Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρώστε τους!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, την περασμένη Τρίτη από το Ευρωκοινοβούλιο, είπαν ευθέως ότι απόφαση των κομμάτων που συγκροτούν την ελληνική κυβέρνηση είναι μετά τις εκλογές να συνεχιστεί στην Ελλάδα η «εσωτερική υποτίμηση», δηλαδή νέες περικοπές μισθών και συντάξεων πάνω στις προηγούμενες περικοπές, νέες μειώσεις κοινωνικών δαπανών, νέα εργασιακά «Νταχάου».

Μια μέρα μετά, την Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - που υποτίθεται ότι συνάπτουν δάνεια για «να εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις» - ψήφισαν την τροπολογία Σαχινίδη για τη σύσταση του «ειδικού λογαριασμού» όπου θα κατατίθενται όλα τα νέα δάνεια του δεύτερου μνημονίου, αλλά και τα ποσά που προκύπτουν από το ξεπούλημα της χώρας, από τα χαράτσια και από τη φορολεηλασία του ελληνικού λαού, για να επιστρέφουν - με τόκο - στους μονοπωλιακούς και κρατικομονοπωλιακούς ομίλους των εγχώριων και ξένων κεφαλαιοκρατών - τοκογλύφων.

Την επόμενη ακριβώς, την Πέμπτη, ο μεν κύριος Τόμσεν του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να αποβάλουν το ...«ταμπού» των απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι η πολιτική της ανεργίας και του εισοδηματικού αφανισμού του ελληνικού λαού, όπως έχει σχεδιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα, θα έχει δεκαετή - τουλάχιστον - διάρκεια.

Ο δε κύριος Ματίας Μος, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα: Εξέφρασε με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα την ευχή, την ελπίδα, την πίστη - μαζί με την ανάλογη παραίνεσή του προς τον ελληνικό λαό - στις επικείμενες εκλογές να κερδίσουν είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ...

Στα προηγούμενα ας προστεθούν και τα «κροκοδείλια» ορισμένων εκ των συγκυβερνώντων ότι με τέτοιες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας ...θίγονται η «εθνική τους κυριαρχία» και η «εθνική τους αξιοπρέπεια».

Κατόπιν αυτών, δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε το κάλεσμα του ΚΚΕ για την απάντηση - μονόδρομο του ελληνικού λαού στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους και στην κάλπη:

Σαρώστε τους! Συνθλίψτε τους! Συντρίψτε τους!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Η Μέρκελ σήμερα πρότεινε να συμπιεσθούν, στο ύψος των ανταγωνιστικών χωρών, οι αμοιβές των εργαζομένων στον τουρισμό!!! δηλ. τώρα εάν έχουμε ένα 4ήμερο στην Σαντορίνη τετραμελούς με αμάξι παρέας εισιτήρια αλερετούρ 800ε, συν 500ε μινιμουμ διαμονή, συν 300ε ελάχιστα έξοδα διατροφής σύνολο 1600ε... το πρόβλημα είναι ο εργαζόμενος που θα καθαρίσει το ξενοδοχείο και θα σερβίρει.. ενώ εάν έχει αμοιβές ξενοδοχείου Βάρνας Βουλγαρίας θα γίνει ανταγωνιστικό το πακέτο δηλ 500 ε!! Μας δουλεύουν κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχεται οδοστρωτήρας και στην Ισπανία! Έξαλλος ο κόσμος και πολύ ξύλο στους δρόμους. Αλλά εδώ έχουν προχωρήσει σε κανονική γενοκτονία με αυτούς τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι για το δημόσιο μιλάνε και οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. Οι απολύσεις πάνε σύνεφο. Και τολμούν και μιλούν για ΝΕΑ μέτρα που θα εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί τον Ιούνιο; ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο σύντροφε Νίκο,το να τους σαρώσουμε είναι μονόδρομος.
    Πώς όμως; Με σπασμένα στα τρία και στα τέσσερα τα ποσοστά του αντιμνημονιακού αγώνα;
    Πώς να τους σαρώσουμε,όταν αποδεδειγμένα μέχρι τώρα τουλάχσιτον ο κόσμος έχει να διαλέξει ανάμεσα σε:
    ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΔΗΜΑΡ/ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ /ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ/ΚΛΠ.-ΚΛΠ;

    Μακάρι θα μου πεις να ψηφίζαν όλοι ΚΚΕ και να έπιανε το Κίνημα 35% να κυβερνήσει επιτέλους,(αν το θέλει βέβαια...)όμως έτσι διασπασμένες οι δυνάμεις μας, μάλλον τη δουλειά του Γιωργάκη και του Αντωνάκη κάνουμε και των τοκογλύφων στην τελική.

    Οπότε Νίκο,υπάρχει καμιά άλλη πρόταση;
    Φαντάσου λέει να χτιζότανε μια τεράστια συσπειρωτική αριστερή συμμαχία,με τον ΄Καμμένο και τον Καζάκη μέσα,τι θα γινότανε..

    Αλλά θα μου πεις υπάρχει πρόβλημα στη...σύγκλιση απόψεων,προγραμμάτων και προθέσεων..

    Οπότε Νίκο, κλάφτα Χαράλαμπε, η πατρίδα πάει στο φούντο και οι βουλευτές ξανά στις θέσεις τους, για να συνεχιστεί η τραγωδία-παρωδία της δήθεν δημοκρατίας μας..

