Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλη η χώρα ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών

Εδώ και κάποιες ώρες όλες οι μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας ασχολούνται και έχουν στην πρώτη τους σελίδα, το ζήτημα της δημιουργίας 30 νέων στρατοπέδων κράτησης παράνομων λαθρομεταναστών που θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοίδης, προφανώς μετά από συννενόηση με το έτερο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρεις για το συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση, μέχρι να υλοποιηθεί. Άλλες ιστοσελίδες αντιμετωπίζουν θετικά το σχέδιο, άλλες αρνητικά, ενώ άλλες επικεντρώνουν στις αντιδράσεις που αναμένονται και ήδη έχουν ξεκινήσει στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες είναι σαφές ότι θα αντιδράσουν. Κάτι λογικό, αφού η δημιουργία αυτών των στρατοπέδων συγκέντρωσης θα σημάνει αυτόματα την άμεση υποβάθμιση των περιοχών στις οποίες θα στηθούν. Ποιός άλλωστε θα θέλει να ... γειτονεύει με μία χιλιάδα λαθρομεταναστών, των οποίων η μοναδική έγνοια θα είναι το πώς θα το σκάσουν για να παραμείνουν στην χώρα μας ή να μεταφερθούν σε κάποια άλλη ευρωπαίκή χώρα.

Φυσικά ο κ. Χρυσοχοίδης φρόντισε να πασπαλίσει με προεκλογικά καλούδια το όλο σχέδιο, μιλώντας για θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και την ανάπτυξη που θα φέρουν στις περιοχές που θα γίνουν καθώς και στα ... εκατομμύρια ευρώ που θα μας δώσουν οι κουτόφραγκοι για να "φιλοξενούμε" τους λαθρομετανάστες.

Φυσικά δεν αναφέρθηκε στο κόστος που κάθε ένας από αυτούς θα έχει για το ελληνικό κράτος, φυσικά δεν αναφέρθηκε στο κόστος το οποίο θα έχουν οι περιοχές που αυτά θα γίνουν, καθώς θα αποκλειστεί κάθε είδους ανάπτυξη.

Είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους προεκλογικά σχέδια έχουν την ουσία τους. Κάποιοι θα τα κονομήσουν χτίζοντας τις εγκαταστάσεις, κάποιοι θα ... διοριστούν και σε κάποιους θα δοθεί η δικαιολογία που έψαχναν για να ... ρίξουν το κουκί τους στα κατεστημένα κόμματα, ελπίζοντας ότι κάπου θα ... βολευτούν κι αυτοί. Χαρά και για τις διάφορες ΜΚΟ που θα αναλάβουν την υψηλή επιστασία των στρατοπέδων, σε ρόλο επιθεωρητή και που σαφώς θα επιδοτηθούν για το έργο τους.

Κανείς όμως από όσους γνωρίζουν το παραμικρό για το μεταναστευτικό δεν πρέπει να θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι το ... ουσιαστικό. Ακόμη και στην - ανήκουσα στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας - περίπτωση που στην χώρα μας όλα λειτουργήσουν στην εντέλεια, ακόμη και στην περίπτωση που όλα πάνε όπως ακριβώς έχιε σχεδιαστεί ότι θα πάνε, είναι σαφές ότι δεν θα έχει γίνει τίποτε παραπάνω από μία ... τρύπα στο νερό. Γιατί ακριβώς αυτό είναι η ,.. φιλοξενία 30.000 λαθρομεταναστών, στην περίπτωση μάξιμουμ απόδοσης του σχεδίου, σε μία χώρα όπου κάθε χρόνο μπουκάρουν πάνω από 100.000 άτομα και που ήδη φιλοξενεί μερικά εκατομμύρια στο εσωτερικό της.

Ο οδικός χάρτης για λύση στο μεταναστευτικό είναι σαφής. Πρώτα σφράγισμα των συνόρων, με όποιον τρόπο χρειαστέι, ακόμη και εάν αυτός προσβάλλει τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες κάποιων και μετά διαχείριση του προβλήματος αυτών που είναι ήδη μέσα. Και εκεί ξεκινάμε με απελάσεις, και μετά ακολουθούν τα κέντρα κράτησης. γιατί για έναν Πακιστανό ή Αφγανό, το κέντρο κράτησης θα είναι σαν ... ξενοδοχείο. Θα ζητούν να μπούν για να εξασφαλίσουν φαγητό και στέγη. Οι 30.000 θέσεις θα γεμίσουν πολύ γρήγορα. Και θα γεμίσουν αποκλειστικά με ... Παλαιστίνιους ή Αφγανούς αφού όλοι αυτό δηλώνουν για να μην απελαθούν.

Όσο για τις ... ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, κανείς δεν λέει στα ... κορόιδα τους Έλληνες ότι ο λόγος αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι οι προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων χωρών της Ευρώπης που απαγορεύουν την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα λόγω ελιπών συνθηκών κράτησης. Μόλις όμως τα φτιάξουν, άνετα θα εφαρμόζεται και πάλι η συνθήκη Δουβλίνο 2 για να μας τους στέλνουν πίσω πακέτο.

