Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eπιμένουν οι Αυστριακοί ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην δραχμή μετά τις εκλογές

Σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ», ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Βιέννης, Μίχαελ Μπουλ, υποστηρίζει τη θέση πως «η χρεοκοπία θα ήταν καλή για τους Έλληνες», άποψη που υιοθετεί και ως τίτλο η εν λόγω εφημερίδα.

Σε περίπτωση που μια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη, η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει είναι η πτώχευσή της και το ίδιο θεωρεί ο κ. Μπουλ ότι πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα. Ο ίδιος σημειώνει πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα για χώρες που χρεοκόπησαν και κατόπιν μπόρεσαν να ανακάμψουν, όμως, όπως λέει, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό μέσα στην ευρωζώνη και για το λόγο αυτό δεν απομένει στην Ελλάδα παρά μόνον μια έξοδός της από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Κατά την άποψη του κ. Μπουλ, μετά θα είναι δυνατή μια υποτίμηση του νομίσματος και η χώρα θα έχει μια πραγματική ευκαιρία «να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Βιέννης θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι σωστό, παρά το γεγονός, όπως λέει, ότι έχουν ήδη σταλεί στην Αθήνα δισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει, με την τακτική που ακολουθείται σήμερα, όλα τα χρήματα που δίνονται θα χαθούν χωρίς η ίδια η Ελλάδα να μπορέσει να ανακάμψει.

Σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «Οι Έλληνες επιστρέφουν στη δραχμή» και με υπότιτλους «Σενάριο για έξοδο των Ελλήνων» και «Μετά τις εκλογές η Αθήνα εγκαταλείπει το ευρώ», επισημαίνεται πως παρασκηνιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα «σχέδιο Β», στη βάση του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη μέσα στους επόμενους μήνες να επιστρέψει στο παλιό εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή.

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, μέχρι πρόσφατα μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θεωρούνταν «ταμπού», όμως τώρα η ΕΕ προετοιμάζεται για την «ημέρα Χ» και οι Βρυξέλλες έχουν ήδη επεξεργαστεί πολλά σενάρια κατάρρευσης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να συμβεί μετά τις ελληνικές εκλογές, κάτι που φέρεται να συζητείται σε αυστριακούς κυβερνητικούς κύκλους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Το ευρώ δεν είναι σώνει και καλά ο σατανας που μας εξόντωσε! όμως είναι ένα "ραδιενεργό" όπλο που μπορεί να κάνει, υπό προυποθέσεις, καλό αλλά ασφαλώς και αμετάκλητο κακό εάν οι χρήστες του είναι αδαείς ή έχουν μωρούς έως εξωνημένους ηγέτες.

    Έτσι εάν ήμασταν προσεκτικοί στην χρήσι του, ως λαός, και το αποθησαυρίζαμε αντί ακρίτως να το διασπαθίζουμε σήμερα θα ήταν κάτι ως οιονεί "χρυσή λίρα" στα χέρια μας! και αντί να μας εξαγοράζουν "μπιτ παρα"... εμείς ,ατομικώς και ως συνολο, θα επενδύαμε στις υπό ύφεσι χώρες.

    Ομως η καθοδηγητική πολιτική τάξις και η σύγχρονη ιντελιγκέντσια μας έσπρωχνε στον άκρατο και άχρηστο υπερκαταναλωτισμό (σόπ θέραπυ!!!!), παγίδες χρηματιστηρίων, πολυλιτρων αυτοκινήτων μειωμένης φορολογίας κλπ κλπ - ένα καλώς οργανωμένο σχέδιο για την μελλοντική εξαθλίωσι μας με ότι αυτή συνεπάγεται.

