Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αναβαθμίστηκε" και τον στέλνουν Πρόξενο στην... Μογγολία

  • Ο μέχρι τώρα Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής κ. Μουσταφά Σάρνιτς, αναχωρεί για το Ουλάν Μπατόρ
Διαβάζουμε στην τουρκόφωνη εφημερίδα Birlik:

Η επί μακρόν αναμενόμενη λίστα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με τους νέους πρέσβεις ανακοινώθηκε.

Ο Μουσταφά Σάρνιτς, πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, διορίστηκε ως πρέσβης στην Μογγολία.

Η πετυχημένη θητεία του Μουσταφά Σάρνιτς στην Δυτική Θράκη έφερε ως αποτέλεσμα την προαγωγή του σε πρέσβη.

Ο Μουσταφά Σάρνιτς που προβάλλεται... ανάμεσα στους πετυχημένους διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, κατέβαλε στην περιοχή ευθύνης του στη Δυτική Θράκη μεγάλες προσπάθειες για την αύξηση του εμπορίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και έθεσε μαζί με Έλληνες επιχειρηματίες και προέδρους επιμελητηρίων τα θεμέλια για πετυχημένες προσπάθειες.

Τώρα λοιπόν στην Ουλάν Μπατόρ αναμένεται να εργαστεί για την αύξηση του πολύ μικρού όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Μογγολίας και Τουρκίας”.

Τέλος θητείας λοιπόν για τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο οποίος μετατίθεται στην Μογγολία και πιο συγκεκριμένα στο προξενείο της Τουρκίας στην πρωτεύουσα της Μογγολίας την Ουλάν Μπατόρ.

Μετά την «απόλυτα επιτυχημένη» παρουσία του στην Ελληνική Θράκη, ο Τούρκος πρόξενος που με την ανοχή των ελληνικών αρχών κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα στην περιοχή μεταξύ των μουσουλμάνων, στηρίζοντας εξτρεμιστικά στοιχεία της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης, μετακομίζει προς Μογγολία.

Μετά από τέσσερα χρόνια ολοκλήρωσε την παρουσία του στην περιοχή μας και σύντομα θα αναχωρήσει για την… Μογγολία.

Αναβάθμιση ή υποβάθμιση, αυτό θα το κρίνει ο ίδιος…, εάν -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της τουρκόγλωσσης εφημερίδας- ισχύει αυτή η μετακίνηση του Σάρνιτς. Πάντως, σε περίπτωση που ισχύει, πρόκειται μάλλον για υποβάθμιση, αφού η Άγκυρα ενδιαφέρεται πρωτίστως για την Θράκη. Εκτός και εάν το Ουλάν Μπατόρ πρόκειται να παίξει κάποιο ρόλο στην γεωπολιτική που ασκεί η... Κίνα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Από το ένα νευραλγικό σημείο στο άλλο ο "επιτήδειος διπλωμάτης". Άντε περαστικά και στην Μογγολία που θα τον δεχθεί. Και από αύριο να ξεσηκωθούν κάποιοι "μακρινοί πρόγονοι" της ερήμου και να θέλουν αυτονομία μέσα στην αυτονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε να είναι ο τυχερός που θα εκπονήσει τον επαναπατρισμό του 1/3, κατά τους Αγίους προφήτες (Κοσμά Αιτωλό κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]