    Άστα ρε Νίκο,από Στάση ζωής, την κάναμε στάση λεωφορείου την Αριστερά,όπως είπε κι ένας άλλος, διανοούμενος σαν κι εσένα κι αγωνιστής κι αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αριστερη μπουρδοφιλοσοφια ειναι ενα αλλο κεφαλι της Λερναιας Υδρας .-
    Το κκε ενα ακομη παρακλαδι της .
    Ο Ελλην Γ . Παπαδοπουλος ειχε πει , οτι ειναι αδιανοητο οι Ελληνες να πιστευουν σε κομμουνιστικα , αθεα και ανθελληνικα συστηματα .
    Βλεποντας τις δημοσκοπησεις , ετσι ΜΟΝΟ εξηγηται το παραδοξον μετα την καταστροφη που εφεραν οι "καπιταλιστες" , το κκε να μετραει σχεδον ακριβως τα ΙΔΙΑ ΚΟΥΚΙΑ που μετραγε και πριν .
    Ο λογος ειναι οτι μονον ανεγκεφαλοι και αμορφωτοι μπορουν να υπακουουν σε δεινοσαυρους και να πιστευουν τους κατ'εξοχην ψευτες και εχθρους του Εθνους .
    Το παραμυθι οτι προσπαθουσαν για τους εργατες , δεν ειναι πιστευτο πλεον απο παρα πολλους .Αναγκαστηκαν (για ακομη μια φορα) να ριξουν την μασκα , απο την στιγμη που υπακουσαν τας εντολας του τερατος που υπηρετουν ,καταστρεφοντας ΟΛΕΣ τις επιχειρησεις σε συνεργασια ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικων εκτρωματων , απο το "74 , (για το καλο των κουκιων , παντοτε) και αφου τα εκλεισαν , αγκαλιασαν και προστατευσαν τους λαθρεποικους . Ετσι βοηθησαν περισσοτερο τα ντοπια κεφαλαια αλλα και τα ξενα . Διαλυοντας ΤΕΛΕΙΩΣ την Ελληνικη εργατικη δυναμη .
    Αλλα και επιτελους το ονειρο τους γινεται πραγματικοτητα , βλεποντας κανιβαλους , υποαναπτυκτους και σφαγεις των Ελληνων , να κυκλοφορουν στους δρομους της προσωρινης πρωτευουσας μας , την Αθηνα , αλλα και σε ολη την επικρατεια , σπερνοντας τον φοβο και την μιζερια .

    Παρα πολλα προβατα τρελλλαμενα απο τα δαγκωματα του τερατος , τρεχουν απο μαντρι σε μαντρι , ελπιζοντας !!!!
    Ελπιζοντας οτι οι τσελιγκες δεν θαναι λυκοι , που θα τους αποτελειωσουν .
    ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ , ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ .
    ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ , ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΠ . Δηλαδη ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣ .
    Αν αυτους θελετε , καλο σφαγειο !!!
    Μεταφορικα οι σειρηνες ηταν ομορφες κοπελες που τραγουδουσαν ομορφα . Σειρηνες ειναι οι ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ ΣΑΣ .
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ .ΚΑΙ Τ Ο Τ Ε ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ .

    ΜΑ ΤΟ ΘΕΩ , ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΔΟΦΩΛΙΑ .
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟ !
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    Το μεγαλυτερο και θανασιμο οπλο τους , ειναι οι λαθραιοι .
    Οι αλλοι τους εφεραν και τους ευχαριστουσαν που μας βιαζουν , αλλοι τους "εκαναν" Ελληνες και οι αριστεροι τους προστατευαν . Οπως προστατεψαν τα ανθελληνικα κουκια του ΠΑΜΕ τους εφιαλτες οταν υπογραφαν τα αισχρα κωλοχαρτα της κατοχης και υποδουλωσης της Πατριδος ΜΑΣ .
    Αλητες προδοτες κομμουνιστες .ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .

    Υ.Γ Δεν ειμαι χουντικος , αλλα ουτε και κοινοβουλευτικος . Δεν πιστευω οτι η δημοκρατια ειναι το ζητουμενο , αλλα η Αριστο-κρατια .
    Και αν δουμε την ζωη μας επι "κακων" δικτατορων και με αυτους τους ψευτο -δημοκρατες , ΟΛΟΙ καταλαβαινουν τι κακο μας εκαναν , κανοντας την ζωη μας κολαση με αμπελοφιλοσοφιες και σφαγες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1 Απριλίου 2012 5:25 π.μ.

    Το κακό με όσους υποστηρίζουν την Αριστο-κρατία είναι ότι το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι οι Άριστοι. Κατ' αυτή την έννοια δε διαφέρουν από τους σημερινούς σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν σχεση με πολλους ναι , πιστευω οτι ειμαι Αριστος .
    Διοτι ειμαι 50 χρονων και ΠΟΤΕ δεν ψηφισα ΚΑΝΕΝΑ εφιαλτη του κοινοβουλιου , διοτι καταλαβα απο μικρος τι εστι κοινοβουλευτικη δημοκρατια .
    Εσυ τι νομιζης οτι ειναι ο Αριστος ;Θεος ; Ξερολας ; η αλανθαστος ;

    Φροντισα δε να μαθω , γιατι ολα πηγαιναν απο το κακο στο χειροτερο .
    Δεν κορναριζα στους δρομους , ανεμιζοντας κωλοπανα σαν γυφτος .
    Εμεινα πιστος στην Πατριδα μου στην θρησκεια μου και την οικογενεια .
    Η φιλοσοφια μου ειναι οτι καλυτερα να αδικηθω παρα να αδικησω .
    Ετοιμος μεχρι την τελευταια ρανιδα του αιματος μου για τα Ιερα και τα Οσια της φυλης μου .
    Ειμαι Αριστος Ελληνας πολιτης και εκ πεποιθησεως αντιδημοκρατης .
    Ετοιμος να ακολουθησω διαταγες , αρα και να δωσω διαταγες .
    Η Πατρις Ιεροτερη Παντων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]