκοπός;) την ανάταξη της Κρίσης, στον δρόμο για την παγκόσμια Κυριαρχία.
Στην Ελλάδα, ειδικά, να υπάρξει όποιας μορφής κυβέρνηση που π.χ. θα χαρίσει χρέη (αν θυμάμαι καλά έχει… ξαναγίνει), θα αποκτήσει έσοδα από κάθε «διαθέσιμο πόρο» (μονίμως, προ Ε.Ε, από τους Ναπολεόντειους πολέμους, αυτό γινόταν) ή να επιλεγεί μία πολιτική που αποκομμένη από την Γερμανική «ευταξία» να επιλέξει μορφές προσέλκυσης επενδύσεων, χρημάτων, τουριστών κ.λ.π.

-σημείωση: παίζει και το σενάριο όπου μετά το «πείραμα» και την σκόπιμη πίεση και από ΗΠΑ και από Γερμανία για «εξασφάλιση» του Νότου μέσα από την ολοσχερή καταστροφή της Οικονομίας (βλ.1941-44 και 1947-49) να αφεθεί η Ελλάδα να τα καταφέρει όπως- όπως, αφού οι μεγάλοι δεν θα έχουν κανένα άλλο ενδιαφέρον στην περιοχή (προυπόθεση η εξάλειψη του Τουρκικού άξονα που αγγίζει απειλητικά σήμερα το Ισραήλ και των συναφών Ισλαμικών κινδύνων)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: αυτοί που δεν μας είπαν το παραμικρό για την Κρίση και τις διαστάσεις της που κάθε άλλο παρά «ελληνικές», «βαλκανικές» ή Μεσογειακές» είναι, ξέρουν τώρα με ακρίβεια έτους… στο απώτερο μέλλον, τι θα γίνει σε ένα κόσμο με διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο, Οικονομικό-κοινωνικό- Γεωπολιτικό περιβάλλον;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]