Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Γέροντας Παΐσιος προέβλεψε επακριβώς τη σημερινή οικονομική κρίση


Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη, διδάκτορα Φιλοσοφίας

Μεγάλο παραμένει σε Ελλάδα και εξωτερικό το ενδιαφέρον για τα λεχθέντα του Γέροντα Παΐσιου, τα οποία προέβλεψαν πριν από πολλά χρόνια τα σημερινά δραματικά γεγονότα στην πατρίδα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πράγματι διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, εκτιμούν τα μέγιστα τον αξέχαστο Αγιορείτη Γέροντα και μελετούν την παρακαταθήκη-θησαυρό που μας άφησε. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τον απλό λαό - που πάντοτε έχει βαθιά μέσα στην καρδιά του τη μεγάλη μορφή του Παΐσίου - αλλά και για ειδικούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που και οι ίδιοι παραμένουν έκθαμβοι μπροστά στο μεγαλείο του Γέροντα.

Τεράστια η γκάμα θεμάτων, για τα οποία μίλησε ο Γέροντας Παΐσιος. Αυτά τα θέματα καταγράφτηκαν συχνά από τους επισκέπτες του, που έμειναν συγκλονισμένοι από την προσωπικότητα του Γέροντα. Τα θέματα είναι σήμερα κοινώς αποδεκτά και αποδεδειγμένα. Απέραντη όμως είναι και η θεματολογία των προφητειών του Παΐσιου, οποίος με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότερο δικαιώνεται, σε σημείο μάλιστα που πολλοί να λένε, ανοιχτά πλέον, ότι το πνεύμα των όσων με τη φώτιση του Θεού προείδε ταιριάζει απόλυτα στις δικές μας ημέρες, ημέρες που ουκ ολίγοι χαρακτήρισαν ακόμη και ως "εσχατολογικές".

Η απίστευτη οικονομική κρίση που μαστίζει αυτή τη στιγμή τον "πολιτισμένο" κόσμο της Δύσης αποτελεί αναμφίβολα ένα ζήτημα που αρκετοί ερευνητές αναζητούν μέσα στις παλαιότερες προβλέψεις χαρισματικών ατόμων. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωριστή είναι σίγουρα η θέση του Γέροντα Παΐσιου. Αναζητούν, δηλαδή, οι σύγχρονοι προβληματισμένοι άνθρωποι να δουν τι ακριβώς ειπώθηκε από τους σοφούς του παρελθόντος για τις δύσκολες και χαλεπές εποχές μας, κατά πόσο αυτοί ήταν ακριβείς στα όσα προφήτευσαν και βέβαια κατά πόσο όλα όσα είπαν τότε μπορούν να μας είναι χρήσιμα στον δικό μας αγώνα της ζωής.

Θα δούμε, λοιπόν, μερικές από τις ρήσεις του Γέροντα Παΐσιου για τις σημερινές άθλιες ημέρες μας, που οδηγούν αρκετούς συνανθρώπους μας στην απόγνωση. Θα παραθέσουμε δε μόνο τα πλήρως αποδεδειγμένα λεγόμενα του Γέροντα, που κατέγραψαν σοβαροί άνθρωποι, διακεκριμένοι για το έργο τους, και όχι τα όσα αναπόδεικτα γράφονται - πολλές φορές ανεύθυνα - στο διαδίκτυο, τα οποία δεν θεωρούμε σοβαρά. Εξάλλου, σε όλες μας τις έρευνες καταφεύγουμε σε έγκυρες πηγές και ουδέποτε ασχοληθήκαμε με (ή παραθέσαμε) διάφορες φήμες ή "λόγια του αέρα".

Νά τι λέει, λοιπόν, ο Γέροντας Παΐσιος για τις σημερινές δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε. Πηγή για τα συγκεκριμένα λόγια του Γέροντα είναι το βιβλίο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου "Γέρων Παΐσιος":

"Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά. Να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό, όμως, θα είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά, και όχι από θλίψεις και αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνιστούν.

Τώρα δεν πάμε να υπερασπιστούμε την Πατρίδα ή για να αγνωνιστούμε να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας.
Ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μια ιδεολογία. Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο…
Πάντως, θα δούμε φοβερά πράγματα. Θα δοθούν πραγματικές μάχες.
Οι άγιοι θα αγιαστούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Αποκάλυψη, ΚΒ' 11).

Νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι, και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γιαυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό…"


Σημειώνουμε εδώ, ως μικρό σχόλιο, τη φοβερή πράγματι φράση του Γέροντα Παΐσιου, ότι "πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνιστούν". Συνεπώς, οι μέρες μας είναι τρομακτικά δύσκολες, οι καιροί είναι ασύλληπτα πονηροί, γιαυτό και χρειάζεται ακόμα πιο δυναμικός αγώνας των πιστών, για να κατορθώσουν να διασώσουν το Πιστεύω τους και την ίδιά τους την ψυχή. Πόσο μάλλον που ο Εχθρός μηχανεύεται συνεχώς τις πλέον ύπουλες και προηγμένες μεθόδους, για να παρασύρει τα "πρόβατα του Κυρίου" στον βούρκο, για να πάρει τις ψυχές των πιστών. Διότι ο τελικός του σκοπός είναι ένας και μοναδικός: να σκοτώσει ψυχές! Κάτι που έχει να κάνει με βαθύτατα μεταφυσικά μυστικά, που ξεκινούν ήδη από τις απαρχές των αιώνων.

Παραθέτουμε επίσης τα άκρως ενδιαφέροντα αποσπάσματα που είχε ο Γέροντας Παΐσιος με πιστούς πριν από πολλά χρόνια:

"Θα συμβούν γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά σιγά, αρκετά αρχίζουν και βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από τόσα χρόνια. Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση. Η παλαβωμάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθει ο "υιός της απώλειας" (Επιστολή Β' προς Θεσσαλονικείς, Β' 3)… Θα γίνει τρελοκομείο. Κάθε λίγο θα ακούμε για κάτι καινούργιο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα πράγματα. Μόνο που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα. Οικουμενισμός, κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους.

Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. (…) Θα γίνει μεγάλη σύγχυση. Μέσα στη σύγχυση αυτή, όλοι θα ζητούν ένα Μεσσία, για να τους σώσει. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πει:

"Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδδας, εγώ είμαι ο Χριστός, που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων".


Πέντε "εγώ"
θα έχει… Ο Αντίχριστος θα είναι ο αναμενόμενος, κατά κάποιον τρόπο, ενσαρκωμένος διάβολος, που θα παρουσιαστεί στον ισραηλιτικό λαό ως Μεσσίας και θα πλανήσει τον κόσμο.

Έρχονται χρόνια δύσκολα. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Γιαυτό λέει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ΚΔ' 24 και Κατά Μάρκον ΙΓ' 22)".

Όντως, περισσότερο από συγκλονιστική είναι η παραπάνω προφητεία του Γέροντα! Τα όσα δε προείπε αρμόζουν τόσο πολύ στις μέρες μας, που πραγματικά κάνουν τον απλό άνθρωπο να ανατριχιάζει μπροστά στα κοσμοϊστορικά γεγονότα που πλησιάζουν πλέον με υπερταχύτητα και οδηγούν την ανθρωπότητα στην υπέρτατη κρίση από απαρχής αιώνων.

Τι να πρωτοσημειώσουμε από τα παραπάνω μοναδικά που είπε ο Γέροντας Παΐσιος; Τα περί "παλαβωμάρας" και "τρελοκομείου", τα οποία είναι ήδη γύρω μας εμφανέστατα; Τα περί "οικουμενισμού" (έτσι αποκαλεί η θρησκεία μας την παγκοσμιοποίηση), που έχει ήδη επιβληθεί στον πλανήτη; Ή τα περί του βδελυρού Αντίχριστου, που κάποτε - σύντομα - θα εμφανιστεί ως "Σωτήρας" της ανθρωπότητας, που θα ανακουφίσει τους πονεμένους από την κρίση ανθρώπους; Με ένα όμως αντάλλαγμα: να τον προσκυνήσουν σαν "Θεό". Ο Παΐσιος προέβλεψε επακριβώς
τα σημερινά δεινά-επακόλουθα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αν και πολλοί φοβούνται ότι βρισκόμαστε ακόμη στο πρελούδιό της και αναμένονται πολύ χειρότερα πράγματα από δω και στο εξής.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τα παραπάνω λεχθέντα από τον ίδιο, ιδού τι είπε επίσης ο Γέροντας Παΐσιος για τη σημερινή ελληνική (οικονομική, ηθική, κοινωνική…) κρίση:

