Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο της Κύπρου


Στην Κύπρο θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα ο Ρώσος Υφυπουργός ενέργειας Yury Sentyurin o οποίος θα συντονίσει συζήτηση με τίτλο «Επιχειρηματικές ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Ρωσο-Κυπριακού Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Φόρουμ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Ρωσίας, και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών.

Σε διάσκεψη Τύπου την Πέμπτη στο ΚΕΒΕ για ενημέρωση σε σχέση με το Φόρουμ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φειδίας Πηλείδης ερωτηθείς για την παρουσία στην Κύπρο του Ρώσου Υφυπουργού και αν αυτό σχετίζεται με τον εντοπισμό πρόσφατα κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, απάντησε ότι είναι γνωστό πως έχει επιδειχθεί αρχικό ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρείες.

Πρόσθεσε ότι «το ότι αποφάσισε να έρθει ο Υφυπουργός ενέργειας της Ρωσίας, είναι μια ένδειξη ότι τουλάχιστον εξερευνάται η δυνατότητα». Είπε ότι όχι μόνο η ενέργεια-που είναι επίκαιρο θέμα- αλλά και όλα τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στο Φόρουμ είναι σημαντικά για τους Ρώσους.

Ο κ. Πηλείδης χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας τη διοργάνωση του Φόρουμ, λέγοντας ότι αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα στις προσπάθειες που γίνονται για έξοδο από την ύφεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στο ΕΝΤΟΝΟ ενδιαφέρον της Ρωσίας απάντησε με επίσης ENTONO ενδιαφέρον το Ισραήλ. Η μικρή μας Κύπρος έγινε το μήλο της Έριδος, αλλά όλα εξελίσσονται σε διπλωματικό επίπεδο, τουλάχιστον προς το παρόν. Κάτι τέτοιο θα είχε συμβεί και στην Ελλάδα αν είχαμε ηγέτες αντί για ανδρείκελα. Θα είχαμε ορίσει ΑΟΖ, αντί να υπογράφαμε μνημόνια ξεπουλήματος της χώρας κοψοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]