Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόκερ κερδοσκόπων και τηλε-παρελάσεις ανικάνων


Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της ανικανότητας και των συστηματικών ψευδών αυτών που ακόμη και σήμερα επιμένουν να ισχυρίζονται ότι σώζουν τη χώρα, βρίσκεται η Ελλάδα.

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άτακτη χρεοκοπία και την ίδια ώρα, ο μεν κ. Παπανδρέου δηλώνει πως έπραξε το καλύτερο και πως… τα ίδια θα ξανάκανε αν του ξαναδινόταν η ευκαιρία, ο δε κ. Παπαδήμος είναι άγνωστο τι διαπραγματεύεται – αν και για συγκεκριμένες ικανότητές του υποτίθεται ότι προσελήφθη στη θέση του πρωθυπουργού – ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί επιμένουν να διατηρούν την καρέκλα τους, αποφασισμένοι να βουλιάξουν μαζί με τη χώρα.

Ο κ. Παπαδήμος, που παρέλαβε την σκυτάλη από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλούσε για «πόνο δύο ετών», επανέρχεται τώρα, μιλώντας για… πόνο άλλων δύο ετών.

Αν και είναι ιστορικά γνωστό πως η Γερμανία είναι μια τεράστια και αποτελεσματική μηχανή, που δυσκολεύεται όμως να προβλέψει, οι κυρίως ενδιαφερόμενοι και παριστάνοντες μέχρι σήμερα πως σώζουν τη χώρα δεν φρόντισαν να παρέμβουν εγκαίρως και να πιέσουν – βάζοντας στο τραπέζι όλα τα επιχειρήματα – την Γερμανία να κινηθεί ταχύτερα.

Αντίθετα, κάθε φορά που η ΕΕ (δηλαδή η Γερμανία) ελάμβανε μια απόφαση, απλώς θριαμβολογούσαν για εσωτερική προπαγανδιστική κατανάλωση – με τον κ. Παπανδρέου να μιλά για «γενναίες αποφάσεις» και τον κ. Βενιζέλο για «σκληρό ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της Ελλάδας».

Τα νούμερα έδειχναν από την αρχή πως δεν βγαίνουν. Η Γερμανία, δια στόματος Μέρκελ, ομολογεί τώρα πως... αντελήφθη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μόλις στα τέλη του 2011!

Αμέσως, έκανε την εμφάνισή της η… ουρά Ολλανδία, που δια στόματος του γνωστού για τις προκλητικές δηλώσεις του – για τις οποίες ουδέποτε έλαβε πληρωμένη ελληνική απάντηση – υπουργού των Οικονομικών Ντε Γιάγκερ, δηλώνει τώρα ότι «προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα είναι η βιωσιμότητα του χρέους της».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Z, ο Ολλανδός υπουργός ξεκαθάρισε πως σε διαφορετική περίπτωση τα δάνεια προς τη χώρα μας δεν θα χορηγηθούν.

Υποτίθεται, όμως, ότι στις 26 και 27 Οκτωβρίου, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έλαβε την απόφαση για «κούρεμα» άνω του 50%, ότι όλοι μαζί – Έλληνες και δανειστές – είχαν κάνει τους αναγκαίους λογαριασμούς και είχαν καταλήξει πως με το μεγαλύτερο «κούρεμα», το χρέος θα γινόταν επιτέλους βιώσιμο.

Τώρα, ανακαλύπτουν το αντίθετο!

Ακόμη και το ΔΝΤ, δια του πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ντέιβιντ Λίπτον, αν και βλέπει ζοφερές τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, δηλώνει πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για αλλαγή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου – που, όμως, ήδη αμφισβητείται από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Την ίδια ώρα, ο μεν Σόιμπλε στέλνει μηνύματα στο IIF, ο δε επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα δεν επιστρέφει, ενώ οι κερδοσκόποι δίνουν μάχη για να ενεργοποιηθούν τα CDS και η τρόικα επιστρέφει τελικά την Παρασκευή στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν… το είχε πληροφορηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε να ανακοινώσει πως η τρόικα θα ερχόταν την άλλη εβδομάδα!

Και βέβαια, οι πρωτοκλασάτοι και μη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τις παρελάσεις τους στα κανάλια, συζητώντας για την επόμενη μέρα στο κόμμα τους και ενώ η χώρα βουλιάζει.

Κάποιοι από αυτούς – ακόμη και μετά από αυτήν την καταστροφή – επιμένουν πως η παρουσία τους στον δημόσιο βίο υπήρξε η επιτομή της αφοσίωσης και της αποτελεσματικότητας!

Εκτός από τον κοινό νου έχει εκλείψει και η ντροπή…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]