"Εμείς σαν Έλληνες δεν κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς που θα κάνει ο Θεός τώρα κάτι, γιατί αλλιώς με μας χωριό δεν γίνεται. Θα τα βολέψει ο Θεός τα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος.
Τώρα πρέπει να εργαστεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια"…

Έτσι ακριβώς, όπως τα είπε ο Παΐσιος, έχουν σήμερα τα πράγματα. Οι σύγχρονοι Έλληνες, βυθισμένοι μέσα στην κρίση, την απόγνωση και το αδιέξοδο, δεν δείχνουν καμιά απολύτως διάθεση, όχι μόνο να αγωνιστούν πραγματικά, αλλά δεν έχουν καν το κουράγιο να εργαστούν, σωματικά και πνευματικά. Βλέπουν την Ελλάδα γύρω τους να γκρεμίζεται, και αυτοί μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με τους Ινδιάνους, τον καιρό που τους εξαφάνισαν οι Ευρωπαίοι άποικοι. Την ώρα που οι ξένοι έπαιρναν την πατρίδα τους, εκείνοι (με εξαίρεση ελάχιστες φυλές, που πάλαιψαν μέχρι την τελευταία στιγμή) κάθονταν άπραγοι, μεθυσμένοι, βαστώντας ένα μπουκάλι ουίσκι στο χέρι. Έτσι πέθανε ο ινδιάνικος πολιτισμός. Έτσι, άραγε, θα πεθάνει και ο ελληνικός πολιτισμός;

Και κάτι τελευταίο. Παντού ακούμε για "κρίση", "κρίση" και πάλι "κρίση". Είναι αναμφισβήτητα η λέξη της εποχής. Όμως, οφείλουμε να θυμηθούμε, ότι για "μέλλουσα Κρίση" έκαναν λόγο τόσο η Αποκάλυψη του Ιωάννη, όσο και πλήθος προφητών και αγίων. "Κρίση" ήταν η ακριβής λέξη που χρησιμοποιούσαν, μιλώντας με πάθος και με δυναμισμό. Σαν να ήθελαν να μας προειδοποιήσουν για κάτι.

Άρα; Χρειάζεται, άραγε, να ειπωθεί κάτι παραπάνω;


Από το βιβλίο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη "Ο Γέροντας Παΐσιος και τα μελλούμενα να συμβούν", Κεφάλαιο 3ο.Σχόλιο ιστολογίου: Στο πολύ καλό κείμενο του κ. Κωνσταντινίδη, θα θέλαμε να προσθέσουμε ένα σχόλιο, με αφορμή το τελευταίο απόσπασμα που παραθέτει από τα λόγια του Γέροντα Παΐσιου. Και αυτό επειδή από τα λόγια του Γέροντα
"Θα τα βολέψει ο Θεός τα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να εργαστεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια"...
πηγάζει μια νότα αισιοδοξίας. Είναι σαφές ότι ο Γέροντας έμμεσα δηλώνει ότι οι Έλληνες ζούσαν πάντα κοντά στο Θεό και κοντά του θα επιστρέψουν, αλλά μόνο αφού υποβληθούν σε δοκιμασίες και πονέσουν.


ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Γέροντας Πορφύριος: "Σου έρχονται φοβίες μερικές φορές, όπως μου λες, επειδή δεν αγαπάς πολύ τον Χριστό"...

