Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «Μεγάλη Αλβανία» θα γίνει μετά την ένταξη στην ΕΕ…


Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σερέγεβο, Hamza Karçiç, σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα ‘Ζαμάν’ υποστηρίζει ότι η Μεγάλη Αλβανία, το όνειρο κάθε Αλβανού εθνικιστή, θα επιτευχθεί με την ένταξη της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τον Karçiç θα ανατρέψει όλους τους συσχετισμούς, που μεταφράζεται σε δυόμισι ψήφους που θα έχει ακόμη και τη δυνατότητα βέτο στις λήψεις αποφάσεων των δομών της Ευρώπης.

Ως μισή ψήφο, ο καθηγητής, καθορίζει την αλβανική επιρροή στην σκοπιανή ψηφοφορία. Η δυνατότητα αυτή, ισχυρίζεται ο καθηγητής θα επέτρεπε στο αλβανικό κράτος να έχει μεγάλη επιρροή στα Βαλκάνια και με την επίτευξη πολιτικής αλληλεγγύης θα έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη.

Με βάση, μάλιστα, τον πραγματικό μηχανισμό για την εκπροσώπηση των κυβερνήσεων της ΕΕ και των εθνικοτήτων, θα γίνουν προσαρμογές ώστε να ενταχθούν νέα μέλη και το είδος αυτό του υπολογισμού θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός.

Στην περίπτωση, εξάλλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τουλάχιστον δύο επίτροποι θα είναι Αλβανοί από τα ‘αλβανικά κράτη’ και ενδεχομένως και ένας (Αλβανός) από τα Σκόπια.

Με τη λογική ότι η ψηφοφορία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ρυθμίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθούνται τα κράτη με τους μικρούς πληθυσμούς, παρέχεται ακόμη ένα πλεονέκτημα για τους Αλβανούς, τονίζει στο άρθρο του ο Karçiç.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Για ποια Ευρωπη μιλουν;
    Οι βαρβαροι Αλβανοι δεν εχουν παρει ακομη χαμπαρι;
    Η νομιζουν οτι εκπολιτιστηκαν,επειδη βιασαν,εσφαξαν και λεηλατησαν τους Ευρωπαϊκους πληθυσμους,μολις τους ανοιξαν τα κλουβια και... θελουν και ευρωπας!
    Τα φιδια, που τους συντηρουν,τετοια τους λενε ομως και αυτοι το πιστευουν! οι κατσικαπλιαδες ακουροι.
    Την στιγμη μαλιστα που τα ιδια φιδια προσπαθουν να καταστρεψουν τα Μεγαλα και Δυνατα Εθνοι!
    Οπως ,κακια ωρα, την Μεγαλη Ελλαδα μας.
    Απλα, τους χρησιμοποιουν τους τριγωνοκεφαλους βαρβαρους,για τα βρωμικα τους σχεδια , στα βαλκανια.
    Θα λουφαξουν και θα καταλαβουν οτι ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ειμαστε η μονη τους ελπιδα, μετα το περας του Γ'Π.Π,που για οσους δεν το ξερουν,αυτη την στιγμη,παιρνουν θεσεις μαχης τα στρατευματα.

    Εμεις ΠΑΝΤΑ Νικαμε,αν και λιγοι, επειδη πολεμαμε για την Ελευθερια μας και εχουμε για συμβουλο,το ΔΙΚΑΙΟ.
    Αυτοι ΠΑΝΤΑ χανουν,επειδη πολεμουν με συμβουλο,το ΑΔΙΚΟ.
    Ας δουν την βρωμερη ιστορια τους και θα καταλαβουν οτι δεν ειναι παρα μερικα τσιπουρια. Για τους εχθρους τους, αλλα και για τους "φιλους" τους .
    Θελουν και ευρωπας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι άλλο θα τους τάξουν για να τους οδηγήσουν στο ευρωπαϊκό τραινάκι του τρόμου, με τις συναρπαστικές περιπέτειες του Προκρούστη και του Δράκουλα; Αν οι "σύμμαχοι" είναι συνεπείς στις πατροπαράδοτες τακτικές τους, αντί για "Μεγάλη Αλβανία", βλέπω τους γείτονες να διαλύονται σε κομματάκια για να τους φάει η γιαγιά καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re ARXONTES ELLINES idi plironete tis mlkies pou exete kanei alla dn teleiwnei edw to 8ema 8a mas koitate apo xamila na t 8umaste auto ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]