Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: «Το ελεύθερο να σκοτώνουν έδωσαν οι αρχές στους στρατιώτες»...


Με νέες καταγγελίες έρχεται το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία. Η οργάνωση καταγγέλλει ότι οι δικοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας έδωσαν στους στρατιώτες την εντολή «να χρησιμοποιήσουν κάθε απαραίτητο μέτρο» για να σταματήσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η οργάνωση μίλησε με δεκάδες στρατιώτες που αυτομόλησαν, οι οποίοι υποστήριξαν ότι κατάλαβαν ότι η εντολή αυτή σημαίνει πως τους δόθηκε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσουν βία, ακόμα και να σκοτώσουν. Οι μισοί από τους 60 ερωτηθέντες λιποτάκτες στρατιώτες δήλωσαν ότι είχαν λάβει ρητή εντολή να ανοίξουν πυρ κατά διαδηλωτών ή περαστικών.

Σε έκθεσή του, το Παρατηρητήριο αναφέρει επίσης περιστατικά βασανισμών και μαζικών εκτελέσεων.

«Οι στρατιώτες που αυτομόλησαν μάς έδωσαν ονόματα, βαθμούς και θέσεις αυτών που τους έδωσαν την εντολή να πυροβολούν για να σκοτώνουν και κάθε αξιωματούχος που αναφέρεται σε αυτή την έκθεση, μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα της συριακής κυβέρνησης, θα πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους κατά του λαού της Συρίας» αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ-Άσαντ υποστήριξε ότι δεν είχε δώσει εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν βία και τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε εντολή «για θανάτους ή βιαιότητες».

Το παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παραπέμψει τη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αρχισαν τα οργανα.
    Οσοι τα ακουσαν, δεν θα πεινασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα χαρώ εγώ ένα παρατηρητήριο που ρίχνει μέσα του μπόλικο χρήμα η Χίλαρι Κλίντον. Και να χαρώ στρατιώτες που αυτομόλησαν μόλις πήραν ζεστό χρήμα από την ίδια πηγή... μέσω Τουρκίας. Ό,τι διαβάζετε για Συρία να το διασταυρώνετε πρώτα με τα ελεύθερα ΜΜΕ, που δεν έχουν φιμωθεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. VIRTUAL REALITY. Ποιόν να πιστέψω; Τα ΜΜΕ που στην καλύτερη περίπτωση λένε τη μισή αλήθεια; Τον ΟΗΕ που είναι όργανο και υποστήριξε ήδη "παράνομες" επεμβάσεις σε χώρες;
    Στην Αμερική έχει καταργηθεί η υποχρέωση έκδοσης εντάλματος και στο στρατό(!) έχει δοθεί άδεια να μπουκάρουν σε όποιο σπιτικό θέλουν με την υποψία "τρομοκρατικής" διάθεσης των ενοίκων!
    Η Δημοκρατία δε χρειάζεται υποστήριξη στην Αμερική, ο Ομπάμα έχει πρώτη προτεραιότητα τη Δημοκρατία στη Συρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]