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

 1. Τι να σχολιάσεις;... Μόνο να νιώσεις μπορείς. Το πόσο εύθραυστος είσαι και πόσο δυνατός μαζί αν αφήσεις την Αγάπη Του να σε γεμίσει. Και αν γίνει αυτό συλλογικά, θα βαδίσουμε όλοι ξανά στο μονοπάτι που χάσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε ανωνυμε και φιλε Κω/δη
   Ολοι οσοι ασχολουνται με τις προφητειες κανεις δεν ασπαζεται τα πνευματικα, αλλα τα εθνικιστικα ζητηματα.
   1. Ο Κυριος χριζει προφητες για να ειδοποιησουν και συνετισουν τους "πιστευοντες" και να τους ετοιμασουν για την Ουρανια βασιλεια. Οι προφητες ειναι κεχρισμενοι να προφητευουν δι' Αγιου Πνευματος και οχι οι ιδιοι να δοξαζονται και να προσκηνουνται.Οσοι το κανουν αυτο δεν εισεχονται στη Βασιλεια των Ουρανων
   Ματθαιος κεφ 7:...21 Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων προς εμέ, Κύριε, Κύριε, αλλ' ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς. 22 Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προεφητεύσαμεν εν τω ονόματί σου (Χρισμα προφητειας), και εν τω ονόματί σου εξεβάλομεν δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου εκάμομεν θαύματα πολλά; 23 Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ' εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν.
   2. Ο ερχομος του Ιησου Χριστου δεν ηταν για να δημιουργησει εθνικιστικα κρατη αλλα για τη Σωτηρια των ψυχων οσοι πραγματικα πιστευουν και προσκηνουν Αυτον και οχι ανθρωπους εστω και "Αγιους".
   Ευαγγελιο Ιωαννη κεφ 3:13 Και ουδείς ανέβη εις τον ουρανόν ειμή ο καταβάς εκ του ουρανού, ο Υιός του ανθρώπου, ο ων εν τω ουρανώ. 14 Και καθώς ο Μωϋσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτω πρέπει να υψωθή ο Υιός του ανθρώπου, 15 διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.

   16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. 17 Επειδή δεν απέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού εις τον κόσμον διά να κρίνη τον κόσμον, αλλά διά να σωθή ο κόσμος δι' αυτού. 18 Όστις πιστεύει εις αυτόν δεν κρίνεται, όστις όμως δεν πιστεύει είναι ήδη κεκριμένος, διότι δεν επίστευσεν εις το όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.
   και ο αποστολος Πετρος λεει: Πραξεις 4:.13 Και ουδείς ανέβη εις τον ουρανόν ειμή ο καταβάς εκ του ουρανού, ο Υιός του ανθρώπου, ο ων εν τω ουρανώ. 14 Και καθώς ο Μωϋσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτω πρέπει να υψωθή ο Υιός του ανθρώπου, 15 διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.
   16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. 17 Επειδή δεν απέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού εις τον κόσμον διά να κρίνη τον κόσμον, αλλά διά να σωθή ο κόσμος δι' αυτού. 18 Όστις πιστεύει εις αυτόν δεν κρίνεται, όστις όμως δεν πιστεύει είναι ήδη κεκριμένος, διότι δεν επίστευσεν εις το όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.
   Πραξεις 4:..13 Και ουδείς ανέβη εις τον ουρανόν ειμή ο καταβάς εκ του ουρανού, ο Υιός του ανθρώπου, ο ων εν τω ουρανώ. 14 Και καθώς ο Μωϋσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτω πρέπει να υψωθή ο Υιός του ανθρώπου, 15 διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.

   16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. 17 Επειδή δεν απέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού εις τον κόσμον διά να κρίνη τον κόσμον, αλλά διά να σωθή ο κόσμος δι' αυτού. 18 Όστις πιστεύει εις αυτόν δεν κρίνεται, όστις όμως δεν πιστεύει είναι ήδη κεκριμένος, διότι δεν επίστευσεν εις το όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.

   Διαγραφή
 2. Κυριε Κωνσταντινιδη σας παρακαλουμε να αναρτατε οσο πιο συχνα μπορειτε τα υπεροχα αρθρα σας.

  Οσο για τον γεροντα Παισιο, νομιζω καπου ειχε πει οτι τα πραγματα του Εθνους θα τα τακτοποιησει τελικα ο Θεος,αφου εμεις ειμαστε αναξιοι, αλλα βεβαια οπως λετε με πονο,κοπο και θυσιες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό λέει και ο γέροντας εφρεμ της Αριζόνας, πος πρέπει να βάλουμε τρόφιμα διότι δεν θα προλάβουμε θα γίνουν όλα τόσο σύντομα..

