Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος θέλει χρόνο, ο Βαγγέλης άρχισε να "πυροβολεί"


Κατάλαβαν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Με τούρκικο σίριαλ θα μοιάζουν οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει σε κάθε από τις επόμενες συνεδριάσεις να… αφηγείται στα μέλη του οργάνου το έργο που άφησε στον Λουκά Παπαδήμο. Προς έκπληξη των παρευρισκομένων ο πρώην πρωθυπουργός αντί να ανοίξει τη συζήτηση για πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες για την διαδοχή του, προτίμησε να κάνει μια επισκόπηση της θητείας του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο άσκησε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, είναι πολύ πιθανόν να χρειασθούν και μερικές ακόμα συνεδριάσεις ώστε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του.

Επί της ουσίας, εκείνο που όλοι κατάλαβαν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας τη συζήτηση για μετά την πρωτοχρονιά, στοχεύοντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ταυτόχρονα όμως επιχειρεί να εξαντλήσει και τα νεύρα των υποψηφίων, θέτοντας σε δοκιμασία τις όποιες τακτικές έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν. Προσπαθεί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλιό κομματικό στέλεχος, να τους ωθήσει σε δηλώσεις οι οποίες θα τους εκθέσουν στα μάτια της κομματικής βάσης.

Προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους κάνει να δείξουν τα χαρτιά τους πριν ο ίδιος αποφασίσει να δείξει τα δικά του. Ωστόσο, πάντα κατά την άποψη του συνομιλητή μας, αυτή η τακτική ενδέχεται να τον φέρει αντιμέτωπο με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι σκέφτονται με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από την οργανωμένη βάση. Πέραν αυτού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίδραση αρκετών βουλευτών. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αντιδράσεων, αποτελεί ειρωνικό σχόλιο βουλευτή-πρώην υπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στην τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε με νόημα: «Αν συνεχίσει έτσι ο Γιώργος, θα μείνει με το… ΠΑΣΟΚ στο χέρι».

Ο Βενιζέλος “πυροβόλησε” τον Γιώργο

Η αυτονόητη σύγκρουση για την οποία προετοιμαζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Δηλαδή, με το μόνο κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που μίλησε τόσο απροκάλυπτα και επιθετικά για τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, στρέφοντας τα πυρά του επί προσωπικού κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά την εισήγησή του ωστόσο, που ουσιαστικά ήταν μια σύνοψη των όσων προηγήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2009, είδε να του πετάει το γάντι, εκείνος με τον οποίο «τα είχε βρει», σύμφωνα με το σχετικό παρασκήνιο.

Ενώ λοιπόν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσαν ζήτημα για τον Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή νέας ηγεσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος ο οποίος πήγε… πιο μακριά. Και έθεσε πολύ πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, με πολιτικό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Προκειμένου να κλείσει το θέμα πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει των πρόωρων εκλογών.

Με τη στάση του αυτή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε προβάδισμα από τους υπόλοιπους εν δυνάμει δελφίνους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και ωθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Διαβάστε εαμ β Παν.Τραιανου για συγκατοίκηση Παπανδρέου Βενιζέλου,νομίζω ότι ξεδιαλύνει πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι απιστευτο , τουλαχιστον σε αυτους που ακομη κοιμουνται.
    Οι ελεεινοι κατεστρεψαν την Πατριδα μας , με σχεδιασμενες κινησεις , και τωρα σαν να μην συμβαινει απολυτος τιποτα , το παιζουν και παρθενες !
    Τελικα τα ονοματα Εφιαλτης , Ιουδας και λοιποι προδοτες , χανουν την Ιστορικη τους σημασια .
    Οι συμμοριες που εχουν μαζεψει γυρω τους και δηδεν τους συμβουλευουν , θα πρεπει να ειναι ο ιδιος ο δια-βολος.
    Ο κοσμος ζηταει ΚΡΕΜΑΛΕΣ και αυτοι κανουν σχεδια να κυβερνησουν!!!!
    Συνηθως οι δημιοι βαζουν κουκουλα . Αλλα για αυτα τα σκουλικια , θα το κανουν με ψηλα το κεφαλι.
    Ουτε ψυλλος στον κορφο τους.
    Η κακια σε τυφλωνει , αλλα τετοια καταντια...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω, πω, πω, πω! Τι λε’ ρε παρέα!

    “πολιτικό χρονοδιάγραμμα, συγκεκριμένο πλαίσιο, χρόνος στη νέα ηγεσία, προβάδισμα από τους υπόλοιπους εν δυνάμει δελφίνους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και ωθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του.”

    Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που βασίζονται όλες τούτες και όλοι τούτοι οι δελφίνοι, διεκδικητές και μνηστήρες; ‘Οχι μόνον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων των άλλων που απαιτούν πάλι νομιμοποίηση του παραρτήματος της παγκόσμιας Cosa Nostra στην Ελλάδα, με την ψήφο του ελληνικού λαού.

    Βέβαια βλάκες και ηλίθιοι, όπως και παράνομοι λαθρομετανάστες με ‘νόμιμη’ ψήφο πάντα θα υπάρχουν σε κάθε έθνος, σε κάθε λαό. Υπάρχουν άραγε τόσοι βλάκες, ηλίθιοι και παράνομοι λαθρομετανάστες με ‘νόμιμη’ ψήφο ανάμεσα στον ελληνικό λαό ώστε να ξανα-νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τα πολιτικά ψιλικατζίδικα του τύπου ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛαΟΣ, ΚΚΕ κτλ;

    Όλα αυτά τα δουλικά τύπου Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και όλες οι άλλες ουρανομήκεις προσωπικότητες, που βασίζονται; Είναι μπλόφα της πόκας το ότι αντί να συζητούν γιά το ποιά και ποιός θα κρεμαστεί δίπλα σε ποιά και ποιόν από τα λαοδικεία στου Γουδή, κάθονται και λαλούν γιά ανασύνταξη των δυνάμεων της κομματοκρατίας “ενόψει των πρόωρων εκλογών”;

    Ο Βενιζέλος λέει “πυροβόλησε” τον Γιώργο. Μπορεί να μας δείξει αυτός ο γλύκας, ο κύριος Χάρρυ Κλυνν καλέ, πως ακριβώς πυροβολούν οι κρεμασμένοι και μάλιστα οι κρεμασμένες και οι κρεμασμένοι ψηλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]