Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοραντής έξω από τα δόντια, απαντά στους συνδικαλιστές της ΕΥΠ


  • Οφειλόμενη απάντηση σε νεότερη ανακοίνωση της ΟΜΕ ΕΥΠ
Επισκεπτόμενος το διαδίκτυο διάβασα μία ανάρτηση, υπό μορφή επιστολής της ΟΜΕ ΕΥΠ στον Πρόεδρο της Βουλής, ως ανταπάντηση σε δικό μου σχόλιο επί της αρχικής ανακοινώσεως της. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους. Οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ ΕΥΠ:

Γράφουν «ο κ. Κοραντής ισχυρίζεται ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει λόγο στις προσλήψεις και ότι γίνονται με ευθύνη και επιλογή του Υπουργού». Απαντώ: δεν το «ισχυρίζεται ο κ. Κοραντής» αλλά το λέει ρητά ο Νόμος: Ν.1645/1986, ΠΔ 360/92 άρθρο 39 και ΠΔ 126/2009 (ΦΕΚ Α’ 173/7-9-2009) άρθρο 42 «οι κενές θέσεις πολιτικού προσωπικού πληρούνται κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη με επιλογή μετά από προκήρυξη με απόφαση του Υπουργού». Σαφές; Ας το εμπεδώσουν λοιπόν.

Ερωτούν υπαινικτικά εάν έχει προσληφθεί συγγενικό μου πρόσωπο επί των ημερών μου. Απαντώ: παραβιάζουν ανοικτές πόρτες. Είναι γνωστό στην ΕΥΠ, για όσους ενδιαφερόντουσαν, ότι είχε προσληφθεί συγγενικό μου πρόσωπο στο σχετικό διαγωνισμό, με υψηλή βαθμολογία, που επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες με αποτέλεσμα οι προϊστάμενοι του να τον χαρακτηρίζουν, όπως ακούω, ως ένα από τα αστέρια της νέα γενιάς των στελεχών της Υπηρεσίας. Προκαλώ με την ευκαιρία το ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΠ να προσκομίσει τον κατάλογο των συγγενικών προσώπων πολιτικών, βουλευτών, διοικητών ΔΕΚΟ κλπ που έχουν προσληφθεί στην ΕΥΠ και κυρίως τις υπηρεσιακές τους επιδόσεις, χωρίς να λησμονήσει τις εκατοντάδες «σημειωματοφόρων» από τη Χαριλάου Τρικούπη. Μερικά τέτοια «μπιλιετάκια» έχουν φυλαχθεί δίκην κειμηλίου και θα ήταν ενδιαφέρον να βγούν στην επιφάνεια.

Υποστηρίζουν ότι μόνο επί Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου έγινε δημοσίευση του διαγωνισμού. Αυτό είναι ανακριβές .Δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού γινόταν πάντοτε επί θητείας μου σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και είχα καθιερώσει την ανάρτηση της στο διαδίκτυο. Ακόμη και στη περίπτωση του διαγωνισμού για πρόσληψη 14 υπαλλήλων τον Ιούνιο 2007, που δεν είχε δημοσιοποιηθεί με απόφαση του τότε Υπουργού –ως είχε εξουσία από τον Νόμο- είχα φροντίσει για την ανακοίνωση του σε όλο το προσωπικό (ανακοίνωση ΔΣ ΠΟΣΕΥΠ Α.Π. 528/22-6-2007), ακριβώς για να γνωρίζουν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας ότι θα γίνουν προσλήψεις με αποτέλεσμα βεβαίως να γνωσθεί ευρύτατα. Τέλος ο διαγωνισμός του Αυγούστου 2007 ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Δεν το ξέρουν;

Όσον αφορά την μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν το 2009, αντιστρέφω το ερώτημα: θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να ερευνηθεί ποιοι συγκεκριμένα από τη σημερινή υπηρεσιακή και συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΥΠ προκάλεσαν αμφισβήτηση του αποτελέσματος του διαγωνισμού με αποτέλεσμα αφ’ενός μεν το μηδέν αφ’ετέρου δε την καταταλαιπώρηση των ενδιαφερομένων.

Με καλούν απειλητικά «να μην αναφέρονται στην ιστοσελίδα μου θέματα που αφορούν τη δομή της Υπηρεσίας διότι είναι παράβαση του Ν.3649/2008». Απαντώ: η δομή της Υπηρεσίας αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στο ΠΔ 126/2009 (ΦΕΚ Α’ 173/7-9-2009) όπως άλλωστε περιγραφόταν και στο ΠΔ 360/92 (ΦΕΚ Α’ 183/25-11-1992). Ας τα διαβάσουν τουλάχιστον.

Υποστηρίζουν ότι αναφέρω σε ποιές πόλεις της χώρας βρίσκονται υπηρεσίες της ΕΥΠ, για το αν έχει προσωπικό στο εξωτερικό κλπ. Απαντώ: μάλλον με μπερδεύουν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δημοσιογραφικές πληροφορίες κλπ. Ας το ψάξουν καλύτερα και πιο προσεκτικά.

Τέλος όσον αφορά τα περί συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή ιδέα, ειδικώτερα υπό το φώς της σωρείας των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και επικαίρων ερωτήσεων όσον αφορά τον βίο και τις ημέρες της σημερινής ηγεσίας της Κατεχάκη. Θα πρέπει βεβαίως να κληθεί το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. ώστε να συζητηθούν σε βάθος η κομματοκρατία, οι απηνείς διώξεις σε βάρος μη «ημετέρων», οι εκφοβισμοί/εκβιασμοί, με προσκόμιση των απαραίτητων γραπτών μαρτυριών κλπ.

Τέλος μία ερώτηση – που δεν είναι καθόλου ρητορική- προς το ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΠ που είναι ταγμένο, όπως διατείνεται, να προασπίζει τα συμφέροντα των υπαλλήλων. Ανεξάρτητα προς τη κοινοβουλευτική ερώτηση υπ’αριθμ. 5241/1-2-2012 που κατέθεσα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: συμφωνούν ναι ή όχι με τη πρόσληψη στην ΕΥΠ ελληνοποιηθέντων λαθρομεταναστών (πχ Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών, Σομαλών κλπ);

Ι.Κοραντής

Σχόλιο ιστολογίου: Μπράβο του, του Πρέσβυ που έχει το θάρρος και τον ανδρισμό να παραδεχθεί ότι όντως έχει διοριστεί στο δημόσιο συγγενής του!!!
Που είναι κρυμένοι οι υπόλοιποι Υπουργοί νυν και τέως, Βουλευτές, πολιτευτές, διοικητές Οργανισμών, Στρατηγοί, Συνδικαλιστές και λοιποί παράγοντες και να πούνε τι όργια έχουν γίνει; Ας πάνε λοιπόν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να γελάσει κάθε πικραμένος...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πράγματι Κων/νε μπράβο του. Αλλά ο Κοραντής μάλλον τους έχει μπει στο μάτι γιατί μάλλον αυτοί πρέπει να είναι πασόκοι προσκείμενοι στο Γιωργάκι και όλοι ξέρουμε ότι ο Κοραντής ήταν από τους πρώτους που είχαν κράξει το Jefry για τις απόψεις του και μάλιστα γραπτώς όταν ακόμη ήταν Πρέσβης στην Άγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Πρέσβυ, Άφες αυτοίς... Ου γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι νεοσσοί της μπατσο-ΚΥΠ πάνε και ξύνονται στην γκλίτσα του βλάχου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]