   Διαγραφή
 3. Ειναι συγκλονιστικο στις μερες μας να συνηδητοποιεις για που βαδιζουμε σαν λαος σαν εθνος οταν βλεπω λεξεις κλειδια που ταιριαζουν απολυτα στα λεγομενα του γεροντα δακρυζω απο συγκινηση - θα ανεβοκατεβαινουν κυβερνησεις θα αλλαζουν καθε λιγο και λιγακι τα διαταγματα το εξωτερικο χρεος οτι προσπαθουν τωρα με καθε τροπο οσο πιο γρηγορα γινεται να φερουν το σφραγισμα αλλα οτι τα σχεδια τους θα χαλασουν ! πονανε γεροντα τα ματια μου πονανε οχι μονο απο τα δακρυα πονανε γιατι οταν απο την γεννηση σου εχεις μαθει να ζεις στο σκοταδι οταν ξαφνικα βλεπεις το φως αποτομα πονανε . . .αυτη ειναι η αληθεια ομως και πρεπει να το παλεψουμε οχι πρεπει θα το παλεψουμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απαντήσεις
  1. Πόσο τυφλός είσαι! Αν δε λατρεύαμε τα υλικά αγαθά κι αν δίναμε την αξία που αρμόζει στον άνθρωπο, θα υπήρχε κρίση;
   Αν δε μας ένοιαζε το iphone, ipad, supercar, lifestyle, trade mark, θα είχαμε πέσει θύματα των τοκογλύφων;

   Διαγραφή
 5. Ντουζάκι κρύο για να ξελαμπικάρετε κ. Κωνσταντινίδη μου. Σοβαρευτείτε παρακαλώ γιατί ήρθανε χρόνοι κακοί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν βουτας εσει καλυτερα ????

   Διαγραφή
  2. Γνωστή μέθοδος, μαρξιστική . Όταν δεν μπορείς να αντικρούσεις αυτά που λέει το άρθρο ...χτυπάς τον αρθρογράφο.

   Είναι όλοι αυτοί οι νεοφιλελε μαρξιστές που λοιδωρούν τους Αγίους μας και την Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας.
   Μόνον αυτήν , τις άλλες τις σέβονται ως αντι φασίστες!!!
   Αυτές τις εντολές έχουν , αυτές εκτελούν...κατά γράμμα!

   Διαγραφή
 6. ΚΑΝΕΙς ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΝΟ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣ...ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΤΡΑΒΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ......ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ..........
  ΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΚΤΛ , ΞΑΝΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ΚΑΝΕΙς ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΝΟ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ"
   Πώς μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος/η;
   Μπορεί να μην άντεχες ούτε 1 ημέρα από τη δική μου ζωή και τα δικά μου με συντροφεύουν για όλη τη ζωή μου. Όμως τα λόγια του αγίου είναι παρηγοριά.

   Πέρα από τα εθνικά και οικονομικά που θα λυθούν, η υπομονή στα βάσανα έχει νόημα εφόσον δίνει το διαβατήριο για τον ουρανό.
   Θα μου πεις: και τι εγγυήσεις υπάρχουν; και αν είναι ψέμα; άντε μετά το θάνατο να βρίσκεις το δίκιο σου.
   Οι εγγυήσεις είναι ότι αν παρόλα τα βάσανα δοξολογείς, τότε έρχεται η ευλογία, ενώ τα εξωτερικά δεν αλλάζουν, γνωρίζεις τον Θεό και από εκεί πηγάζουν άλλες χαρές, που δεν έχουν σχέση με τα επίγεια και είναι ασυγκρίτως ανώτερες.

   Σε ό,τι αφορά τους ασκητές δεν έχουν τα καθημερινά προβλήματα αλλά έχουν την άσκηση σε τέτοια μέτρα που ούτε να τα σκεφτούμε. Και δεν παλεύουν με κακούς ανθρώπους αλλά με δαίμονες. Είχες ποτέ τέτοια εμπειρία να καταλάβεις τι σημαίνει κακία;
   Επιπλέον ο άγιος για να συμπάσχει με τον συνάνθρωπο και όχι να μιλά εκ του ασφαλούς ζήτησε τον καρκίνο.

