Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταστρέφουν τον εναπομείναντα στη χώρα χρόνο


Η χώρα όχι απλά βαδίζει στην καταστροφή, αλλά κάθε μέρα που περνά της σκοτώνουν τον εναπομείναντα ζωτικό της χρόνο.

Οι παράγοντες που εκτελούν τις τελευταίες αναπνοές της Ελλάδας είναι κύρια τρεις:

Ο πρώτος παράγοντας είναι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που προτάσσουν της λύσης των προβλημάτων τα δικά τους στενά συμφέροντά. Η Ελλάδα επειδή είναι ο αδύναμος κρίκος κινδυνεύει να πλακωθεί από τη χιονοστιβάδα που έρχεται από τα βόρια. Ιδιαίτερα η Γερμανία επιθυμεί να πάει τη χώρα μας μέχρι τον γκρεμό με στόχο να έχει όσο το δυνατό περισσότερο οφέλη. Ο ορατός κίνδυνος είναι ότι τους ανέμους που τώρα σπέρνει θα τους αντιμετωπίσει ως θύελλες για τις οποίες δεν θα είναι προετοιμασμένη. Οι ξένοι σπαταλούν τον εναπομείναντα χρόνο διάσωσης της Ελλάδας προκειμένου να τακτοποιήσουν σε βάρος μας τα του οίκου τους. Επίσης, σχεδιάζουν την κατάληψη όσο το δυνατόν ισχυρότερων θέσεων στο εσωτερικό της Ελλάδας, ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα κοινωνικά-οικονομικά κέρδη και να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι «ισχυροί» της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα οι τραπεζίτες, οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν μέρος του κόστους της κρίσης και να συμβάλλουν στην υπέρβασή της. Η διάθεσή τους είναι ανάλογη με εκείνη της Γερμανίας. Επιθυμούν να αποφύγουν να πληρώσουν την κρίση. Επιδιώκουν να λεηλατήσουν το ελληνικό δημόσιο και τη δημόσια περιουσία μέχρι τελικής πτώσης του. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η κρίση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και ότι πέρα των κερδών που μεταφέρουν σήμερα στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα «κέρδη τους», θα τα θέσουμε εμείς οι πολίτες υπό αξιολόγηση και υπό την εφαρμογή του νόμου. Οι τραπεζίτες και η διαπλοκή σπαταλούν τον χρόνο που έχει ακόμα απομείνει για την σωτηρία της πατρίδας, διότι δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας, όσο η δική τους «σωτηρία» και «κέρδη» σε περίοδο κρίσης.

Ο τρίτος παράγοντας είναι οι πολιτικοί που κυβερνούν και αρνούνται να παραδεχτούν ότι εδώ και πολύ καιρό έχει κτυπήσει το καμπανάκι της απαίτησης να φεύγουν. Όπως και οι δύο παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγούμενα, έτσι και οι πολιτικοί της διαπλοκής θέλουν να κερδίσουν χρόνο. Σπαταλούν τον πολιτικό χρόνο της χώρας. Η πολιτική σκηνή βρίσκεται σε πλήρη παραίτηση από τα μεγάλα καθήκοντα της στιγμή Οι διάφοροι δελφίνοι, και στα τρία κόμματα που συγκυβερνούν, ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τις προσωπικές τους καριέρες που καλό είναι να τελειώνουν.

Με όσα πράττουν οι τρεις αυτοί παράγοντες «του κακού» για τη χώρα σπαταλούν τα δύο πιο πολύτιμα εργαλεία που διαθέτει μια κοινωνία ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης: τον (εργαζόμενο) άνθρωπο και τον χρόνο για την ανάπτυξη της κοινωνίας. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς και ενάντια στον εργαζόμενο άνθρωπο. Εξίσου σίγουρο είναι ότι η έξοδος από την κρίση είναι ένα συνεχές κυνήγι με τον χρόνο.

Σε αντίθεση με όσα ανόητα ή κοινωνικά ανάλγητα πράττουν οι τρεις παραπάνω παράγοντες η χώρα οφείλει να κατανοήσει ότι έχει μπει σε μια κλεψύδρα στην οποία κάθε στιγμή, και πολύ περισσότερο κάθε μέρα μετρά.

Προκειμένου να αντιστραφεί θετικά το βέλος του χρόνου, η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε εκλογές προκειμένου να ξεμπλοκάρει η πολιτική ως θεμελιακός μοχλός υπέρβασης της πολιτικής κρίσης. Να υπάρξει
[α] άμεσα ένα χρονοδιάγραμμα στη βάση των ελληνικών συμφερόντων χειρισμού και υπέρβασης της κρίσης. Να υπάρξει
[β] ένα σχέδιο για αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών και
[γ] ένα σχέδιο για την περίπτωση που οδηγηθούμε λόγο επιλογές τρίτων στο χείλος μιας βιβλικής καταστροφής.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "σκοτώνουν τον εναπομείναντα χρόνο" !! Εχώ ακουσει τόσα και τόσα, αλλά ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΘΑΚΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) είχα καιρό να την ακούσω ! Την τελευταία την άκουσα από τον πολιτικό σου φίλο τον Παπατζή ! Κόλησες βλέπω ! Ακου εκεί σκοτώνουν τον .... ΧΡΟΝΟ !! Γιαυτό η Χώρα πάει κατά διαόλου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, αυτοί οι τρείς παράγοντες είναι η αιτία του κακού που συντελέστηκε με προγραμματισμένο σχέδιο. Απλά δεν περίμεναν να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα λόγω της αναμενόμενης αντίδρασης που ποτέ δεν συνάντησαν. Πρόωρα ολοκληρώθηκε το σχέδιο γι' αυτό και ο πλεονάζων χρόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]