Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιβύη: «H Τουρκία θα εκπαιδεύσει τις ένοπλες δυνάμεις μας»!


Η Τρίπολη σε μία ακόμα «συγκινητική» ένδειξη ευγνωμοσύνης για την… καθοριστική συμβολή των Νεοθωμανών στην αποκαθήλωση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι – ασχέτως του αν επί πολλά χρόνια η στάση της ήταν εντελώς διαφορετική – ανακοίνωσε πως η Άγκυρα θα αναλάβει ρόλο εκπαιδευτή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Τζιμπρίλ, η απόφαση της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη είναι η δημιουργία τακτικών δυνάμεων κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με τη συμβολή της Άγκυρας αφού θα αναλάβει την εκπαίδευση των ατάκτων οι οποίοι θα πρέπει να μεταβληθούν σε τακτικό στρατό με συμπαγή διοίκηση, εκπαίδευση, δόγμα και υλικό.

Μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από απόστρατους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας να εκπαιδεύουν σε τουρκικό έδαφος(!) αντικαθεστωτικούς σε διάφορα αντικείμενα και αποστολές. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έχουν εκπαιδευτεί από την Άγκυρα περί τους 3.000 άντρες των πάλαι ποτέ αντικαθεστωτικών.

Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στους «ευγνωμονούντες» Λίβυους, η εκπαίδευσή που θα λάβουν από τις τουρκικές δυνάμεις να μην αποδειχθεί του αυτού επιπέδου με αυτό που αποδεικνύεται κάθε μέρα στα βουνά του Κουρδιστάν, στους ουρανούς του Αιγαίου και στα στενά της… Κω!

Επίσης, ελπίζουμε πως μετά την υψηλού επιπέδου κατάρτιση που θα λάβουν να είναι σε θέση να βρουν την γειτονική… Μάλτα, διότι κάποιοι ακόμα και σήμερα δυσκολεύονται να την εντοπίσουν.


Σχόλιο ιστολογίου: Η τάση της Άγκυρας να αναμιγνύεται σε οτιδήποτε μουσουλμανικό είναι καταγεγραμμένη εδώ και δεκαετίες. Η "συμβολή" της Τουρκίας στο Κόσοβο και στα όσα συνέβησαν εκεί, είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως η τουρκική πολιτική επιθυμεί να εμπλέκεται σε στρατιωτικού (αλλά και πολιτικού) τύπου παρεμβάσεις, όπου υπάρχουν μουσουλμανικοί πυρήνες (ανεξαρτήτου μεγέθους). Η ανακοίνωση της Λιβύης περί στρατιωτικής εκπαίδευσης από την Τουρκία, είναι ένα μήνυμα που θα πρέπει να μελετηθεί δεόντως από τις Ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας, αφού είναι γνωστό πως τουλάχιστον επί 25 χρόνια η Άγκυρα εμπλέκεται σε υποθέσεις μεταφοράς στρατιωτικού οπλισμού από την Τουρκία στην Ελληνική Θράκη. Και ο μουσουλμανικός πυρήνας στη Θράκη γιγαντώνεται. υποβοηθούμενος από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τον άρτια εκπαιδευμένο στην οργάνωση ανωμαλιών τούρκο πρόξενο κ. Σαρνίτς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]