   Διαγραφή
  2. Ξανθο γενος ομοθρησκο ομως οι γερμανοι ειναι οτι ναναι,καθολικοι αγγλοκαθολικοι προτεσταντες.κτλ Χριστιανοι Ορθοδοξοι δεν ειναι.
   ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τα φωτισμενα λογια του Πατερα Αγιου Παισιου και παρακατω τα σχολια,διαπυστωνω επιτρεψε τε μου (φοβο) γνωμη μου ειναι¨οσο πιο λιγα λεμε τοσο λιγοτερα μας Αφαιρουντε...λαικα να το πω..για καποιους,οτι δινεις σ ξαναερχετε δυστυχωσ- ευτυχως πολλαπλασιο.

   Διαγραφή
 7. Ιούνιος ή Σεπέμβριος είναι οι δύο μήνες που λένε οι Προφητείες ότι θα χρεοκοπήσουμε. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι αυτό που έρχεται και να κρατάω την ψυχραιμία μου...
  Από το Καστελόριζο κατάλαβα το πόσο ύπουλη είναι αυτή η πολιτικοοικονομική κάστα. Ενδείξεις ανέκαθεν υπήρχαν για το ψευτορωμαίικο που μας κυβερνά, αλλά υπήρχε μια πλασματική ευμάρεια και η αδιαφορία μας που δεν μας άφηνε να δούμε την πάγιδα τους και το πόσο αργυρώνητοι και αδίστακτοι είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μάλιστα. Α ρε νεο Ελληνες. ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΞΥΠΝΑΤΕ. Ημιμαθείς εως το κόκαλο. Ποιος Χριστός και ποιός Θεός ορε. Μας έχουν καταραστεί οι προγόνοι μας οι ίδιοι. Οτι χριστιανικό είναι κλεμένο. Τον Σέραπις τον κάνατε Ιησού Χριστό. Αίσχος και Ονειδος.
  ΕΣΤ’ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ '' Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Νιωθω οτι ζουμε σε καιρους δυσκολους ομως το σημαντικο ειναι οτι ολα αυτα που ειπε ο Αγιος κατ εμε Γεροντας Παισιος να τα εχουμε καλα στο κυαλο μας ! Να εναρμονιστουμε με την φυση και να πιστεψουμε .. Η τελεια αγαπη για τον πλησιον διωχνει τον φοβο !
  Η ελπιδα και η μερα της κρισης δεν αργει και τοτε ολοι θα μπορεσουμε να δουμε τον Θεο να αγγαλιαζει τον Υιο του Ιησου Χριστο .. Πρεπει να μεινουμε πιστοι με την δυναμη που μας δινει το Πνευμα του Θεου ολους εμας τους Χριστιανους και να αποφυγουμε τις πλανεε των πονηρων .. Χριστιανοι απ ολον τον κοσμο ενωμενοι για τον κοινο στοχο .. Θα υποφερουμε αλλα πρεπει να φανουμε δυνατοι !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συγχαρητήρια για το άρθρο και το σχόλιο σας.
  Οι χριστιανοί και δη οι ορθόδοξοι , ήδη είναι σε διωγμό σε πάρα πολλές άλλες χώρες.
  Στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας όποιος το τολμήσει θα σπάσει τα μούτρα του για ακόμη μία φορά!
  Η χώρα αυτή απελευθερώθηκε από τους παππούδες μας στο όνομα Της Αγίας Τριάδος. Υπέρ Πίστεως και πατρίδος έδωσαν το αίμα τους οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και έβαλαν ΚΑΙ την υπογραφή τους οι Αγιοι μας!
  Μα πάνω από όλους τους Αγίους μας , Η Υπεραγία Θεοτόκος μας και αυτή Η υπογραφή θα μας συντροφεύει για πάντα!
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
  ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!
  ΑΜΗΝ

  "ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ , ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ‏

  Κλείνουμε με την ρήση του ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ Πατροκοσμά "Θα 'ρθει το Ψευτορωμαίικο, να μην το πιστέψετε, αυτό που θα γίνει μετά, αυτό θα είναι ρωμαίικο", του Άγιου αυτού ανθρώπου πριν χαρακτηριστεί, ρατσιστής. Γιατί αυτό το κράτος δεν ξέρουμε αν είναι ψευτορωμαίικο, αλλά μάλλον ελληνικό δεν είναι."

  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/blog-post_4.html#ixzz4ltfL4TeC

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]