Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παρέμβαση που «ενόχλησε» τη Μόσχα


Η καταγγελία του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τις ρωσικές εκλογές, δεν είναι ασήμαντη, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι φαίνεται πως μπορεί να «πιάστηκαν με κατεβασμένα τα παντελόνια». Δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα ότι έγινε ή δεν έγινε νοθεία, και πρέπει να περιμένουμε την τελική ετυμηγορία των παρατηρητών του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βέβαια, ο υπαινιγμός της κ. Κλίντον ότι γνώριζε τη θέση των παρατηρητών, αυτόματα τους κατέταξε στο αντιρωσικό στρατόπεδο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ούτε «άγιος» είναι, ούτε και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο κ. Πούτιν έχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του και παραμένει πάντα μυστήριο πώς από ένας απλός πράκτορας της σοβιετικής KGB έφτασε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Εκτός όλων των άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος είναι και συνομιλητής των ενοίκων του Λευκού Οίκου, με τους οποίους διατηρεί καλή σχέση συνεργασίας. Είναι γι' αυτό τον λόγο που προκάλεσε έκπληξη η αμερικανική ανάμειξη στις ρωσικές εκλογές και μάλιστα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ/NGO) που είναι βυθισμένες στην ανυποληψία. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι η επέμβαση της κρατικής USAID και της ημικρατικής οργάνωσης NED στις εσωτερικές τους υποθέσεις, αποδεικνύει ότι όλα έγιναν εν γνώσει της κ. Κλίντον.

Τα παλιά χρόνια οι Αμερικανοί (και οι Σοβιετικοί) άλωναν χώρες με στρατιωτικά πραξικοπήματα. Ανέτρεπαν χωρίς αιδώ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Εγκληματούσαν εναντίον των λαών, υποστηρίζοντας απολυταρχικά καθεστώτα που καταργούσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επέβαλλαν στυγνή στρατοκρατία. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική τους έκανε δικαιολογημένα μισητούς.

Ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή όχι ο κ. Πούτιν, η αμερικανική πρακτική της οικονομικής ενίσχυσης ΜΚΟ/NGO σε χώρες-στόχους και της εξαγοράς συνειδήσεων, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Θα άρεσε άραγε στους Αμερικανούς εάν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι δημιουργούσαν δικές τους ΜΚΟ/NGO με στόχο να επηρεάζουν τις εκλογές στις ΗΠΑ; Η απάντηση είναι αρνητική, οι δε δράστες θα οδηγούνταν στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο κύριος Ιγνατίου, που αναρωτιέται αν έχει δίκιο ο Πούτιν ή όχι, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν είδε ή άκουσε για τα νυχτερινά βίντεο από βίαια επεισόδια προβοκατόρων στην Αθήνα (σε κάποιο από τα πλάνα μάλιστα φαίνεται φωτεινή επιγραφή της Εθνικής Τράπεζας στο Σύνταγμα), που μετέδωσαν το προπαγανδιστικό κανάλι Fox Νews και το CNN, λέγοντας ότι οι εικόνες είναι από τη νυχτερινή Μόσχα, και μιλώντας για εξεγερμένους και βίαιη καταστολή! Μετά από μπαράζ τηλεφωνημάτων και στα δύο κανάλια, από Αμερικανούς τηλεθεατές που είχαν ενημερωθεί από το διαδίκτυο για το χοντρό προπαγανδιστικό παιχνίδι των Αμερικανών εις βάρος των Ρώσων, το CNN βγήκε την επόμενη ημέρα και ζήτησε συγνώμη από τους τηλεθεατές. Όχι όμως το αμετανόητο Fox News.

    Αν ο κύριος Ιγνατίου μας πει τώρα ότι όλα αυτά
    ΔΕΝ τα είδε και ΔΕΝ τα άκουσε, τη στιγμη που τα είδαν και τα άκουσαν και οι πέτρες, τότε αυτό δεν τον τιμάει καθόλου, και καλό θα ήταν να προσέχουμε από τώρα και στο εξής τι ρόλο τραβάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεμισε ο τοπος ηλιθιους,προσκυνημενους και...κρυφους.Αυτοι οι τελευταιοι ειναι τα χειροτερα και πλεον δηλητηριωδη φιδια.
    Απο τα 100 κειμενα που διαβαζουμε,μετρημενα στα δακτυλα ειναι τα αγνα.
    Για να καθαρισει ο σταυλος-Ελλαδα,θελει...φωτια και τσεκουρι.
    Θελει τον Ηρακλη.
    Π.χ , χειροτερη χουντα δεν εχει ξαναδει ο κοσμος.Παρ'ολα αυτα,διαβαζουμε για δημοκρατιες,για Καρατζαφεριδες,Σαμαραδες, Πεταλωταδες και για αλλα χιλια μυρια ασχετα.
    Αλλο τυπικο παραδοξο της εποχης μας,ειναι το οτι ο Αρχιπροδοτης ρουφιανος Εβραιοαμερικανος+ και τα τσιρακια του, ειναι ακομη ελευθεροι και εμεις διαβαζουμε για τα σχεδια των,περι της επομενης μερας! των προδοτων.
    Ο Θεος βοηθος, ελευθεροι Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]