Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοδύναμη... εξαθλίωση

Από το Μαρικάκι

Δυο - δυο τα λύνει τα προβλήματα ο Χρυσοχοϊδης τώρα που επέστρεψε στο παλιό του υπουργείου, αυτό για χάρη του οποίου δε διάβασε το πρώτο μνημόνιο.

Τα προωθούμενα σχέδια για την «φύτευση» κέντρων κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα (30 τον αριθμό συνολικά), αν μη τι άλλο έχουν και ... αναπτυξιακή χροια, αφού ο Χρυσοχοϊδης ο ίδιος το παρουσίασε στους περιφερειάρχες και από τη σκοπιά των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν: 1.000 ανά περιφέρεια. Άσε που θα απορροφήσουμε και 250 εκατομμύρια από τα κοινοτικά κονδύλια.

Κι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο υπουργός αυτά τα κέντρα κράτησης θα είναι κάτι σαν ξενώνες, τα οποία θα τα ζηλεύουν άστεγοι και νοικυραίοι. Και τι δεν θα έχουν μέσα: κιλικία, ιατρικές υπηρεσίες, καθαρίστριες, τεχνική κάλυψη(;) χώρους άθλησης και θρησκευτικής λατρείας, εστιατόρια, πλυντήρια και στεγνωτήρια. Μόνο για πισίνες δεν έχουμε δει ακόμη.

Επίσης, τα κέντρα αυτά θα έχουν την απαραίτητη φύλαξη για να μην είναι σε θέση οι «αχάριστοι» μετανάστες να αψηφούν τα καλά που θα τους προσφέρονται δραπετεύοντας και προκαλώντας έτσι την κοινωνία η οποία υπομένει τα πάνδεινα. Διπλή περίφραξη, φουλ του μπάτσου και του σεκιουριτά. Σε κάθε 250 έγκλειστους θα αντιστοιχούν 70 άτομα προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα δημιουργηθούν και ανεξάρτητα αστυμνομικά τμήματα.

Έτσι ο Χρυσοδάκτυλος του Προ- Πο λύνει δύο σε ένα: το μεταναστευτικό και την τοπική ανάπτυξη. Και ανταγωνίζεται επάξια, παραμονές εκλογών, και τον προκάτοχό του που είχε προαναγγείλει το φαραωνικό τείχος του Έβρου.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων που μιλάμε για μια προεκλογική μπαρούφα, το γεγονός ότι δημοσιοποιείται (πόσο μάλλον και να προωθείται) ένα τέτοιο σχέδιο δείχνει ότι αυτή είναι η αντίληψη που έχουν για την επίλυση ή την επιμέρους αντιμετώπιση των προβλημάτων και ό,τι και να πούμε είναι λίγο για την ... εγκεφαλική νόσηση που τους διακατέχει.

Μόνο αυτό:

Η χώρα, μία πρότυπος ευρωπαϊκή δημοσιονομική φυλακή, στο εξής θα παράγει αυτό το οποίο περιγράφει και η γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση: φυλακισμένους και δεσμοφύλακες...

Σχόλιο ιστολογίου: Πρόβλεψη; Οι λαθρομετανάστες θα ζητάνε μόνοι τους να μπαίνουν σε αυτά τα "στρατόπεδα" ή ξενοδοχεία 5 αστέρων...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τα κεντρα κρατησης δεν ειναι βεβαια οτι το καλυτερο αλλα μπροστα στο αδιεξοδο που εχουμε φτασειειναι καποια εξελιξη.Ενας λογος παντως για τη μη δημιουργια τους ειναι το ενδεχομενο να ανακοψει τηνεθελουσια εξοδο των λαθρομεταναστων που εχει αρχισει να διαφαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν μετρο αποτροπης ισως.επι της ουσιας 1μυριο μεταναστες δεν χωραν πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρια εκατομμυρια μπορει κα τεσσερα ισως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]