    H επιστροφή στην δραχμή ενώ θα λειτουργούσε ως "χαλινός" για έναν ενδοτικό υλιστικώς λαό, ελέγχου του καταναλωτικού "ενθουσιασμού" του- ακουσίως έστω- σήμερα είναι , συν τοις άλλοις, το επιβεβλημένο μέσο προκειμένου να έχη διαθέσιμη την ανύπαρκτη τώρα ρευστότητα, προκειμένου να ανταλλάξη αγαθά και υπηρεσίες, πράγμα που αδυνατεί με το παρόν σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ.. αν ειναι να παμε ετσι οπως παμε...1000000000000+χρονια δραχμη.
    ..συνοδευμένη από μονομερή άρνηση πληρωμών και το "συνθημα" θα δωθει απο την αδυναμία εξυπηρέτησης των ιδιωτικών δανείων που παρόλο μερικά αν και ρυθμιστήκανε με
    (ΕΝΤΟΚΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ) πάλι δεν εξυπηρετούνται..
    και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ..οσο & οπως να τα βαφτιζουν με τον όρο "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ"..
    αυτήν την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΤΙΜΗ & ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΧΥΔΑΙΑ.. εντοκη επιμήκυνση.
    (εδω τα λιγα δεν μπορουν..πως να δωθουν τα περισσοτερα..)
    άλλωστε πως να γίνει κάτι τέτοιο όταν με το ζόρι βιοπορεις..
    (βλπ.ΥΦΕΣΗ=ΑΝΕΡΓΙΑ..έρχεται και το "κερασάκι στην τούρτα" -που θα ΚΑΡΑ-ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ & βαθαίνει τον "ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ" συνδυασμό ...αφού θέλει μισθούς & εισοδήματα Βουλγαρίας..& κόστος ζωής Βρυξελλών)
    ..όχι να πληρώνεις και δόσεις δανείου...
    έτσι έρχεται η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχειών
    (θα γεμίσουν οι τράπεζες απο χωράφια,σπίτια, & οτιδήποτε άλλο,κλπ)
    έτσι αφού πρωτα ΑΝΑ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ οι Τράπεζες με τα τα λεφτα των φορολογουμενων..
    Σκέπτονται να Ξεπουλήσουν και τα κατασχεθέντα σε κάποια Hedge Fands..& Πολυεθνικές..
    (ακούστηκε για προσφορά 20% στην ήδη υποβαθμισμένη αξία τους)
    κατι που εχει ξαναγινει & σε αλλες χωρες Ν.Αμερικης κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σας Ευρω η Δραχμη?γιατι βαζετι τετοια ερωτηματα,την χωρα δεν την σωζει η υποτημηση γιατι ετσι με το ευρω τους θα αγοραζουναι ποιο φτηνα της επιχειρησεις και φτηνους εργαζομενους σε δραχμες.η λυση ειναι η παραγωγη αυτος ειναι ο πλουτος τωρα της Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοι μπαινουν στον φαυλο κυκλο σκεψεως των κατοχικων .
    Απλα ειναι μωρε Ελληνες .
    Εθνικο νομισμα = ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
    Το τουναντιον το "δοκιμασαμε" και σκλαβωθηκαμε . Οχι μονο εμεις , αλλα ΟΛΗ η Ευρωπη .
    Δεν βλεπετε τα χαλια της Ε.Ε ; Πυργος της Βαβελ !
    Επειτα το ευρω , δεν ειναι νομισμα , ειναι χρεολυσιο . Ο σκοπος που δημιουργηθηκε , βγαζη ματι ... Πως και δεν το βλεπουν μερικοι ; Ρητορικη ερωτηση , γιατι αν καει το μυαλο σου ....

    Με δυο λογια η ουσια ειναι οτι αν εχουμε δικο μας νομισμα , ειμαστε και ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ , λογω του μοναδικου μεγαλου πλουτου αυτης της ευλογημενης γωνιας . Με το ευρω ...απλα σκλαβοι .
    Αλλα αν προσεξεις ΟΛΟΙ οι προδοτες ειναι υπερ του ευρω , δηλαδη της σκλαβιας .
    Αυτο και μονο , για μενα ειναι αρκετο για να πιστεψω ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντιθετα .
    Μαθετε ολοι εσεις που εχετε αμφιβολιες , τι ακριβως ειναι η Ε.Ε και θα καταλαβετε γιατι πρεπει να φυγουμε τρεχοντας , μαλιστα , απο την φιδοφωλια τους και τα "νομισματα" τους και ΠΟΤΕ να μην κοιταξουμε πισω μας . ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]