Εμείς κάνουμε στρατόπεδα κράτησης λαθρομεταναστών και οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν ολόκληρη την χώρα σαν ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών.

Αλλά σε προεκλογική περίοδο, σιγά μην αρνηθούν κάποιοι την ευκαιρία να ... τάξουν θέσεις εργασίας και ειδικά στην ... επαρχία.

Χρυσοχοΐδης: Διορία μιας εβδομάδας για τα 30 Κέντρα, αλλιώς Νομοθετική Πράξη

Το «μαχαίρι στο λαιμό» των περιφερειαρχών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας έβαλε το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντηση που είχαν για τα κέντρα μεταναστών.

Όπως είπε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, θα δημιουργηθούν 30 «στρατόπεδα» μεταναστών και οι περιφέρειες έχουν μία εβδομάδα χρόνο για να αντιπροτείνουν τις τοποθεσίες, τις οποίες θα προτείνει το υπουργείο, όπου μπορούν να γίνουν αυτά τα κέντρα. Διαφορετικά, όπως τόνισε, θα φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία των 30 αυτών κέντρων.

Το κόστος λειτουργίας των κέντρων εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Εκτός... εμβέλειας «στρατοπέδων» μεταναστών βρίσκονται οι τρεις νησιωτικές περιοχές της χώρας (περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου), όπου εκεί θα δημιουργηθούν κέντρα πρώτης υποδοχής (όπως, π.χ., έχει η Σάμος και Λέσβος).

Πληροφορίες από: ElKosmos και Aegaio
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Μη γελιέστε. Το οτι οι σημερινοί δεν φοράνε στρατιωτικές στολές αλλα πανάκριβα κουστούμια, δεν σημαίνει πως είναι καλύτεροι απο τους προηγούμενους δικτάτορες.

    Για τους ντόπιους κρατούντες και τ'αφεντικά τους οι επικίνδυνοι που φοβούνται και θελουν να φυλακίσουν, είμαστε εμεις οι Έλληνες.
    Ποσοι πιστεύουν ακόμα αυτούς που μας έφεραν μεχρις εδώ με κολπα τυπου ΕΛΣΤΑΤ οταν λενε πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι για τους λαθρομετανάστες;

    Για τους "επικίνδυνους αντιφρονούντες τρομοκράτες" είναι αν και προσεύχομαι να κανω λαθος.

    Μακάρι να'μαι εγω το μονο λαθος. Μονο που η ιστορία μας διδάσκει πως οταν εγκληματίες παίρνουν την εξουσία, διώκουν, φυλακίζουν και πολλές φορές εκτελούν οσους αντιστέκονται και μετατρέπουν τις χώρες τους σε στρατόπεδα υποχρεωτικής η πολυ χαμηλά αμοιβόμενης εργασίας και οσους δεν αντιστέκονται σε σκλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 5 1/2 εκατομμύρια. Τα λοιμώδη νοσήματα και το AIDS στην Ελλάδα έχουν χτυπήσει κόκκινο, σε σημείο που έχουν αρχίσει και τα ξένα μέσα ενημέρωσης να παίρνουν χαμπάρι. Όμως αυτή η ξαφνική βιασύνη μόνο σε αυτό οφείλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις σήμερα ο ΠΡΟΠΟ είπε ότι στην Αθήνα μόνο, υπάρχουν 1.000.000 παράνομοι, δεν υπάρχει καμία λογική λοιπόν στη δημιουργία πανελλαδικά 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης των χιλίων ατόμων το καθένα, είναι στη κυριολεξία μια τρύπα στο νερό, εκτός και αν...δεν είναι για τους λαθρό, αλλά τους άτακτους ιθαγενείς, οπότε αυτό που ανφέρει και ο Γιώργος παραπάνω φοβάμαι ότι με βρίσκει σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ .

    ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΩ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ < ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ >.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ 4ο ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ , ( 3.23 μμ 28 Μαρτη ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ANTI GIA STRATOPEDA SIGENDROSIS
    ISOS EINAI PIO OIKONOMIKO KAI APOTELESMATIKO AN OPIOS METANASTIS FYGEI
    OIKIOTHELOS KAI TO DILOSI STIN ASTYNOMIA NA PAREI 2000 EURO KAI NA METAFERTHI STIN XORA TOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτον δεν ειναι στρατοπεδα συγκεντρωσης και δευτερον αν θελεις δωστους εσυ λεφτα για να φυγουν . Εγω εχω κατι αλλο να τους δωσω αν δεν φυγουν ...και τρεχοντας μαλιστα .

    Τι αλλο θα ακουσουμε !
    Ξυπνατε και ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΥΤΕ ΙΩΤΑ απο τα λεγομενα των φιδιων .
    Ξυπνατε ...ειμαστε ΣΚΛΑΒΟΙ .
    Ξυπνατε μας ΣΦΑΖΟΥΝ .
    Ξυπνατε ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ .
    Τα στρατοπεδα δεν ειναι στρατοπεδα , ειναι ΦΥΛΑΚΕΣ για εμας τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]