Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς βιβλία, τώρα και χωρίς τετράδια στις Πανελλήνιες οι μαθητές

Μετά τα σχολικά βιβλία που δεν έφτασαν ποτέ στα περισσότερα σχολεία, τώρα κινδυνεύει να αλλάξει και η ημερομηνία διεξαγωγής και των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά από νέο λάθος του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», υπάρχει εμπλοκή παρόμοια με αυτή των βιβλίων. Συγκεκριμένα, το έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, (τετράδια, φάκελοι, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων) δεν έχει ακόμα παραγγελθεί, καθώς έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός ύψους 377.000 ευρώ για την προμήθεια γραφικής ύλης, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.

Τα πράγματα, ωστόσο, είναι ακόμα πιο δύσκολα φέτος, καθώς δεν υπάρχει ούτε το «δίχτυ ασφαλείας» του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, που μπορούσε να προσφέρει για την εκτύπωση των βιβλίων το απόθεμα των τετραδίων που είχε στις προθήκες του.

Αυτό συμβαίνει γιατί τέλος του μήνα, ο Οργανισμός καταργείται ολοκληρωτικά με ειδικό νόμο, ενώ ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας, υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού στις αποθήκες του ΟΕΔΒ προκειμένου να γίνει εκτύπωση της εσωτερικής πλευράς των τετραδίων που δίνονται στους μαθητές, ωστόσο, για το σκληρό εξώφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια.

Σημειώνεται πως τα περυσινά εξώφυλλα ήρθαν από την Ιταλία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]