Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι φοβάται και δεν φεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Με ένα εκτενές και αποκαλυπτικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναφέρεται στους λόγους που καθυστερούν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για την εκκίνηση των εσωκομματικών διαδικασιών για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Η χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αποτελεί μάλλον την αφετηρία εξελίξεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος «αποκόμισε την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει την επόμενη εβδομάδα μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα διαφυλάξουν την ενότητα, την ανανέωση και τη δυναμική της παράταξης και θα τη βοηθήσουν να βρει την πολιτική της προοπτική και να ανασυγκροτήσει τη σχέση της με την κοινωνία».

Η πλευρά Παπανδρέου έδωσε βάρος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τη συζήτηση όλων των εξελίξεων ενώ ο κ. Βενιζέλος εμμέσως πλην σαφώς έθεσε την υποψηφιότητά του αφήνοντας αιχμές για την εσωκομματική τρόικα των Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Ραγκούση.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι» υπάρχουν «καυτές εκκρεμότητες»:

«Ωστόσο τίποτε δεν θα γίνει χωρίς... εγγυήσεις. Η προσπάθεια του Παπανδρέου να παραμείνει κολλημένος στην προεδρική καρέκλα το προηγούμενο διάστημα σχετιζόταν με τον φόβο του για τον λογαριασμό της καταστροφής που προκάλεσε στη χώρα και για το ενδεχόμενο να κληθεί να καταβάλει το τίμημα.

Ο φόβος του δεν σχετίζεται απλώς με την πολιτική τιμωρία του, την οποία ήδη βιώνει είτε στις δημοσκοπήσεις είτε αδυνατώντας να κυκλοφορήσει σε δημόσιο χώρο χωρίς «γιούχα» είτε, εν τέλει, με την αναγκαστική αποχώρησή του.

Ο φόβος του Παπανδρέου σχετίζεται με το ενδεχόμενο δικαστικών ερευνών για τη νομιμότητα των πολιτικών πεπραγμένων του που κατέστρεψαν τη χώρα και ενδεχόμενων διώξεων. Εξ άλλου γνωρίζει πολύ καλά ότι:

• Με δική του πρωτοβουλία έφερε το ΔΝΤ στη χώρα διαμορφώνοντας την όποια «λύση» στην κρίση χρέους της Ελλάδας.

• Ο ίδιος αντισυνταγματικά –σύμφωνα με απόψεις διαπρεπών συνταγματολόγων– δέσμευσε τη χώρα με τους πρωτοφανείς όρους που αποδέχθηκε στις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα και στο μνημόνιο που τις συνόδευσε.

• Αυτόν και το περιβάλλον του «δείχνουν» οι αδιαφανείς διαδικασίες που συνόδευσαν το fast track και τις απόπειρες ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

• Αυτός και το περιβάλλον του θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του ελέγχου για την κίνηση των CDS και τη διακύμανση της τιμής των ομολόγων πριν και μετά τη μεθόδευση της διαδικασίας πρόσκλησης του ΔΝΤ, όταν οι σπεκουλαδόροι έκαναν πάρτι δημιουργώντας περιουσίες.

• Αυτός θα ελεγχθεί, αν γίνει μια έρευνα εις βάθος, για τη διαχείριση των τρομακτικά αυξημένων μουσικών κονδυλίων στο ΥΠΕΞ.»

Ο κ. Παπανδρέου πάντως προσπαθεί να ανατάξει το επικοινωνιακό του προφίλ αντικρούοντας ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές κατηγορίες μετά την αποδόμηση που έχει γίνει στο πρόσωπό του το τελευταίο διάστημα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ο Παπανδρέου, ό,τι ήταν να κάνει εις βάρος των Ελλήνων, το έχει ήδη κάνει.
    Μας πρόδωσε ως λαό, παρέδωσε την πατρίδα μας στους κατακτητές και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να σώσει το "τομάρι" του.
    Έκανε ό,τι είχε να κάνει και το μόνο που τον απασχολεί τώρα είναι να καταφέρει να "διαφύγει" με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος ...
    Να μην αφήσει "κενά" πίσω του, τα οποία θα επιτρέπουν στους Έλληνες να τον καταδιώξουν νομικά, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

    Ο Σαμαράς, αντίθετα, δεν έχει τέτοια προβλήματα και ως εκ τούτου είναι αρκετά "φρέσκος" για ν' αναλάβει μια εξίσου προδοτική δράση. Σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Γιωργάκη, γιατί, προκειμένου ν' αναλάβει την Πρωθυπουργία, μπορεί να βάλει "υποθήκες" εις βάρος του ελληνικού λαού.
    Γνωρίζει και ο ίδιος ότι μπορεί να το κάνει και θα δούμε παρακάτω τον λόγο, που είναι σίγουρο ότι το έχει ήδη κάνει. Αρκεί ν' αποδείξει κάποιος ότι ελέγχεται από τα ίδια παράκεντρα εξουσίας που ελέγχουν και τον Παπανδρέου και είναι βέβαιος ότι μας έχει "πουλήσει" ήδη. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος.
    Είναι επικίνδυνος, γιατί είναι αυτός, ο οποίος με την πρωθυπουργική εξουσία μπορεί να δώσει "νομιμότητα" σε όλα τα εγκλήματα που έκανε ο προκάτοχός του.

    Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος θα νομιμοποιήσει την προδοσία και θα προσφέρει στον προδότη ασφαλή "οδό" διαφυγής από τον τόπο τού "εγκλήματος".
    Ο Σαμαράς θα "σώσει" τον κολλητό συμμαθητή του από τις συνέπειες των πράξεών του ...
    Θα τον "σώσει", ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει πραξικόπημα, για να περάσουμε στην επόμενη "ημέρα" της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.

    ------------------------------
    Διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα.-
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    Παπανδρέου και Σαμαράς. Συνένοχοι Προδότες!!!
    Συμμαθητές, Συμφοιτητές, Ανεπάγγελτοι, Άεργοι
    ...Μοιραίοι.
    Ο πρώτος μάς πρόδωσε και ο δεύτερος ανέλαβε να σβήσει τα «ίχνη» του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακως φοβαται δικες.
    η γραφειοκρατια θα παταχθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουλάχιστον αφτό μας το μαθε..Με Fast track θα τον περιποιηθούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως φοβαται και να φυγη;
    Μηπως δεν εχει που να παει;
    Αλλα μιας και ειναι ξενος κατασκοπος και οχι προδοτης, μονο αγνωριστος και κρυφα θα την κανει για αγνωστο προορισμο.
    Τον λυπαμε, γιατι πιστευω οτι τα αφεντικα του, του εδειξαν τι τον περιμενει, αν δεν φερει εις περας την αποστολη του. Με το, γνωστο, τελος του φιλου του Κανταφι.
    Τα φιδια δεν εχουν φιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]