Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δίλημμα για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία;


  • Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

Πέρα από τις ομάδες των αναρχικών, που από όσο ξέρω και πληροφορούμαι προσπαθούν να εφαρμόζουν δημοκρατία, με έναν εντελώς ατελή δυστυχώς τρόπο και με αρκετούς “ηγέτες”-μικρούς θεούς, τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, κάνουν ότι δεν άκουσαν αυτό που ζήτησε ο λαός: Πραγματική Δημοκρατία Τώρα.

Σαν τους κουφούς κάνουν τα κόμματα της αριστεράς. Προφανώς θα νομίζουν τον εαυτό τους δημοκράτη και θεωρούν οτι εξαιρούνται.

Ομως και στην αριστερά ΚΑΙ τα κόμματά τους ΚΑΙ τα σωματεία τους είναι οργανωμένα με έναν ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ πολιτικό τρόπο. Εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι (το ΚΚΕ έχει 2 δεκαετίες την ίδια γραμματέα για παράδειγμα) στα όργανα, με ΚΑΛΠΗ φυσικά και θητεία μακράς διαρκείας, και ο κομματικός λαός δεν μπορεί να επηρρεάσει παρά ελάχιστα την πολιτική τους. Ουσιαστικά η “βάση” είναι απλός ακόλουθος και βαστάζος. Πολιτικά υποτελης.

Γιατί να γοητευθεί ο λαός από τέτοια οργανωτικά σχήματα; Από την ομορφιά των “αρχηγών” τους; Εντάξει, δεν έχουμε συγκροτήσει ακόμα την “πολιτική κοινωνία” που θέλει ο Καστοριάδης, αλλά πλέον ως λαός, δεν είμαστε και όσο μαλάκες ήμασταν στο παρελθόν. Είμαστε μεν πολιτικά καθυστερημένοι αλλά καταλάβαμε πια πως δημοκρατία ΔΕΝ έχουμε και γι’ αυτό ζητάμε και “Πραγματική Δημοκρατία Τώρα”. Μένει να το καταλάβει κι η αριστερά αυτό (Παπαρήγα και Τσίπρας τουλάχιστον), να οργανωθεί δημοκρατικά στο εσωτερικό της, ν’ αφήσει τα συγκεντρωτικά κόλπα, και μετά ας μας ξανάρθει…

Διότι όσο μένει έτσι η αριστερά, δεν πρόκειται να συγκινήσει πολλούς. Και αν καταφέρει ποτέ να πάρει με τα μυαλά αυτά και την εξουσία, θα μας οδηγήσει εκεί που οδηγήθηκαν και οι χώρες της ανατολικής ευρώπης. Στην απολυταρχία του γενικού γραμματέα. Σε έναν ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ αλά Οργουελ δηλαδή.

Ας ΜΗΝ την χαϊδεύουμε την αριστερά λοιπόν, μόνο και μόνο επειδή μάχεται τον καπιταλισμό (που καλώς κάνει) και την οικονομική ανισότητα. Ο καπιταλισμός και η οικονομική ανισότητα είναι σύμπτωμα. Η ασθένεια είναι η πολιτική ανισότητα. Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Και το σύνθημα είναι: Δημοκρατία ή Βαρβαρότητα.

Αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ΔΕΝ περιμένω πολλά πράγματα από τα αριστερά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Διότι έχουν εκτεθεί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην μόλυνση της ψευδούς δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού, έχουν συγχρωτιστεί με τα άλλα κόμματα και πρόσωπα, κι έχουν αναπνεύσει πολύ από τον μολυσμένο αέρα.

Πολύ μικρό καλάθι λοιπόν. Και για ΚΚΕ και για ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ μικρό.

Για να μην πω πως έτσι που οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν συνδέσει την τύχη τους με τον κοινοβουλευτισμό, μέσα και έξω από τα κόμματά τους, τα θεωρώ σαν το τελευταίο οχυρό του κοινοβουλευτικού καθεστώτος.

Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

Μα αν ήταν να υπερασπιστούν την δημοκρατία, τότε γιατί ακόμα εσωκομματικά λειτουργούν με κοινοβουλευτισμό;

Το ξαναλέω: τα κόμματα αυτά είναι βαρίδι για τον λαό πλέον. Είναι σύμμαχοι του κοινοβουλευτισμού. Οχι της δημοκρατίας. Και με τον κοινοβουλευτισμό ο καπιταλισμός είναι πρώτα φιλαράκια. Διότι ο κοινοβουλευτισμός ευνοεί την συσσώρευση πολιτικής εξουσίας και ο καπιταλισμός την συσσώρευση πλούτου. Και οι δυο δηλαδή εργάζονται για τις ανισότητες.

Θραξ ο Αναρμόδιος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλα! Ο ενας μυριζει κι ο αλλος βρωμαει. Βολευτειτε λοιπον με τους Παπαδημους, τον δικοματισμο και τα κομματα της "δημοκρατιας" που τον αποτελουν.
    Και να μην ξεχασετε να περασετε απο το ταμειο.
    Σας ζητανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λυπαμαι πολυ για την δημοκρατικοτητα σας να μην δημοσιευσετε το προηγουμενο μυνημα μου.
    Μην νομισετε οτι κι αυτη σας η πραξη δεν ειναι η αποροια της αλαζονιας και της ελειψης της δημοκρατιας που οδηγησαν την χωρα εδω.
    Σας λυπαμαι. Θα παρετε και σεις οτι σας αξιζει.
    Κανετε οτι αγωνιζεσθε για την αληθεια αλλα εισαστε χειροτεροι κι απο την ΥΕΝΕΔ και το δειχνουν οι πραξεις σας.
    Ξερω οτι δεν θα το δημοσιευσετε.
    Απλα εγω θα στειλω το mail μου σε ολη την αλυσιδα που προηγουμενα ειχα διαφημισει τον ιστοτοπο σας.
    Καληνυχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευγε αγαπητε Θρακα και παλι.
    Ωσαν απαντηση στον ανωνυμο, εγω δεν δεχομαι, οτι ο λακος με τα φιδια, ειναι καλυτερος απο τον διπλα με τους κροκοδειλους.
    Δεν ημουν ποτε προβατο κανενος μαντριου.
    Ο Ηγετης που θα Αναστηση το Εθνος, ειναι φυσι αδυνατον να ειναι ο κομματαρχης με τα κομματοσκυλα του και τα προβατα του.
    Ειναι ΟΛΟΙ τους ολιγαρχες. Ουδεμια σχεση, με την δημοκρατια που μας παρεδωσαν οι Σοφοι προγονοι μας.
    Εγω ειμαι ΕΛΛΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και δεν μπορω σε καμια περιπτωση να εμπιστευτω το μελλον του Εθνους, σε ανθρωπους με ολιγαρχικα πιστευω.
    Μια ματια στον τροπο δομης, των Ελληνικων μαντριων, βλεπεις καθαρα τον λογο, που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, μας οδηγησαν στον Καιαδα. Δεν αγαπησαν ποτε την Πατριδα, παρα μονο την τσεπη τους και την εξουσια. Δεν πιστευουν και τιποτα διαφορετικο απο τους ολιγαρχες.

    Τωρα που εκλεισε ο κυκλος της ολιγαρχιας, (μονο αυτοι και τα προβατα τους δεν το βλεπουν). Προσπαθουν, μερικοι απο αυτους που δεν εκτεθηκαν, βαση του σχεδιου,πχ οι αριστεροι, να σωσουν τον αγαπητον τους κοινοβουλευτισμο και συνεχισουν, με αλλες μασκες και συμμαχιες να κυβερνουν δηδεν την χωρα και να συνεχισουν να μας σωσουν με τα ιδια προσωπα και το ιδιο κοινοβουλευτικο καθεστως.
    Δεν θα τα καταφερουν. Αλλα οσο γρηγοροτερα φυγουν τα προβατα τους απο τις στανες των και ξαναγινουν Ελληνες πολιτες, σηκωνοντας ΜΟΝΟ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ψηλα πανω απο τα κεφαλια τους, τοσο λιγοτερα θυματα θα θρηνησουμε σαν Εθνος.
    Για οσους δεν εχουν καταλαβει ποσο σοβαρη ειναι η εποχη μας, πρεπει να ξερουν οτι, Η ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ και οχι ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ, ειναι ο μονος δρομος που μας εμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]