Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρογλου: Επιμένει για λύση δύο κρατών

  • Αρχίζει το πάρε - δώσε;
Εχει ολοκληρωθεί η συζήτηση όλων των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τώρα θα αρχίσει η φάση του «πάρε-δώσε» δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ενώ ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έντονη κινητοποίηση στην περιοχή του οικοπέδου 12 στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο κ. Έρογλου, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία, ανέφερε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν «συζητηθεί τα πάντα και αμφότερες οι πλευρές έχουν αποστηθίσει τις θέσεις της απέναντι πλευράς».

Υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα για λύση του Κυπριακού και ότι αυτή «θα είναι δίκαιη και μόνιμη και θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας». Θα είναι, τόνισε, λύση «δύο κρατών».

Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε ακόμα και στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και ισχυρίστηκε ότι η Λευκωσία δεν θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, αφού κάτι τέτοιο -σύμφωνα με τον ίδιο- θα οδηγούσε σε αδιέξοδα τις συνομιλίες και θα είχε αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης διέψευσε πληροφορίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έντονη κινητοποίηση στην περιοχή του οικοπέδου 12 στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας Noble.

Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι από τις πληροφορίες του υπουργείου φαίνεται ότι πρόκειται «για συνήθη δραστηριότητα και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ένταση, ούτε κοντά στην πλατφόρμα, ούτε στην ευρύτερη περιοχή».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]